02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия

Туристическа агенция » Екскурзии на промоция » Екскурзии с ранно записване » Европа - ранни записвания » Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия 2
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия 3
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия 4
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия 5
Пътешествие из ниските земи - Белгия - Нидерландия 6
от 1998лв.
6 дни / 5 нощувки
Самолетна екскурзия
Специална цена до 01.04.2024 г.

Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки в Брюксел или околности, 2 нощувки в околностите на Амстердам или Утрехт и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Брюксел, Утрехт, Ротердам и Амстердам, възможност за разглеждане на Брюж, Гент, Ватерло и Антверпен. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Райанерър“ или „Уиз Еър“ на отиване и с „България Ер“ на връщане (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 20 кг). Вътрешните трансфери в Белгия и Холандия се извършват с автобус.

до 01.04.2024 г.
20.07.2024 - 25.07.2024
до 01.04.2024 г.
2148 лв. 1998 лв. Резервирай
  • Програма
  • Дати и Цени
  • допълнителни услуги
  • хотели
  • Програма
  • Дати и Цени
  • допълнителни услуги
  • хотели

ПЪРВИ ДЕН – 05:45 ч. – 07:30 ч. – полет София – Шарлероа/Брюксел. Трансфер до центъра на града. Разглеждане на забележителностите на Брюксел: „Гран плас”, статуята на Малкия Жулиен, Църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер” (магазини и кафенета). Настаняване в хотела в Брюксел или околности. Свободно време. По желание – полудневна екскурзия до Ватерло (40 км) – историческата сцена на легендарната битка между Наполеон Бонапарт и съюзническите войски, водени от херцога на Уелингтън и пруския фелдмаршал Гебхард фон Блюхер, състояла се 18 юни 1815 г., която слага край на наполеоновата империя  (с доплащане 78 лв. на възрастен и 38 лв. за деца до 6 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията включва транспорт, комбиниран билет за посещение на мемориала, панорамата, Лъвската могила и чифлика Угомонт и екскурзоводско обслужване на български език; екскурзията се провежда при минимум 25 човека). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Брюксел или по желание – екскурзия до Антверпен (50 км) - вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в Северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент. Екскурзия до Антверпен (с доплащане 79 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български и не включва входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Програмата включва пешеходна разходка из историческия център на Антверпен - Катедралата, „Гран Плас”, Кметството, замъка Стен, къщата на Рубенс (посещението на къщата е по желание и таксата за вход се заплаща на място). На връщане от екскурзията – фотопауза при Атомиума. Завръщане в Брюксел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Брюксел или по желание – екскурзия до Гент и Брюж (200 км) – два от най-атрактивните градове на Белгия (с доплащане 99 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български, билет за разходка с корабче в Брюж и не включва входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Ротердам (150 км). Панорамна обиколка на града и възможност за посещение на кубичните къщи и на Еуромаст тауър. Отпътуване за Амстердам (80 км). Отпътуване за Утрехт (60 км) - един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в страната. Утрехт е вековен религиозен център на Ниските земи и приютява един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Градът е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички – кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт – Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта пристигане в хотел в околности на Утрехт или Амстердам. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. По желание - разходка с корабче по каналите с доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз по каналите на Амстердам до устието на р. Амстел). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Амстердам с възможност за разходки из града или за посещение на Райкс Музеум. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билета за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 66 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 17 г. Тази цена включва цената на билета за вход, която е 22,50 евро и такса резервация. За точния час на резервацията можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билета за музея, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Около 14.30 ч. - трансфер до летище Брюксел-Завентем (200 км). 20:30 ч. - 23:55 ч. - полет Брюксел – София.

Дата Цена
07.20.2024 1998 лв.
до 01.04.2024 г.
20.07.2024 - 25.07.2024
до 01.04.2024 г.
2148 лв. 1998 лв. Резервирай

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория Настаняване в хотел 3*
до 01.04.2024
Настаняване в хотел 3*
след 01.04.2024
цена на възрастен в двойна стая 1998 лв. 2148 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2643 лв. 2793 лв.
цена на трети възрастен в стая 1948 лв. 2098 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1898 лв. 2058 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1928 лв. 2088 лв.

Възможно е през 2024 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Препоръчани подобни предложения
Услуга Цена
Райкс МюзиумПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
66 лв. 10 лв.
Екскурзия до ВатерлоПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 6 г.
78 лв. 38 лв.
Eкскурзия до Гент и БрюжПрочети повече
99 лв.
Разходка с корабче в АмстердамПрочети повече
45 лв.
Eкскурзия до АнтверпенПрочети повече
79 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача разписание.

Възможно е през 2024 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани подобни предложения
11 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
03.05.2024
26.07.2024
30.08.2024
 
На цени от:
1861 лв.
виж повече
7 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
05.05.2024
28.07.2024
01.09.2024
 
На цени от:
2556 лв.
виж повече
10 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
09.07.2024
22.08.2024
 
На цени от:
2754 лв.
виж повече
от 1998лв.
Самолетна екскурзия Специална цена до 01.04.2024 г.