Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивки в Малта - лято 2019

Екскурзии и почивки » Почивки » Екзотики » Малта » Почивки в Малта - лято 2019
Почивки в Малта - лято 2019
Почивки в Малта - лято 2019 2
Почивки в Малта - лято 2019 3
Почивки в Малта - лято 2019 4
Почивки в Малта - лято 2019 5
Почивки в Малта - лято 2019 6
Send In Messenger
от 702лв.
5 дни
Самолетна екскурзия

Малта е островна държава, разположена върху архипелаг, който се намира между Сицилия и брега на Северна Африка. Той е пълен с интересна архитектура, брилянтно тюркоазено море, очарователни градове и релаксираща атмосфера. Тук можете да видите едни от най-красивите и запленяващи места, които трябва да посетите в Малта.
Малта е най-малката страна членка на ЕС. Тя се намира в Средиземно море и се състои от три обитаеми острова  - Малта, Гозо и Комино. Площта й е малко на 300 кв. км, но пък историята й е необятна.

Програма

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване за Малта с полет на Wizz Air в 21:00 ч. Пристигане на летище Малта в 22:00 ч. Посрещане от представител на обслужващата фирма и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия Трите града - Малтийския юг с продължителност 4 часа. По време на екскурзията ще посетите трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоса. Тези градове са били многократна арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото, където през 1565 г. Османската империя претърпява поражение, от което започва и упадъкът й. Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще можете да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив - морската врата на Малта. Трансфер до хотела и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия до остров Гозо. Гозо е вторият по големина остров в Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Въртешното море и скалата Фунгус. Очаква ви вкусен обяд обяд в ресторанта, намиращ се в старинната крепост "Цитаделата" в центъра на столицата Гозо - Виктория. След обяда екскурзията продължава с разглеждането на уникалната църква Ta Pinu и чудотворната икона на мадоната Ta Pinu и завършва в живописните и красиви заливи Шлендиили Марсафрон. По време на екскурзията може да си купите сувенири, направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Трансфер до хотела и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Сицилия. Тръгване от Малта в 06:30 ч. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент - Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина - свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода. Отпътуване за Малта в 21:30 ч. Трансфер до хотела и нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Полет за София в 22:30 ч. Пристигане на летище София в 01:20 ч.

Дати и Цени

Полети на Wizz Air всеки вторник.

От 21.05.19 до 22.10.19г.

МОЛЯ, ВИЖТЕ ДАТИТЕ И ЦЕНИТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Прикачени документи
хотели

Хотели по програмата:

ORIANA AT THE TOPAZ 4*
QAWRA PALACE 4*
BE. HOTEL 4*
SEASHELLES RESORT AT SUNCREST 4*
RADISSON BLU ST. JULIAN’S 5*
THE WESTIN DRAGONARA 5*
GRAND HOTEL EXCELSIOR 5*

допълнителна информация
  • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 130 € с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
  • Възможна е промяна в часовете на полетите на авиокомпанията.
  • Условия за резервация и плащане на стандартните оферти: депозит - 50% при резервация и доплащане - до 30 дни преди датата на заминаване.
  • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е № 13061810000337, валидна до 11.01.2020.

Допълнителни услуги:

  • Екскурзия Трите града - Малтийския юг: За туристи на възраст до 4 години -  EUR 0,00; За туристи на възраст от 4 до 12 години EUR 18.00; За туристи на възраст над 12 години - EUR 36.00;
  • Екскурзия до остров Гозо с включен обяд: За туристи на възраст до 4 години - EUR 0.0; За туристи на възраст от 4 до 12 години - EUR 42.00; За туристи на възраст над 12 години EUR 70.00;
  • Екскурзия до о-в Сицилия: За туристи на възраст до 4 години - EUR 15.00; За туристи на възраст от 4 до 12 години - EUR 125.00; За туристи на възраст над 12 години - EUR 160.00;