Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Сафари в Танзания

»
Сафари в Танзания
Сафари в Танзания
Сафари в Танзания 2
Сафари в Танзания 3
Сафари в Танзания 4
Сафари в Танзания 5
Send In Messenger
от 3489лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Национален парк „Езерото Маняра”Национален парк „Серенгети”Резерват „Нгоронгоро”

Екскурзията включва 6 нощувки със закуски, 4 обяда и 5 вечери в Танзания, трансфери, сафарита в 3 национални парка, екскурзодоство обслужване на английски език.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – София – Аруша
Полет от София за Аруша. Пристигане на международно летище „Килиманджаро” в Аруша. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела в Аруша. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Аруша – Национален парк „Езерото Маняра”
Закуска. Отпътуване за Национален парк „Езерото Маняра”, плитко езеро лежащо в Рифтовата долина. След обяд сафари в парка, дом на рядко срещаните лъвове, които обичат да се качват на дървета. Освен най-различните пейзажи, които предлага парка, включително джунгла, блата и савана, тук могат да се видят и голямо разнообразие от животни – жирафи, зебри, слонове, газели, хипопотами, маймуни и около 400 вида различни видове птици. Вечерта настаняване в Mirunga Tented Camp. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН -  Национален парк „Езерото Маняра” – Национален парк „Серенгети”
Закуска. Отпътуване за Серенгети. Обяд. След обяд сафари в Национален парк „Серенгети”. Огромният парк предоставя възможност за наблюдение на всички видове животни, които може да си представите – от големи хищници, като лъвове, леопарди и гепарди, до малки тревопасни животни. Вечерта настаняване в Ikoma Safari Camp. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Национален парк „Серенгети”
Закуска. Целодневно сафари в парка. За максимално удоволствие от сафарито целият ден ще бъде прекаран в парка, където ще е и обядът. Вечерта  прибиране обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Национален парк „Серенгети” – Резерват „Нгоронгоро”
Закуска рано сутринта. Отпътуване за резерват „Нгоронгоро. Националният парк е разположен в кратер голям 300 кв.км. Кратерът е дом на редкия черен носорог, лъвски прайдове, слонове, гепарди и големи стада от биволи и антилопи. Посещение на Олдувайската клисура, място известно по света с археологическите открития на Луи и Мари Лики. Техните открития включват някои от най-ранните известни останки на предците на днешния човек. Настаняване в Bougainvillea Safari Lodge. Обяд. Почивка следобед. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Резерват „Нгоронгоро”
Закуска. Сафари в резерват „Нгоронгоро”, като се слиза 600 метра денивелация до дъното на кратера. Сафари в зоните с гори, където живеят маймуните и слоновете, посещение на езерната зона, където може да се види фламингото и разбира се обиколка на саваната, където ловуват лъвовете. Пикник в саваната на обяд. След обяд сафари навръщане към хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Резерват „Нгоронгоро” – Аруша
Закуска. Отпътуване обратно към Аруша. Пристигане по обяд в Аруша. Трансфер до летище „Килиманджаро". Отпътуване за България.

ОСМИ ДЕН – Завръщане в София
Пристигане в София.

Дати и Цени

Тръгване всяка неделя и вторник

Пакетната цена в таблиците е на човек в лева и включва 6 нощувки в посочената категория хотели в Танзания; обяди и вечери упоменати в програмата; трансфери от/ до летището в Аруша; транспорт със специализирани сафари ванове и джипове 4х4 по време на целия маршрут; описаната програма; входни такси за парковете; екскурзоводско обслужване на английски език по време на целия престой от професионални шофьор-екскурзоводи; медицинска застраховка.

Период

Човек в двойна стая при 2-ма пътуващи

Доплащане за единична стая

01.01.2017 – 29.02.2017

3767 лв

407 лв

01.03.2017 – 31.03.2017

3688 лв

407 лв

01.04.2017 – 25.05.2017

3489 лв

0 лв

26.05.2017 – 31.10.2017

3767 лв

407 лв

01.11.2017 – 20.12.2017

3687 лв

407 лв

Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът си запазва правото да промени цената. 

хотели допълнителна информация

Важно! Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска преди заминаване. Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване.

  • При липса на удобни полети за отпътуване от Танзания, може да се наложи допълнителна нощувка в Аруша.
  • Резервация се прави срещу 50% депозит при повече от 40 дни преди датата на отпътуване и сключен договор за организирано пътуване.