02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023

Туристическа агенция » Екзотики » Египет » Екскурзии и почивки Египет » Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023 2
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023 3
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023 4
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - 2023 5
от 1925лв.
8 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада

 • ПЪРВИ ДЕН – Кайро
  Сутрешен полет София – Кайро. Трансфер и посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Обяд. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощуване. 

  ВТОРИ ДЕН – Кайро
  Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро, с включен обяд: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра /по възможност/. За останалите -  освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд, могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на  Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Вечеря във влака. Нощно пътуване до Асуан.

  ТРЕТИ ДЕН – Асуан
  Закуска във влака. Пристигане в Асуан сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба и обяд. Нощуване на борда. 

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Ком Омбо - Едфу
  Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Отплаваме от Асуан. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор, бога с глава на сокол и Собек, бога крокодил. Отплаване за Едфу. Вечеря. Нощуване на борда.

  ПЕТИ ДЕН – Едфу 
  Преди закуска екскурзия с файтон до храма на Хор в Едфу - един от най-красивите и добре запазените монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей XII, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство и образи на гръцки „мамиси“. Закуска на борда. Отплаване за Луксор и преминаване на шлюзовете при Есна. Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който беше реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на работилница и магазин за папирус. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

  ШЕСТИ ДЕН – Луксор
  Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

  Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. Досега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Посещение на 3 от  гробниците. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през 14 в.пр.Хр. Обяд. Разглеждане на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света. Отпътуване за Хургада /300 км/. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

  СЕДМИ ДЕН – Хургада
  Закуска. Свободен ден за плаж и допълнителни екскурзии. 

  ОСМИ ДЕН 
  Закуска. Трансфер до летището за полет Хургада – София преди обяд.

 • Дати:

  На човек в двойна или тройна стая

  Единична стая

  Дете 0-5.99 г.

  Дете 6-11.99 г.

  04.03.2023 - няма места

  1925 лв.

  2285 лв.

  1055 лв.

  1530 лв.

  18.03.2023 - няма места

  1925 лв.

  2285 лв.

  1055 лв.

  1530 лв.

  01.04.2023 - няма места

  1960 лв.

  2350 лв.

  1055 лв.

  1530 лв.

  15.04.2023

  1925 лв.

  2285 лв.

  1055 лв.

  1530 лв.

  29.04.2023

  1925 лв.

  2285 лв.

  1055 лв.

  1530 лв.

  Забележки:

  • Децата имат отстъпка като трети човек в стая;
  • Третия човек се настанява в единично купе във влака.

  Допълнителни екскурзии в Египет:

  Старо Кайро – от Кайро
  Полудневна екскурзия, която ще ни разкрие скритите места в Кайро, свързани с християнството. Първо ще посетим Цитаделата на Саладин и ще влезем в алабастровата джамия на Мохамед Али, която заема централно място в крепостта. След това ще се отправим към Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии. Ще видим Висящата църква и църквата на светите мъченици Сергий и Бакхус, в която се смята, че е живяло Светото семейство. Екскурзията ще завършим с обяд в местен ресторант ( напитките се доплащат ).

  Цена:

  • Възрастен – 115 лева;
  • Дете до 12 г. – 75 лева.

  С балон над Луксор 
  Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет. 
  Екскурзията се провежда през последния ден на круизния кораб. 

  Цена:

  • Възрастен или дете – 205 лева.

  Разходка с лодка до Orange bay - от Хургада 
  Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до Orangebay, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.   
  Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки, щнорхели. 

  Цена:

  • Възрастен – 110 лева;
  • Дете до 12 г. – 70 лева.

  Лодка със стъклено дъно - от Хургада
  Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.
  Времетраене - около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.

  Цена: 

  • Възрастен – 80 лева;
  • Дете до 12 г. – 50 лева.

  Сахара парк (Мега сафари) - от Хургада
  Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс.
  Времетраене - около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с безалкохолни напитки.

  Цена: 

  • Възрастен – 110 лева;
  • Дете до 12 г. – 70 лева.

  Абу Симбел – от Асуан
  Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. 

  Цена:

  • Възрастен – 205 лева;
  • Дете до 12 г. – 125 лева.
 • Нощувките са както следва:

  • 3 нощувки на борда на 5* речен круизен кораб със закуска, обяд и вечеря;
  • 2 нощувки на база All inclusive в Хургада в хотел 5*;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Кайро;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Кайро – Асуан.

  Примерни хотели:

  • Кайро – Concorde El Salam 5*, или Golden Plaza 5*, или подобен;
  • Хургада – Pharaoh Azur Resort 5*, или подобен;
  • Круиз – M/S Semiramis I, или подобен.
 • Резервации:

  • При резервация се заплащат 300 лв. на човек;
  • Пълно плащане - 30 дни преди датата на отпътуване.

  Условия:

  • Цената на екскурзията е смятана при курс 1 щ.долар = 1,84 лв;
  • При промяна в курсанад 3% ще има преизчисляване на цената;
  • Възможна е промяна в полетното разписание;
  • Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили туристи;
  • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване;
  • За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната;
  • За влизане в Египет се изисква валиден сертификат за ваксинация или ПСР тест;
  • За връщане в България важат правилата на здравните власти към момента на пътуването;
  • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното;
  • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс,
   полица  № 03700100004158 от 24.11.2022 г.
  • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване;
  • Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

  Горивни такси: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата калкулирани в програмата са $1000/тон. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.