Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рупите - Мелник - Солун - Сандански

»
Рупите - Мелник - Солун - Сандански
Рупите - Мелник - Солун - Сандански
Рупите - Мелник - Солун - Сандански 2
Рупите - Мелник - Солун - Сандански 3
Send In Messenger
от 158лв.
3 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е тридневна и включва транспорт с лицензиран автобус или микробус, 2 нощувки със закуски в района на Сандански или Мелник, богата екскурзоводска програма в Рупите, Мелник, Солун, Роженския манастир и Сандански. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди или къща за гости.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 08:00 ч. - отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Пристигане в Рупите преди обяд. Местността е известна със своите горещи минерални извори, както и като район със силно енергийно въздействие. Тук по инициатива и с подкрепа на пророчицата Ванга е изградена църквата „Света Петка Българска“. Посещение на комплекса. 14:00 ч. - отпътуване за Сандански. Разглеждане на града – посещение на новия археологически парк (таксата за вход не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място), разходка из градския парк, приютяващ над 220 средиземноморски растителни вида. Свободно време. Настаняване в хотел или къща за гости в района на Сандански или Мелник. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна  обиколка на града: Бялата кула, църквата „Свети Димитър“, ротондата „Свети Георги“. Свободно време за посещение на музеи (Археологическия музей, Византийския музей) и пазаруване. 16:00 ч. - отпътуване за България. Около 19:00 ч. – завръщане в хотела в района на Сандански или Мелник. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Мелник. Разглеждане на Мелник - най-малкият град в България, разположен в подножието на приказните Мелнишки пирамиди, удивляващ с уникалната си селищна архитектура - Кордопуловата къща, руините на църквата „Свети Никола“ (IX-X в.), крепостната стена и манастирът „Св. Богородица Спилеотиса“ (входната такса за Кордопуловата къща, която е около 2 лв, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване към Роженския манастир (от с. Рожен до манастира се ходи пеша – около 20 минути). Разглеждане на манастирския комплекс. 17:00 ч. – отпътуване за София. Около 22:00 ч. – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг“.

Дати и Цени
22.09.2017 - 24.09.2017 168 лв. Резервирай
хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел/къща за гости 3 или 2 звезди.

допълнителна информация

Цената не включва входни такси за посещаваните музеи:

  • Археологическия музей в Сандански – 2 лв.;
  • Винен тур с дегустация в Музея на виното в Мелник (обиколка на винарната с беседа и дегустация на 5 вида вина) – 5 лв;
  • Кордопулова къща в Мелник – 2 лв.;
  • Самуилова крепост – 2 лв.;
  • Археологическия музей в Солун – 6 евро;
  • Византийския музей в Солун – 4 евро;