02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020

Туристическа агенция » Пролет 2020 » Пролет - самолетни екскурзии » извън Европа » Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020 2
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020 3
Египет - Круиз по Нил - от Кайро - Пролет 2020 4
от 1485лв.
8 дни
Круиз

Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Кайро
Полет София – Кайро. Трансфер и екскурзия с обяд до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза - най-големия, най-стария и най-известнияt от безбройните запазени сфинксове в Египет. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Настаняване в хотел.  Свободно време. Вечеря. Нощуване.

ВТОРИ ДЕН - Кайро
Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство, и Синагогата Бен Езра. За останалите - освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на магазин за папирус. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Вечеря във влака. Нощно пътуване до Асуан.

ТРЕТИ ДЕН – Асуан
Закуска във влака. Пристигане в Асуан около 09.00 ч. сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на круизния кораб. Обяд. Свободно време. След обяд разходка с фелука - традиционна египетска лодка. Вечеря на борда. Нощуване.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Абу Симбел – Ком Омбо
Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Тези, които нямат екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на кораба. Връщане на борда за обяд. Отплаване от Асуан около 13.00 ч. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед. Разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор - бога с глава на сокол и Собек - бога – крокодил. Вечеря и нощуване на борда.

ПЕТИ ДЕН - Едфу
Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу - един от най-красивите и добре запазените монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей IV, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство, комбинирани с гръцки „мамиси“ – домове на божествените птици. Закуска. Отплаване за Луксор. Свободно време на борда на кораба, за да се насладите на красивите гледки по бреговете на р.Нил. Обяд. Преминаване през шлюзовете при гр. Есна. Пристигане в Луксор в късния следобед и разглеждане на храма в Луксор. Вечеря. Нощуване на борда.

ШЕСТИ ДЕН - Луксор
След закуска екскурзия до Долината на царете, в която се намират гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 62 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон, и фотопауза при Колосите на Мемнум, изградени от един единствен къс пясъчник през 14в.пр.Хр. Обяд в ресторант. Посещение на впечатляващия храм в Карнак. Около 16.00 ч. отпътуване с автобус за Хургада. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

СЕДМИ ДЕН - Хургада
Закуска. Свободен ден за плаж и допълнителни екскурзии. Нощуване.

ОСМИ ДЕН
Закуска. Трансфер до летище за полет Хургада – София.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

 • 07.03.2020 - 14.03.2020
 • 21.03.2020 - 28.03.2020 - STOP SALE
 • 04.04.2020 - 11.04.2020 - STOP SALE
 • 18.04.2020 - 25.04.2020
 • 02.05.2020 - 09.05.2020

Цени:

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете до 5.99 лв

Дете 6-11.99 г.

 

1485 лв.

 

1690 лв.

 

905 лв.

 

1190 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

Цени за 18.04 и 02.05

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете до 5.99 лв

Дете 6-11.99 г.

 

1505 лв.

 

1710 лв.

 

925 лв.

 

1210 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

Допълнителни екскурзии в Египет – круиз с полет до Кайро:

Старо Кайро – от Кайро
Полудневна екскурзия, която ще ни разкрие скритите места в Кайро, свързани с християнството. Първо ще посетим Цитаделата на Саладин и ще влезем в алабастровата джамия на Мохамед Али, която заема централно място в крепостта. След това ще се отправим към Коптския квартал- най- старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии. Ще видим Висящата църква, църквата на светите мъченици Сергий и Бакхус, в която се смята, че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра. Екскурзията ще завършим с обяд в местен ресторант (напитките се доплащат).
Цена: на възрастен – 45 долара; дете до 11.99 г. – 23 долара
*Екскурзията се провежда при минимум 8 записани и се записва задължително от България.

Абу Симбел – от Асуан
Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през XIII век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на XX век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води.
Цена: на възрастен – 110 долара; дете до 11.99 г - 55 долара
*Екскурзията се провежда с тръгване много рано сутринта. Цената е валидна при минимум 6 платили и се записва задължително от България.

С балон над Луксор
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.
Екскурзията се провежда през последния ден на круизния кораб.
Цена: на възрастен – 110 долара; Дете 06- 11.99г – 110 долара; Деца под 6г. не се допускат
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата

Остров Гифтън - от Хургада
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим  коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки. Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки, оборудване  за плуване.
Цена: на възрастен – 40 долара; дете до 11.99 г – 20 долара
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата

Лодка със стъклено дъно - от Хургада
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват. Времетраене- около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.
Цена: на възрастен – 40 долара; дете до 11.99 г – 20 долара;
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата

Сахара парк ( Мега сафари ) - от Хургада
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс… Времетраене - около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с безалкохолни напитки.
Цена: на възрастен – 65 долара; дете до 11.99 г. – 33 долара
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата

Гмуркане - от Хургада
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим  във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие…Времетраене- половин ден. Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор.
Цена: на възрастен – 65 долара
*Не се препоръчва за деца под 12 г.
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата.

Цените са валидни към 05.08.2019 г. Възможни са промени.

хотели

Примерни хотели:

Круизен кораб:

допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Полетно разписание: Валидно към 25.10, възможни са промени.

Превозвач: Bulgarian Air Charter

 • София – Хургада – 07:30 – 09:30 ч.
 • Кайро – София – 10:00 – 13:40 ч.
 • София – Кайро 07:30 – 09:10 ч.
 • Хургада – София 10:20 – 14:20 ч.

Условия:

 • Цените на горивата са калкулирани с параметри 750 $/ тон;
 • Цената на екскурзията е смятана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената;
 • Възможна е промяна в полетното разписание;
 • Има доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.;
 • Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили туристи;
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на  отпътуване;
 • За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната;
 • Не са необходими ваксинации;
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното;
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор”;
 • Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.

Резервации:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
 • Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.