Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език

»
САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език
САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език
САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език 2
САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език 3
САЩ 2017 - Пълно слънчево затъмнение - Източно крайбрежие с екскурзовод на български език 4
Send In Messenger
от 3300лв.
10 дни
Самолетна екскурзия

ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ САЩ 2017

2 мин. 30 сек.

Източно крайбрежие - Ню Йорк - Чарлстън - Колумбия - Филаделфия - Вашингтон

Екскурзията включва 3 нощувки в Чарлстън, 3 нощувки в Ню Йорк, 2 нощувки във Вашингтон в хотели 3***+/4****, централно разположени, турическа програма с екскурзовод на български език в Чарлстън, Вашингон, Ню Йорк, посещение на град Колумбия за слънчевото затъмнение, придружител от туроператора с групата по време на престоя в САЩ.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 19.08.2017 - СОФИЯ – ЧАРЛСТЪН
Полет София – Чарлстън с прекачване в Европа и Атланта. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Charleston Marriott 4****. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН 20.08.2017 - ЧАРЛСТЪН
Полудневна обиколка на Чарлстън – един от най-европейските градове на Източното крайбрежие на САЩ с туристически транспорт за 4 часа и пешеходна разходка. Градът е наречен „Укрепеният град”, т. като първото английско селище е било обградено от фортификационна система, за да го предпазва от нашествията на Франция и Англия. Чарлстън е красив и спокоен елегантен южняшки град. Тук всичко живо напомня на романа на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра” – къщите-музеи на Мийтинг стрийт и Бетъри парк, огромните дъбове, драпирани с испански мъх, „редицата” от къщи, наречена „дъга” заради боядисаните в пастелни цветове сгради по протежението на Мийтинг стрийт. След обяд - свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 21.08.2017 – ЧАРЛСТЪН – КОЛУМБИЯ
Сутринта отпътуване за Колумбия – столицата на щата Южна Каролина, където в 2:41:50PM (14:41:50ч.) ще започне пълното слънчево затъмнение, което ще продължи 2мин.30сек. Връщане в Чарлстън. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 22.08.2017 – ЧАРЛСТЪН - ВАШИНГТОН
Сутринта трансфер до летището в Чарлстън за полет до Вашингтон. Пристигане, трансфер и обиколка на града (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка - Резиденцията на американските президенти (Белия дом), Министерството на Правосъдието, на Търговията, Националната Данъчна служба, Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и др. Ще посетим някои от мемориалите на американските президенти - Вашингтон, Линкълн, Джеферсън и Франклин Рузвелт, борецът за човешки права Мартин Лутър Кинг, мемориалите на загиналите в Корейската и Виетнамската война. Разходката продължава около сградите на Сената (Капитолия), Върховния съд, Библиотеката на Конгреса. Свободно време. Нощувка в хотел Carlyle, A Kimpton hotel 3***+. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 23.08.2017 - ВАШИНГТОН
Свободен ден за самостоятелно разглеждане на столицата на САЩ. Възможност за посещение на безплатните музеи, част от Института „Смитсониън” - резултат на дългогодишна изследователска и колекционерска работа и завидна дарителска дейност. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 24.08.2017ВАШИНГТОН - ФИЛАДЕЛФИЯ - НЮ ЙОРК
Сутринта отпътуване за Филаделфия с автобус. Пристигане. Пешеходна обиколка из централната част – Градската библиотека, Академията за природни науки, Музея „Франклин”, катедралата „Св. Св. Петър и Павел”, Кметството, Парка на Независимостта (Independence Mall State Park), Камбаната на Свободата (Liberty Bell). Посещение на Залата на Независимостта, където са подписани Декларацията на Независимостта и Конституцията на САЩ (разглеждане отвън). Ще се запознаем с част от културните институти на Филаделфия – Музеят на изящните изкуства, Музеят на Роден, Музеят „Франклин” и др. Пристигане в Ню Йорк. Настаняване в хотел Doubletree NYC Financial 3***+. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН25.08.2017 - НЮ ЙОРК
Обиколка на Манхатън (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка: Кълъмбъс съркъл – площадът с паметника на Христофор Колумб, Бродуей, Линкълн сентър (включващ сградите на операта Метрополитън, Американския балет и Нюйоркската Филхармония), Дакота билдинг (сградата, в която е живял Джон Ленън, а понастощем - съпругата му Йоко Оно). Обиколката включва още Сентрал парк, кварталите Апър Уест Сайд и Харлем заедно с прочутия „Аполо тиътър”, Колумбийския университет и катедралата „Сейнт Джон Дивайн” - проектирана като най-голямата катедрала в света, от която днес са завършени все още само две трети. Разходката продължава по елегантното Пето авеню, където се намират най-луксозните апартаменти и магазини на Манхатън и най-прочутите музеи по Мюзиъм майл - т.нар. „Музейна миля” – музеите Метрополитън, Гугенхайм, Купър-Хюит, Нойе Галери и др. Спиране пред катедралата “Сейнт Патрик” и Рокфелер център с известната позлатена статуя на Прометей, пред която през зимата се организира ледена пързалка и се поставя голямото коледно дърво, сградата на Дженеръл Електрик, главния офис на студиата на Ен Би Си (NBC). Спиране за снимки на Емпайър Стейт Билдинг и Флетайрън – един от първите и най-елегантни небостъргачи в мегаполиса, построен през 1902 г. и наречен „Ютията”, заради изострената му триъгълна форма на ютия. Запознаване с Даунтаун: Сохо, Литъл Итали, Чайна таун. Нощувка.

ОСМИ ДЕН26.08.2017 - НЮ ЙОРК
Трансфер до Бетъри парк, разположен в най-южната част на Манхатън, от където ще вземем корабчето до Статуята на свободата – неостаряващият символ на Америка (цената на входния билет от 25 щ.д. се заплаща предварително при записване от България, включва екскурзовод на бълг. език). Запознаване с Уолстрийт, Нюйоркската фондова борса, Федерал хол и църквата „Света Троица” (Trinity church), сградата на Световния финансов център и новопостроения Световен търговски център - най-високата сграда в САЩ, наречена „Кулата на Свободата” (Freedom Tower). Ще разгледаме Мемориала „11-и септември“ (9/11), създаден в памет на жертвите от 2001г. Свободно време. Качване до 102-ия етаж на новата обсерватория на Новия световен търговски център (One World Trade Center) – цената на входния билет от 39 щ.д. се заплаща предварително при записване от България, включва екскурзовод на бълг. език. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН27.08.2017 - ОТПЪТУВАНЕ
Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за обратен полет с прекачване в Европа.

ДЕСЕТИ ДЕН – 28.08.2017 – БЪЛГАРИЯ
Пристигане в България.

Забележка: Последователността на екскурзиите и посещаваните обекти е възможно да бъде променянаПри всички случаи упоменатите в програмата мероприятия се осъществяват и наблюдението на слънчевото затъмнение се осъществява на 21.08.2017 г. в град Колумбия.

Дати и Цени

19.08.2017 - 28.08.2017 г.

 • Цена на човек в двойна стая: 1786 щ.д.
 • Цена на човек в тройна стая: 1646 щ.д.
 • Доплащане за единична стая – 790 щ.д.

Цените са платими в лева по курс „продава” на „Прокредит Банк” АД в деня на плащането.

Цената е валидна при група от минимум 10 души*

* Екскурзията се осъществява съвместно с Астрономическа асоциация - София.

хотели

Чарлстън - хотел Charleston Marriott 4****

Вашингтон - хотел Carlyle, A Kimpton hotel 3***+ 

Ню Йорк - хотел Doubletree NYC Financial 3***+

Хотелите са с много добро разположение – топ център в Чарлстън и Ню Йорк и широк център във Вашингон. Това спестява изключително много време, нещо много важно за големи градове като тези по програмата. В случай, че се ползват периферни хотели, придвижването до центъра ще се увеличи с около 1,30 мин. до 2 часа. Това ще съкрати времето за разглеждане на обектите и ще затрудни изпълнението на програмата.

допълнителна информация

Условия за записване:

Бонус за ранно записване до 01.09.2016г. – безплатно посещение на One World Trade Center (новата обсерватория на Новия световен търговски център). Включва входен билет и екскурзовод на български език.

Записванията се извършват в офиса на Руал Травел – София 1000, бул. Витоша № 25, ет. 5, тел. 02/989 04 13, e-mail: rual-13@rual-travel.com; www.rual-travel.com срещу предплата от 50% от пакетната цена и подписване на договор. 

Забележки:

 • Всички полети, разписания и точни цени на самолетните билети ще бъдат оповестени след получаване на американска виза. Към началото на март 2017 г. цената на самолетния билет София-Чарлстън/Ню Йорк-София е около 900 щ.д. (с включен чекиран багаж). Полет Чарлстън-Вашингтон е около 120-190 щ.д. (без чекиран багаж). Цените са с включени летищни такси. Резервации и закупуване на самолетните билети се правят след получаване на американска виза. Всеки пътуващ трябва да има готовност да заплати пълната сума на самолетния билет веднага след получаването на визата.
 • Важно: туроператорът се ангажира да извърши следните услуги безплатно:
  - да попълни онлайн формуляра DS-160 в сайта на Посолството на САЩ на база предоставен въпросник на български език;
  да насрочи дата и час за интервюто;
  - да предостави договор за организирано пътуване като основание за кандидатстване за американска виза;
 • Екскурзията се организира с екскурзовод и придружител на български език в САЩ;
 • Хотелите по програмата са категория 3*+ и 4*. Имената на посочените в програмата хотели се гарантират с подписване на договор;
 • Хотелите са с много добро разположение – топ център в Чарлстън и Ню Йорк и широк център във Вашингон. Това спестява изключително много време, нещо много важно за големи градове като тези по програмата. В случай, че се ползват периферни хотели, придвижването до центъра ще се увеличи с около 1,30 мин. до 2 часа. Това ще съкрати времето за разглеждане на обектите и ще затрудни изпълнението на програмата.
 • В случай че 3-ма или 4-ма души желаят настаняване в една стая, ще бъдат настанени в стая с 2 отделни легла, тип спалня. Поставяне на трето легло в стая – по запитване;