Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания

»
Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания
Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания
Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания 2
Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания 3
Рим - Неапол и Амалфийската ривиера през октомври - ранни записвания 4
Send In Messenger
от 1133лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Специална програма със самолет на НЕВЕРОЯТНА цена

Рим – Неапол – Помпей - Везувий – Соренто – Амалфи – Позитано – о-в Капри

Няма нищо по-хубаво от октомври в Италия!

Екскурзията включва 2 нощувки в централно разположен хотел в Рим и 4 нощувки в околностите на Соренто или Неапол и разглеждане с екскурзовод на български език на забележителностите на Рим, Неапол, Везувий, Соренто, Позитано, Амалфи, Равело, о-в Капри, Помпей. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Уиз Eр”. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН01.10.2017 – 12.40 ч. - отпътуване от летище София за Рим с директен полет на „Уиз Ер“. 13.45 ч. – пристигане. Трансфер до хотела (централно разположен). Настаняване. Пешеходна програма с екскурзовод на български език „Бароков Рим“: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”.  Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 02.10.2017 – Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. След обяд - по желание разглеждане на Ватикана - пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър” и Ватикански музеи с екскурзовод на български език (с доплащане 75 лв за възрастни и 59 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български език по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и базиликата, такса за вход; посещението се организира при минимум 8 участника). Свободно време. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН – 03.10.2017 – Закуска. Свободно време. По жeлание – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе” и „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 8 участника). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. В 12.00 ч. – отпътуване за Неапол. В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Свободно време. Настаняване в района на Неапол или Соренто. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.10.2017 – Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Соренто – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Соренто, едно от най очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий.  Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Завръщане в хотела. Нощувка. 

ПЕТИ ДЕН –05.10.2017 – Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с транспорт с местен автобус и екскурзовод на български език (с доплащане 48 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника).  Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент.  Стръмни брегове, изправящи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета. Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта, че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалите, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за посещение на Вила Руфоло с входен билет 5 евро). Завръщане в хотела. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН – 06.10.2017 – Закуска. Екскурзия до остров Капри с включен билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова, слушалки и екскурзовод на български език (с доплащане 126 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника). До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт  с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри, дегустация  на типичния ликьор Лимончело. Завръщане в хотела. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН – 07.10.2017 – Закуска.  Посещение на античния Помпей с екскурзовод на български. В 12.00 ч. – трансфер до летището. 15.15 ч. – отпътуване от Неапол с директен полет на „Уиз Ер“. 17.45 ч. – пристигане в София. 

Дати и Цени
01.10.2017 - 07.10.2017 1188 лв. Резервирай

ВАЖНО: При нощувки в околностите на Неапол или Соренто туристите заплащат задължително градска такса (city tax) между 1 и 6 евро на човек на ден както следва: 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Рим туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 6 - 7 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Тези такси се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не са включени в пакетните цени на екскурзията.   

допълнителни услуги
Услуга Цена
Ватикана и Ватикански музеиПрочети повече 75 лв.
Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече 59 лв.
Амалфийско крайбрежиеПрочети повече 48 лв.
Остров КаприПрочети повече 126 лв.
Три базилики в РимПрочети повече 35 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е в хотели категория 3 звезди.

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в околностите на Неапол или Соренто туристите заплащат задължително градска такса (city tax) между 1 и 6 евро на човек на ден както следва: 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Рим туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 6 - 7 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Тези такси се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не са включени в пакетните цени на екскурзията.