Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Солун - Метеора - Вергина - Септемврийски празници 2017

»
Солун - Метеора - Вергина - Септемврийски празници 2017
Солун - Метеора - Вергина - Септемврийски празници 2017
Солун - Метеора - Вергина - Септемврийски празници 2017 2
Солун - Метеора - Вергина - Септемврийски празници 2017 3
Send In Messenger
от 179лв.
3 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е тридневна и включва транспорт с лицензиран автобус, водач от агенцията, 2 нощувки със закуски на Олимпийската Ривиера и богата екскурзоводска програма в Солун, два манастира в Метеора и гробницата на Филип II Македонски във Вергина. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.

Програма

ПЪРВИ ДЕН –  04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Пристигане в Солун около обяд. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. Разглеждане на два от шестте действащи манастира – „Преображение Господне”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Свободно време в Каламбака – градчето, сгушено в подножието на мистичните гигантски скали на Метеора (в превод „висящ от небето”). Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН –  Закуска. Отпътуване за Вергина – столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). В ранния следобед – отпътуване по маршрут Вергина – Солун – Благоевград – София. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени

При екскурзията с дата на отпътуване на 29.04.2017, програмата се провежда по различен начин – първият ден се гледа Вергина, а обиколката на Солун се прави през третия. Това сe налага поради особеностите на работно време на туристическите обекти, включени в програмата по време на официални празници. На 01.05 в Гърция не работят туристически обекти и магазини.

Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

хотели

Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.

ЗАБЕЛЕЖКА: Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

допълнителна информация

Трансфер Пловдив - София за тези, които желаят в 04:00ч. - хотел "Тримонциум"- Пловдив

Входната такса за гробницата музей на Филип II Македонски се заплаща допълнително на място – 12 евро.

Забележки:

  • Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден. 
  • При екскурзията с дата на отпътуване на 29.04.2017, програмата се провежда по различен начин – първият ден се гледа Вергина, а обиколката на Солун се прави през третия. Това сe налага поради особеностите на работно време на туристическите обекти, включени в програмата по време на официални празници. На 01.05 в Гърция не работят туристически обекти и магазини.