02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Прага - специална промоция Коледни базари - от Варна - без PCR тест

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Прага - специална промоция Коледни базари - от Варна - без PCR тест
Прага - специална промоция Коледни базари - от Варна - без PCR тест
Прага - специална промоция Коледни базари - от Варна - без PCR тест 2
Прага - специална промоция Коледни базари - от Варна - без PCR тест 3
от 779лв.
4 дни / 3 нощувки
Самолетна екскурзия Промоция

Пътува се без изискване за PCR тест и карантина.

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в избран хотел в Прага – централно разположен, самолетен билет трансфери, екскурзоводска програма на български език. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”. (с включени летищни такси и ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и 1 багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см, предварително чекиране и запазени места).

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 04.12.2020: 06:20 ч. – 07:40 ч. – полет Варна - Прага. Трансфер. Оставяне на багажа в хотела. Пешеходна разходка през празнично украсените улици и площади – коледните базари на Вацлавския площад, Хавелския пазар и Староместенския площад. Преминаване през тесните уличики на стария град до Площада на Републиката и разкохдка по ул. „На Прикопе“. Ползва се градски транспорт. Настаняване в хотела. Вечерта – възможност за вечеря на корабче по река Вълтава с доплащане 49 лв. при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Ползва се градски транспорт. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 05.12.2020: Закуска. Туристическа обиколка на Прага с екскурзовод на български: архиепископския дворец (отвън), Храдчани - стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Стернберг и двореца Шварценберг, катедралата „Свети Вит”, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Свободно време за посещение на пражките коледни базари. Най-известните базари в Прага се намират на Староместкия и Вацлавския площад. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 06.12.2020: Закуска. Свободен ден – възможност за посещение на коледните базари. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Стара Прага” с доплащане 39 лв. за възрастни и 28 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в квартала „Старе место” с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 07.12.2020: 08:25 ч. - 11:25 ч. – полет Прага – Варна.

Дати и Цени
04.12.2020 - 07.12.2020 779 лв. Резервирай

Доплащане за чекиран багаж в при заявка в момента на резервацията:

 • до 20 кг (в двете посоки) - 120 лв. 

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Стара ПрагаПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
39 лв. 28 лв.
Вечеря на корабче по ВълтаваПрочети повече
49 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
120 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели
 • Категория A: Хотел Centre Plaza***в Нове Место, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория B: Хотел City Club*** в Нове Место, на 25 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория С: Хотел Royal Court*** - в Нове Место, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория D: Хотел Alton*** в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория Е: Хотел Centre Superior*** в Нове Место, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория F: Хотел Louis Leger*** - в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория G: Хотел Archibald City**** разположен е в Нове место, на 5 мин пеша от Вацлавския площад.
допълнителна информация

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи.

Възможно е през 2020 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Всички записвания в периода 01.08.2020 – 30.09.2020, поради Ковид’19 ситуацията, се извършват срещу внесен депозит от 50 лв.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • при сключване на договор в периода 01.08.2020 – 30.09.2020, поради Ковид’19 ситуацията, таксата прекратяване е както следва: ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, такса за прекратяване не се удържа; ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева; ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева. В случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването, поради затваряне на границите, внесеният депозит се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна валута: Чешка крона

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.