Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Египет - Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада - от Хургада - есен 2019

Екскурзии и почивки » Почивки » Екзотики » Почивки Египет » Египет - Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада - от Хургада - есен 2019
Египет - Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада - от Хургада - есен 2019
Египет - Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада - от Хургада - есен 2019 2
Египет - Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада - от Хургада - есен 2019 3
от 1460лв.
8 дни
Круиз
Програма

ПЪРВИ ДЕН - Хургада
Полет София – Хургада /07.30 – 09.30/. Трансфер и настаняване в хотела след 14.00 ч. Вечеря. Нощуване.

ВТОРИ ДЕН - Хургада
Свободен ден в Хургада с възможност за допълнителни екскурзии. Нощуване.

ТРЕТИ ДЕН - Асуан
Рано сутринта отпътуване за Асуан / Хургада – Асуан 515 км /. Закуска и обяд – сух пакет. Пристигане след обяд и екскурзия с лодка до храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба. Свободно време. Вечеря. Нощуване на борда.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Асуан – Ком Омбо
Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан, където ще се събере цялата група. Връщане за обяд на борда и отплаване към Ком Омбо – прекрасна възможност да се насладите на красивата панорама по бреговете на Нил. Пристигане в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозен комплекс Ком Омбо, посветен на Хор- бога с глава на сокол и Собек - бога – крокодил. Вечеря. Отплаване към Едфу. Нощуване.

ПЕТИ ДЕН - Едфу
Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу - един от най-забележителните и добре запазени монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей IV, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство, комбинирани с гръцки „мамиси“ – домове на божествените птици. Връщане на кораба и закуска. Отплаване към Есна и Луксор. Свободно време. Обяд. Преминаване през шлюзовете при гр.Есна. Пристигане в късния следобед и разглеждане на храма в Луксор. Вечеря. Нощуване на борда.

ШЕСТИ ДЕН - Луксор и Карнак
Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 62 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон и Колосите на Мемнум, изградени от един единствен къс пясъчник през 14в.пр.Хр. Обяд на кораба. Разходка с фелука – типична местна лодка. Следва разглеждане на храма в Карнак на източния бряг, част от най-големия религиозен комплекс в света. Посещение на магазин за папируси и трансфер до гарата. Настаняване в спален вагон. Вечеря и нощуване във влака.

СЕДМИ ДЕН - Кайро
Закуска във влака. Пристигане в Кайро рано сутринта и екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза - най-големия, най-стария и най-известния от безбройните запазени сфинксове в Египет. Посещение на магазин за египетски ароматни масла Обяд в ресторант. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

ОСМИ ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за сутрешен полет до София /10.00 – 13.40/.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

 • 12.10.2019 - 19.10.2019;
 • 26.10.2019 - 02.11.2019;
 • 09.11.2019 - 16.11.2019;
 • 23.11.2019 - 30.11.2019.

Цени:

За резервации до 31.07.2019

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете до 5.99 лв

Дете 6-11.99 г.

 

1460 лв.

 

1675 лв.

 

895 лв.

 

1180 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

За резервации:  от 01.08.2019

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете до 5.99 лв

Дете 6-11.99 г.

 

1485 лв.

 

1690 лв.

 

905 лв.

 

1190 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

Допълнителни екскурзии в Египет – за круиз с полет до Хургада:

Остров Гифтън - от Хургада:
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим  коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.   
Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки. Не включва оборудване  за плуване.

Цена: на възрастен - 35 евро; дете до 11.99 г- 17 евро; 
Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език. 

Лодка със стъклено дъно - от Хургада
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.
Времетраене- около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.

Цена: на възрастен - 35 евро; дете до 11.99 г- 17 евро; 
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език. 

Сахара парк ( Мега сафари ) - от Хургада
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс… 
Времетраене- около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с безалкохолни напитки.

Цена: на възрастен - 55 евро; дете до 11.99 г- 30 евро; 
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език. 

Гмуркане - от Хургада:
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим  във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие…
Времетраене- половин ден. Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор.

Цена: на възрастен - 55 евро
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език. 

Абу Симбел – от Асуан:
Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. 
Цена: на възрастен - 95 евро; дете до 11.99 гг. - 50 евро
*Екскурзията се провежда с тръгване много рано сутринта. Цената е валидна при минимум 6 платили и се записва задължително от България.

С балон над Луксор :
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет. 
Екскурзията се провежда през последния ден на круизния кораб. 

Цена: на възрастен - 95 евро; Дете 06- 11.99г – 95 евро; Деца под 6г. не се допускат
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата

Цените са валидни към 05.08.2019. Възможни са промени.

хотели допълнителна информация

Условия: 

 • Цените на горивата са калкулирани с параметри 750 $/ тон.
 • Цената на екскурзията е смятана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената.
 • Възможна е промяна в полетното разписание.
 • Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили.туристи
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на  отпътуване.
 • За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната..
 • Не са необходими ваксинации.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс.
 • Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Алианц.

Резервации:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
 • Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.