Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд

»
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 2
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 3
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 4
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 5
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 6
Пътешествие из Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд 7
Send In Messenger
от 5828лв.
15 дни
Самолетна екскурзия

Пътешествие из Индокитай – Виетнам, Камбоджа, Лаос и Тайланд

Ханой – Ха Лонг Бей – Хо Ши Мин – Сием Реап (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Луанг Прабанг – Бангкок

15 дни/ 13 нощувки/ 13 закуски/ 8 обяда / 1 вечеря

Екскурзията е петнадесетдневна и включва самолетни билети София – Доха – Ханой; Банкок – Доха – София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи, самолетни билети: Хо Ши Мин – Сием Реап, Сием Реап – Луанг Прабанг, Луанг Прабанг – Банкок, включени летищни такси и багаж 20 кг., всички трансфери летище – хотел – летище. Екскурзията включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Image Halong 4*  или подобен, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг, 3 нощувки със закуски в Банкок, 13 закуски, 8 обяда и 1 вечеря съгласно програмата, всички екскурзии и забележителности описани в програмата, входни такси на посещаваните обекти, бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите, обзорна обиколка на Банкок с посещение на Гранд Палас, Изумрудения и Полегналия Буда. Групата ще има водач, който ще пътува с нея по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език. По целия маршрут се използва климатизиран транспорт. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 07.11.2017: София – Доха
Отпътуваме от летище София в 19:45 часа за Ханой. Пристигаме в Доха в 01:20 часа. Престой на летището. 

ВТОРИ ДЕН - 08.11.2017: Доха – Ханой
Рано сутринта в 02:20 часа полет за Ханой. Пристигаме в 16:05 часа. Трансфер до хотел Lan Vien 4* или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободен следобед за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 09.11.2017: Ханой  Закуска и обяд
Закуска. Днес ви очаква изключително интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Ще видите комплекса Хо Ши Мин, Президентския Дворец, жилището в което е живял най-известният виетнамски политик Хо Ши Мин;  Пагодата Tran Quoc -  най-старият будистки храм в Ханой, разположена на брега на Западното езеро; Храма на литературатa - който подслонява първия Имперски университет на Виетнам, Пагодата с една колона, построена през 1049 г. от дърво върху една каменна колона. Обяд в местен ресторант. Продължаваме с разходката и разглеждане на бившия френски затвор Hoa Lo „Ханой Хилтън”, където са държали американски пилоти по време на Виетнамската война; посещение на Етноложкия Музей. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 10.11.2017: Ханой – Ха Лонг Бей  Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  за  залива  Ха Лонг.  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Освен това Ха Лонг е единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света. В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни. Настаняване на круизен кораб Image Halong или подобен. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед възможност за изучаване на красиви пещери. Има опция и за вечерен риболов. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 11.11.2017: Ха Лонг Бей - Ханой - Хо Ши Мин Сити  Закуска
Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището. След акостиране на кораба, се отправяме  към летището в Ханой. Полет за Хо Ши Мин Сити. Пристигане, посрещане и трансфер до Edenstar Hotel 4* или подобен. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 12.11.2017: Хо Ши Мин Сити Закуска и обяд
Сутринта ни очаква полудневна обиколка из града, ще посетим: Площад Хо Ши Мин; Катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г.; ще разгледате сградата на Централната Поща на Сайгон (старото име на град Хо Ши Мин), проектирана от Густаф Айфел в готически стил; Музея на останките от войната; Обяд в местен ресторант. Следобeд посещение на тунелите Ку Чи - невероятна подземна мрежа дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база по време на виетнамската война. Връщане в хотела. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН - 13.11.2017: Хо Ши Мин Сити - Сием Реап Закуска и обяд
Закуска в хотела. Днес сутрината ще разгледаме Пагодата Jade Emperor Pagoda построена от Китайското Общество през 1909 година; също и първия музей за традиционна медицина в страната – FITO, представящ богата експозиция от над 3000 предмета, свързани с развитието й във Виетнам – билки, прибори, старинни книги и документи. Свободно време за пазаруване на изградения от французите градски пазар Бен Тан. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Сием Реап. Пристигане следобед. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Hotel 4*. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 14.11.2017: Сием Реап  Закуска и обяд
Закуска в хотела. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетие храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от XI век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор. Обяд в местен ресторант. Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - 15.11.2017: Сием Реап - Луанг Прабанг Закуска и обяд
Закуска в хотела. Рано сутринта посещение на Храма Та Прохм. Построен между средата на XII в. и началото на XIII в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му. Посещение на храма Бантей Срей (Цитаделата на жените) построен X век, посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури са от розов пясъчник. Продължавате с разглеждането на Храма Бантей Самре. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Sanakeo Boutique Hotel 4*. Луанг Прабанг е бил столица на древната държава Лансанг и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - 16.11.2017: Луанг Прабанг  Закуска и обяд
Рано сутринта ще имаме възможност да станем свидетели на уникален за Лаос ритуал - как местните жители раздадат своите дарове на будистките монаси. Традиция в старната е всяко семейство да не сяда на трапезата си, без да е споделило част от храната с монасите.  След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. След това ще видим Ват Ксиен Тонг, най-големият сред 30-те храма в града, два века главен религиозен център на лаоските крале, символ на класическата Лаоска архитектура. Ще разгледаме и храмовете Ват Висон, Ват Ахам, Ват Маи, Ват Сене - наричан още „Храма на 100 000 съкровища“. Обяд в местен ресторант. Следобед се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадът Куанг Си. Представлява съвкупност от каскадни водопади. Има и оформени малки басейнчета, където може да се плува. Водопадът Куанг Си минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят.  Връщаме се в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това е известно място, откъдето туристите и жителите наблюдават залеза над река Меконг. След това ще разгледаме Нощния пазар на Луанг Прабанг, където можем да открием колекции от текстилни изделия, изработени от занаятчийските селища около Луанг Прабанг. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 17.11.2017: Луанг Прабанг   Закуска и обяд
Закуска в хотела. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос) , близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер. На връщане ще минем през селището Бан Ксанг Кхонг известно с ръчното тъкане. Връщане в хотела. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - 18.11.2017: Луанг Прабанг - Банкок  Закуска
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По обяд трансфер до летището за полет до Банкок. Пристигане и трансфер до хотел Centara Watergate 4* или подобен. Свободна вечер за самостоятелно опознаване на града.  Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН - 19.11.2017: Банкок  Закуска
Закуска. Полудневна обиколка с посещение на Кралския дворец и най-значимите храмове в Банкок. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали. Храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда „Ват По”– огромният и древен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.), нозете му са украсени с 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата Императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Свободен следобед. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН - 20.11.2017: Банкок  Закуска
Закукса. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд (цена – 65 евро). Древната столица на Сиам (1350-1767 г.), стратегически разположена там, където се събират три реки. Посещение на трите най-важни храма в историческия парк: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Продължаване към Банг-па-ин, където е летния кралски дворец на крал Рама IV, построен по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд. Круиз до Банкок с обяд-бюфет, кафе и наслаждаване на гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората. Връщане в Банкок. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН - 21.11.2017: Банкок - Доха - София  Закуска
Закуска. Рано сутринта трансфер до летището. Сутринта в 08:35 часа полет за Доха. Пристигане в 11:45 часа. Престой на летището. Заминаване за София в 14:30 часа. Пристигане в София в 18:45 часа.

Дати и Цени
07.11.2017 - 21.11.2017 5828 лв. Резервирай

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.

хотели
допълнителна информация

Визов режим:

 • Виза за Виетнам за еднократно влизане – заплаща се и се издава в София, 80 щатски долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 35 щатски долара (необходими са две снимки с размер 4  x  6 см);
 • Виза за Тайланд – заплаща се и се издава в София, 30 евро (необходима е снимка с размери 4 x 6 см).

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
 • Офертата важи при минимум 20 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. Повече информация в офиса на фирмата.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • Между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.

Продължителност на полетите:

 • София - Доха - около 4 ч. и 55 мин.
 • Доха - Ханой - около 9 ч. и 45 мин.
 • Банкок - Доха - около 7 ч. и 10 мин.
 • Доха - София - около 5 ч. и 15 мин.