Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивка в Лидо ди Йезоло - на полупансион

»
Почивка в Лидо ди Йезоло - на полупансион
Почивка в Лидо ди Йезоло - на полупансион
Почивка в Лидо ди Йезоло - на полупансион 2
Почивка в Лидо ди Йезоло - на полупансион 3
Send In Messenger
от 839лв.
10 дни
Автобусна екскурзия

Лидо ди Йезоло е един от най-известните курорти по Адриатическото крайбрежие. Създаден в миналото като малък курорт за забавление на богатите венецианци, днес се е превърнал в популярна дестинация не само за туристите от Италия, а и от цял свят. Курортът разполага с 15-километрова плажна ивица. Пясъкът е фин и чист. Плажовете са получили отличието „син флаг“. Сертификатът „син флаг“ се присъжда след покриване на множество критерии за екологичност на плажовете, сред които чистота и качество на водите, поддръжка на плажната ивица и нейното обезопасяване. Лидо ди Йезоло се намира недалеч от Венеция и е отправна точка за екскурзии към редица популярни дестинации в северната част на Италия (Венеция, островите във Венецианската лагуна, градовете Верона, Падуа, Болоня, живописния алпийски курорт Кортина Д`Ампецо и др.).

Почивката включва: транспорт с комфортен туристически автобус, 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Лидо ди Йезоло и възможност за разглеждане на Венеция, островите Мурано и Бурано, Верона, Падуа, аквапарка Aкваландия, Болоня, алпийския курорт Кортина Д`Ампецо.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход. 

ВТОРИ ДЕН - Следобед - пристигане в курорта Лидо ди Йезоло. Настаняване. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Венеция – доплащане 49 лв за възрастни и 45 лв за деца под 18 г, екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека. Факултативната екскурзия до Венеция включва: транспорт до пристанището Пунта Сабиони, разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко”, посещение на пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Цената на билета за корабчето е включена в пакетната цена на екскурзията. В цената не са включени входни такси за музеи. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Верона и Падуа с доплащане 39 лв за възрастни и 35 лв за деца под 18 г, екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Факултативната екскурзията до Верона и Падуа включва: разглеждане на забележителностите на Верона (Пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”), разглеждане на забележителностите на Падуа (пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатамелата и пл. “Прато де ла Вале”). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за посещение на аквапарк Акваландия. Аквапаркът Акваландия се намира в курорта Лидо ди Йезоло. Той е номиниран 9 пъти за най-добър воден тематичен парк в Италия. Това е един оазис на забавлението, разположен на площ от 80 000 кв. м., където можете да намерите атракции за всяка възрастова група и вкус, от релаксиращи до забавни и екстремни. Доплащане за факултативната екскурзия до аквапарка Акваландия – 10 лв. включва двупосочен трансфер с автобус от хотела до аквапарка и обратно. Трансферът се провежда при група от минимум 15 човека. Входната такса за обекта се заплаща на място (около 31 евро за възрастни, деца под 1 м височина – безплатно, деца с височина от 1 м до 1,4 м – около 27 евро, пенсионери над 65 г. – около 27 евро). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус до живописния алпийски курорт Кортина Д`Ампецо, разположен в планинския масив Доломити. Градчето е считано за едно от най-красивите в Италия, наричано също и „Перлата на Доломитите“. Доплащане за факултативната екскурзия до Кортина Д`Ампецо – 35 лв. за възрастни и 30 лв. за деца под 18 год. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Възможност за изкачване с панорамния лифт „Фалория“ (Билетът за лифта не е включен в пакетната цена на екскурзията и се доплаща на място. Цена - 10,5 евро отиване и връщане от станция Кортина до станция Мандрес). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Болоня с доплащане 35 лв за възрастни и 30 лв за деца под 18 г, екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Факултативната екскурзия до Болоня включва разглеждането на Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с екскурзовод на български до островите Мурано и Бурано с доплащане 56 лв за възрастни и 54 лв за деца под 18 г, екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека. Факултативната екскурзия до островите Мурано и Бурано включва: двупосочен трансфер от хотела до пристанището Пунта Сабиони и обратно, транспорт с  корабче до островите, посещение на стъкларска работилница на остров Мурано, разходка в Бурано. Възможност за посещение на музея на стъклото на остров Мурано. Входната такса за музея не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място (10 евро обикновен билет, 7,5 евро намален за деца и младежи под 25 год, и за хора над 65 год). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. 11.30 ч освобождаване на хотела. Отпътуване по маршрут Лидо ди Йезоло – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

ДЕСЕТИ ДЕН - Предиобед – пристигане на Централна автогара София, Сектор Паркинг. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени

Всички дати по тази програма за 2017 г. са минали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на 2017 г.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Екскурзия до ВенецияПрочети повече 49 лв.
Екскурзия до Венеция за деца под 18 г.Прочети повече 45 лв.
Екскурзия до Верона и ПадуаПрочети повече 39 лв.
Екскурзия до Верона и Падуа за деца под 18 г.Прочети повече 35 лв.
Парк АкваландияПрочети повече 10 лв.
Екскурзия до Кортина Д`АмпецоПрочети повече 35 лв.
Екскурзия до Кортина Д`Ампецо за деца под 18 г.Прочети повече 30 лв.
Екскурзия до БолоняПрочети повече 35 лв.
Екскурзия до Болоня за деца под 18 г.Прочети повече 30 лв.
Екскурзия до островите Мурано и БураноПрочети повече 56 лв.
Екскурзия до островите Мурано и Бурано за деца под 18 г.Прочети повече 54 лв.
Допълнителна седалкаПрочети повече 350 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база полупансион (закуска и вечеря) в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.