Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Свети Валентин в Рим 5 дни

»
Свети Валентин в Рим 5 дни
Свети Валентин в Рим 5 дни
Свети Валентин в Рим 5 дни 2
Свети Валентин в Рим 5 дни 3
от 1149лв.
5 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска програма на български, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.

Програма

11.02.2017 - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Настаняване в хотела. По жeлание – факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

12.02.2017 - Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Нощувка.

13.02.2017 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

14.02.2017 - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Възможност за вечеря в типичен римски ресторант с програма (тенори и сопрано, изпълняващи известни оперни арии и италиански канцонети) - 65 лв. на човек, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Нощувка.

15.02.2017 - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати и Цени
11.02.2017 - 15.02.2017 1149 лв. Резервирай 

допълнителни услуги
Услуга Цена
Ватикански музеиПрочети повече 75 лв.
Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече 59 лв.
Цветовете и ароматите на РимПрочети повече 40 лв.
Три базилики в РимПрочети повече 35 лв.
Доплащане за вечеряПрочети повече 65 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, които използваме при съответния вариант:

А Kennedy***

B Andreotti***

C Fiamma***

D Best Western Villafranca****

E Best Western Universo****

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.

допълнителна информация

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, туроператорът може да закупи билети за представление на Римската опера.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва:
в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.