Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар

»
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 2
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 3
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 4
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 5
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 6
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 7
Send In Messenger
от 4489лв.
10 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 2 нощувки в парковете на Танзания и 6 нощувки в Занзибар.

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 03.03.2019 г. - Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish AIrlines по маршрута София – Истанбул – Дар Ес Салам в 16:00ч. Кацане в Истанбул в 18:30ч. Полет до Дар Ес Салам в 19:40ч.

ВТОРИ ДЕН: 04.03.2019 г. - Кацане в Танзания в 04:45 ч. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до хотел Best Western CBD Hotel. Настаняване и кратко време за освежаване. Закуска в хотела. Отпътуване около 08:30 ч. за национален парк „Микуми“ (преходът ще отнеме около 5 ч.). Обяд и настаняване в “Vuma Hills Tented Camp” в парка. Следобедно сафари в парка.

ТРЕТИ ДЕН: 05.03.2019 г. - Закуска. Сутрешно и следобедно сафари в национален парк „Микуми“ с включен обяд. Създаден през 1964 година, той е разположен на площ от 3230 кв.км. Основно представлява савана, осеяна с акация, баобаб, тамаринд и някои редки палмови дървета. Дом е на редица по-едри африкански животни: слон, лъв, хипопотам, жираф, зебра, няколко вида антилопи, както и на над 400 вида птици, голяма част от които водолюбиви. Парка е с размер - 3,230 кв. км, четвъртият по големина парк в Танзания, и част от много по-голяма екосистема, в центъра на уникално голямата Selous Game резерв. Намира се на 283 km западно от Дар ес Салам. Вечеря и нощувка в “Vuma Hills Tented Camp”.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 06.03.2019 г. - Закуска. Отпътуване с пикник обяд към Дар Ес Салам. Полет до Занзибар в 17:30 ч. Посрещане на летището в Стоун Таун в 17:50 ч. и трансфер до хотел „Ocean Paradise Resort” 4* на острова. Свободно време, вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 07.03.2019 г. - Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 3 часа). Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873 г. на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890 г., използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883 г. за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане от 40 евро на човек при минимум 10 записани). Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 08.03.2019 г. - Закуска. Допълнителна целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 часа). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имате възможност да се гмуркате, да плувате в кристалните води на океана, ако имате късмет ще видите и делфини, ще правите слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и да се любувате на кораловите рифове с оборудване, което може да получите на място (безплатно). По време на прилива, ще отидете до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове (срещу допълнително заплащане от 110 евро на човек при минимум 10 записани). Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 09.03.2019 г. - Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3 часа). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора (срещу допълнително заплащане от 48 евро на човек при минимум 10 записани).

ОСМИ ДЕН: 10.03.2019 г. - Закуска. Възможност за посещение на полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа). Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени (срещу допълнително заплащане от 30 евро на човек при минимум 10 записани).

ДЕВЕТИ ДЕН: 11.03.2019 г. - Днес ви предлагаме екскурзия до Затворническият остров (3 часа). Островът се вижда от столицата Стоун Таун и се намира на около 30 мин. път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на XIX в. (срещу допълнително заплащане от 40 евро на човек при минимум 10 записани).

ДЕСЕТИ ДЕН: 12.03.2019 г. - Ранно освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Истанбул в 04:45 ч. Кацане в Истанбул в 13:45 ч. Полет до София в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

 • 03.03.2019 - 12.03.2019

Тип стая

Полупансион

Човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

STD Garden

2295€/4489лв

2650€/5184лв

2200€/4303лв

хотели

 OCEAN PARADISE RESORT & SPA – 4* - Занзибар

 Vuma Hills Tented Camp -Танзания

допълнителна информация

Разписание на полетите с АК „Turkish Airlines“:

 • 03.03 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:30
 • 03.03 ИСТАНБУЛ 19:40 ДАР ЕС САЛАМ 03:05 + 1 (на 04.03)
 • 12.03 ЗАНЗИБАР 04:45 ИСТАНБУЛ 13:45
 • 12.03 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
 • депозит в размер на 2000лв;
 • доплащане до 30 дни преди заминаването.

Условия и Забележки:

 • При записване се внася  депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 30 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.67 лв.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна за района е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 03.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 40% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.