Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивка в Римини - на полупансион

»
Почивка в Римини - на полупансион
Почивка в Римини - на полупансион
Почивка в Римини - на полупансион 2
Почивка в Римини - на полупансион 3
Почивка в Римини - на полупансион 4
Почивка в Римини - на полупансион 5
Send In Messenger
от 799лв.
10 дни
Автобусна екскурзия

Римини е един от най-красивите курорти по Адриатическото крайбрежие на Италия. Градчето е известно с широката си плажна ивица с фин, златист пясък,  спокойното и топло море, слънчевия климат и историческите си забележи- телности, запазени още от римско време. Ще имате възможност да се разходите по малките живописни улички сред много усмихнати хора, красиви цветя, луксозни хотели и най-големите нощни клубове на Адриатическото крайбрежие.

Почивката включва 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Римини и възможност за факултативни екскурзии - разглеждане на парка „Италия в миниатюри” в Римини, на Сан Марино, Равена, Болоня, Перуджа и Асизи.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 16.30 ч. – отпътуване от Пловдив - хотел “Тримонциум”. 20.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 19.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция – Болоня – Римини. Нощен преход. 

ВТОРИ ДЕН - В късния следобед пристигане в Римини. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за полудневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сан Марино – доплащане 27 лв за възрастни и 20 лв за деца под 18 г. Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Сан Марино. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Сан Марино – една от най-малките държави в света: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се откриват незабравими гледки към Адриатическо море. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Равена и Болоня – доплащане 35 лв. за възрастни и 25 лв. за деца под 18 г. Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Равена и Болоня. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Равена (мавзолея на Гала Плацидия, църквата "Сан Витале", църквата "Сан Аполинаре Нуово" и мавзолея на Данте) и на Болоня (разходка до Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Перуджа и Асизи – доплащане 40 лв. за възрастни и 30 лв. за деца под 18 г. Екскурзията  се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на живописното градче Перуджа, художествен център на Италия и разходка из Асизи – един от светите градове, където се намира папската базилика „Свети Франциск от Асизи”, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена, Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първия ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за посещение на парка „Италия в миниатюри” – доплащане 38 лв. (няма намаление за деца). Тази цена включва транспорт до парка и такса за вход. Посещението се организира при минимум 25 участника. Там ще имате възможността да разгледате наведнъж всички 270 архитектурни чудеса на Италия – от наклонената кула в Пиза през базиликата "Свети Петър" във Ватикана до Колизеума в Рим. Всички тези забележителности ще видите, изработени в мащаб от 1:5 до 1:25. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. 12:00 ч. - отпътуване по маршрут Римини – Венеция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

ДЕСЕТИ ДЕН - Преди обяд - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени

Всички дати по тази програма за 2017 г. са минали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на 2017 г.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Римини туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Екскурзия до Сан МариноПрочети повече 27 лв.
Екскурзия до Сан Марино за деца под 18 г.Прочети повече 20 лв.
Екскурзия до Равена и БолоняПрочети повече 35 лв.
Екскурзия до Равена и Болоня за деца под 18 г.Прочети повече 25 лв.
Екскурзия до Перуджа и АсизиПрочети повече 40 лв.
Екскурзия до Перуджа и Асизи за деца под 18 г.Прочети повече 30 лв.
Парка Италия в миниатюриПрочети повече 38 лв.
Допълнителна седалкаПрочети повече 339 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Почивката  включва 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Римини

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Римини туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.