02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим - Свети Валентин

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Рим - Свети Валентин
Рим - Свети Валентин
Рим - Свети Валентин 2
Рим - Свети Валентин 3
от 749лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия Бюджетни пътувания

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Рим, богата екскурзоводска програма на български, трансфери и двупосочен самолетен билет (в цената са включени летищни такси, 1 малка чанта с размери 40х30х20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Райънеър".

Актуални условия за пътуване до Италия

Условия за пътуване в covid ситуацията

Програма

ПЪРВИ ДЕН  14.02.2022: 09.45 ч. - 10:35 ч. полет София – Рим. Трансфер до хотела, където може да оставите багажа си на съхранение. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  15.02.2022: Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона (отвън), фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата следва мистериозния път на Дан Браун и включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  16.02.2022: Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватиканските музеи с доплащане 75 лв. за възрастни и 57 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Следобед - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 17.02.2022: Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.  Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 18.02.2022: Трансфер до летището. 10:25 ч. - 13:15 ч. - полет Рим – София.

Забележка: Часовете на полетите на „Райънеър” са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и Цени
14.02.2022 - 18.02.2022 749 лв. Резервирай

Рим - трети март - четиридневна - ТУК

Рим - трети март - шестдневна - ТУК

Рим - ТУК

Доплащане за чекиран багаж заявен в момента на резервацията:

  • до 10 кг – 83 лв. в две посоки;
  • до 20 кг – 129 лв. в две посоки.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Цветовете и ароматите на РимПрочети повече
49 лв.
Ватикански музеиПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
75 лв. 57 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
83 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
129 лв.
Ватикана и крепостта Сант АнджелоПрочети повече
45 лв.
Три базилики в РимПрочети повече
45 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, които използваме при съответния вариант:

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.

допълнителна информация

Забележка: Часовете на полетите на „Райънеър” са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.