Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017

»
Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017
Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017
Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017 2
Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017 3
Сафари в Кения - 22.09 - 29.09.2017 4
Send In Messenger
от 4759лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Гарантирано пътуване

Екскурзията  включва 6 нощувки със закуски (1 нощувка в Найроби, 1 нощувка в околностите на Национален парк „Езеро Накуру”, 2 нощувки в резерват „Масай Мара” и 2 нощувки в околностите на национален парк „Амбосели”, 6 обяда и 5 вечери, 7 сафарита в 3 природни резервата, трансфери в Кения и екскурзоводско обслужване на английски език по време на програмата. Лети се с „Ер Франс“ (възможно е да се промени авиокомпанията и полетът да бъде с „Луфтханза” или KLM – потвърждението на полетите ще получите при резервацията и авиокомпанията, с която ще летите, ще е записана в потребителския Ви договор). 

Програма

22.09.2017 (петък) – София – Найроби
07:20 ч. полет София - Париж. 09:20 ч.пристигане в Париж. 11:10 ч. полет Париж – Найроби. 20:15 ч. пристигане на международното летище „Джомо Кенията” в столицата Найроби. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела в Найроби. Настаняване в хотел La Maison Royale Westlands**** или подобен. Нощувка.

23.09.2017 (събота) – Найроби – Национален парк „Езеро Накуру”
Закуска. Отпътуване за национален парк „Езеро Накуру” (Найроби – Национален парк „Езеро Накуру“ – 160 км), разположен в Голямата рифтова долина. След пристигане директно отправяне за сафари в парка. Езерото Накуру е едно от алкалните езера, разпръснати из Голямата разломна долина, и едно от най-старите и дълбоки езера в света. Прекрасно убежище за много различни видове птици, като бреговете му в определен период от годината са дом на над един милион розови фламинга. Резерватът е лесно достъпен заради близостта си с четвъртия по големина град в страната – Накуру, който е и главен град на провинцията. В късните 80-те години паркът става и първото естествено местообитание на носорози в Кения и сега е дом на белия и черния носорог. Лъвове, леопарди, хипопотами, жирафи, водни антилопи са също част от този уникален парк. Настаняване в един от 3-та комплекса: Flamingo Hill Camp, Pelican Lodge, Jacaranda Lake Elementaita Lodge. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

24.09.2017 (неделя) – Езерото Накуру – резерват „Масай Мара”
Закуска. Отпътуване за резервата „Масай Мара” (около 250 км). Пристигане и настаняване в един от трите комплекса, разположени в резервата: Mara Sopa Lodge, Mara Leisure или Sentrim Mara Camp. Обяд. Следобед - сафари в резервата за наблюдение на дивите животни. Най-голямата атракция в резервата „Масай Мара” са самите животни в естествената им среда; да чуеш рева на лъвовете, да наблюдаваш гепарда, преследващ плячката си, или величествените стада слонове, преминаващи наблизо, са гледки които заслужават да бъдат видени. Вечеря в хотела. Нощувка.

25.09.2017 (понеделник) – цял ден в резерват „Масай Мара”
Закуска. Целодневно сафари в резервата за наблюдение на дивите животни и запознаване с природните чудеса на това място. Тук може да се види съвместното съжителство на хипопотами и крокодили в едни и същи води. В рамките на резервата влизат и големи площи, покрити с акациеви гори (по бреговете на реките Мара и Талек), както и открита савана. Това са също така земите на номадското племе „Масаи” – животновъди, живеещи в Кения и Танзания, на които е позволено да отглеждат животните си по тези земи. Те са около 880 хил. души, живеят настрана от цивилизацията и спазват вековни традиции и обичаи. Програмата включва 2 сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. По желание – рано сутринта - сафари с балон при изгрев слънце над резервата. Цената е за човек - 897 лв. Програмата се заявява от България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

26.09.2017 (вторник) – резерват „Масай Мара” – национален парк „Амбосели”
Закуска рано сутринта. Отпътуване за национален парк „Амбосели”, един от най-популярните паркове на Кения (около 470 км). Пристигане и настаняване в един от посочените комплекси - Amboseli Sopa lodge или Sentrim Amboseli. Обяд. Национален парк „Амбосели” е разположен в полите на най-високата планина на Африка – Килиманджаро (5895 м) и в близост до границата с Танзания. Вечно покрития със сняг връх на Килиманджаро доминира пейзажа на „Амбосели”. Жираф, зебра, слон, африкански бивол, антилопа гну - това са само малка част от представителите на животинския свят, живеещи по тези места. Следобед – сафари в парк „Амбосели“. По желание - посещение на традиционно масайско селище. Цената е 46 лв. на човек. Програмата се заявява от България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

27.09.2017 (сряда) – цял ден в национален парк „Амбосели”
Закуска. Целодневно сафари в парка, който покрива площ от 388,5 км2, и в който живеят голямо разнообразие от бозайници (над 50 представители на по-едрите видове) и птици (над 400 вида). В миналия век тези земи са били мястото, където световно известни писатели като Ърнест Хемингуей и Робърт Руарк са развивали техните истории за лов на едър дивеч в дивите савани на Африка. Блата и бързи реки, захранвани от подземни води от топящите се снегове на Килиманджаро, образуват постоянни водни оазиси за дивите животни по време на суша. Програмата включва 2 сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. Завръщане в комплекса. Вечеря. Нощувка. 

28.09.2017 (четвъртък) - национален парк „Амбосели” – Найроби - София
Закуска. Сутрешно сафари. Обяд. Отпътуване за Найроби (215 км). Трансфер до летището в Найроби. 23:59 ч.отпътуване за Париж.

29.09.2017 (петък) – 07:35 ч. кацане в Париж. 10:20 ч. отпътуване за София. 14:05 ч. пристигане в София.

Дати и Цени
22.09.2017 - 29.09.2017 4759 лв. Резервирай

Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът си запазва правото да промени цената.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Входна виза за Кения 95 лв.
Посещение на традиционно масайско селищеПрочети повече 46 лв.
Сафари с балонПрочети повече 897 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели по програмата:

Найроби: Хотел „La Maison Royale Westlands“**** или подобен;

Настаняването в резерватите е в сафари лоджи, които нямат стандартните категории със звезди. Категориите на лоджите са: бюджет, стандарт и делукс. В този случай всички лоджи са категория стандарт, тоест можем да кажем, че отговарят на четиризвездно настаняване.

Национален парк „Езеро Накуру” или  околности:

Резерват „Масай Мара”:

Национален парк „Амбосели“:

допълнителна информация

Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът запазва правото да промени цената.

Важно: Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска преди заминаване. Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване.