02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Прага - Коледни базари - от София

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Прага - Коледни базари - от София
Прага - Коледни базари - от София
Прага - Коледни базари - от София 2
Прага - Коледни базари - от София 3
от 960лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия

Коледните базари в Прага са много привлекателни и в духа на семейно – приятелската атмосфера. Най-големият се разполага върху павирания площад в центъра на Стария град и подхожда идеално на величествените барокови сгради, които го заобикалят. Огромна коледна елха стои в центъра на площада и е фокус на празничните забави. Освен редиците с пъстро украсени дървени къщички, предлагащи атрактивни ръчно правени сувенири, коледни подаръци и изделия от истински чешки кристал, на площада ви очакват певци и музиканти, грижещи се за доброто настроение на гостите, както и мини зоопарк с понита, кози, овце и лама за най-малките. Основните коледни базари са на Староместкия и Вацлавския площади. Има и по-малки на площад Република (Namesti Republiky) и Havelske Trziste. Във всеки един от тях може да се види красива декорация, богати сергии, които продават всичко от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки. Разхождайки се между различните базари, винаги може да носите в ръка чаша svaree вино - сладко греяно вино. В Прага закриват Коледните базари в началото на януари.

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

 • ПЪРВИ ДЕН  – 10.15 – 11.15 полет София – Прага. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

  ВТОРИ ДЕН – Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. След обяд – свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастен и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

  ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна екскурзия до Карлови Вари с доплащане 96 лв. за възрастни и 65 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Свободно време в Карлови Вари. Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” - с доплащане 69 лв. за възрастен и 50 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Следобед – възможност за разходка из коледните базари в центъра на Прага. Нощувка.

  ПЕТИ ДЕН – Закуска. 08.50 ч. - трансфер до летището. 11.55 – 14.55 полет Прага – София.

  Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • 02.12.2022 - 06.12.2022 960 лв. Резервирай ограничени места
  09.12.2022 - 13.12.2022 899 лв. няма места

  ВАЖНО: При нощувки в Прага туристите заплащат задължително градска такса в размер на от 1 до 3 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

  Препоръчани подобни предложения
 • Услуга Цена
  Пешеходна обиколка на Старе местоПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  49 лв. 33 лв.
  Пражки сецесионПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  69 лв. 50 лв.
  Пражки сецесион за възрастни над 65 г.Прочети повече
  50 лв.
  Eкскурзия до Карлови ВариПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  96 лв. 65 лв.
  Задължително доплащане за дата 02.12.2022Прочети повече
  40 лв.
  Задължително доплащане за дата 09.12.2022Прочети повече
  80 лв.

  Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

  • Категория A: хотел IBIS Wenceslas sq.*** е в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория B: хотел Royal Court*** - в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория C: хотел Centre Plaza***в Нове Место, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория D: хотел Wenceslas square*** - в Нове Место, на 5 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория E: хотел Alton*** - разположен в Нове Место, на 15 мин. пеша от
   Вацлавския площад; 
  • Категория F: хотел Ambiance**** - разположен в Нове Место, на 15 мин. пеша от
   Вацлавския площад;
  • Категория G: хотел K+K Fenix**** - (стая Cosy room) е разположен в непосредствена близост до Вацлавския площад.
 • ВАЖНО: При нощувки в Прага туристите заплащат задължително градска такса в размер на от 1 до 3 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

  При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.