Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания

»
Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания
Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания
Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания 2
Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания 3
Рим и Северна Италия - 24-ти май - автобус и самолет - Ранни записвания 4
Send In Messenger
от 1085лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Специална програма със самолет на НЕВЕРОЯТНА цена!

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Любляна или околности, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция), 3 нощувки в Рим (перифeрен хотел) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Венеция, Верона, Пиза, Флоренция и Рим. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. На отиване се пътува с автобус от София (възможност за безплатен трансфер от Пловдив), програмата в Италия се изпълнява с автобус, а на връщане от Рим се лети с авиокомпания „България Ер”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 18.05.2017 - 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Любляна. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 19.05.2017 - Закуска. Отпътуване за Венеция (около 240 км). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – отпътуване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 20.05.2017 - Закуска. Отпътуване от Лидо ди Йезоло към Верона (около 160 км). Разглеждане на забележителностите на Верона (Пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”). Продължаване към Пиза (около 240 км). Eдночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме (около 55 км), настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 21.05.2017 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Следобед – отпътуване към Рим (около 280 км.). Вечерта – настаняване в хотел Meeting *** в Рим (периферен). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 22.05.2017 - Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Следобед – свободно време - възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 23.05.2017 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 24.05.2017 - 06.30 ч. - трансфер до летището за полет в 09.30 ч. Отпътуване за София. Пристигане в София в 12.20 ч.

Дати и Цени
18.05.2017 - 24.05.2017 1085 лв. Резервирай

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Галерия УфициПрочети повече 30 лв.
Ватикана и Ватикански музеиПрочети повече 65 лв.
Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече 49 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотел Meeting 3*** - хотелът е периферен, намира се на 15 км от центъра на Рим.
Описание на стаите: стаите са с климатик, безжичен интернет, телевизор, сешоар, сейф.

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.