Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Париж - Нормандия

»
Париж - Нормандия
Париж - Нормандия
Париж - Нормандия 2
Париж - Нормандия 3
Париж - Нормандия 4
Send In Messenger
от 2089лв.
10 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Париж (периферен хотел, близо до спирка на метрото), 1 нощувка в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел, 1 нощувка в околностите на Довил/Трувил, 1 нощувка в околностите на Хавър, 1 нощувка в околностите на Руан, 1 нощувка в околностите на Женева на френска територия, 1 нощувка в Женева и богата екскурзоводска програма в Париж, Сен Мало, Мон Сен Мишел, Довил, Трувил, Онфльор, Етрета, Хавър, Руан, Дижон и Женева. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „България Ер”,  „Ер Франс”, „Алиталия”, „Луфтханза”, „Аустриан еърлайнз” или друга авиокомпания. Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване от летище София за Париж. Трансфер до хотела (включен в цената на екскурзията). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата Нотр-Дам-де-Пари, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната Арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, сградата на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Възможност за качване на Айфеловата кула.  Свободен следобед.  Възможност за посещение на музеи (музея Лувър, музея Орсе). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. 07.30 ч. – отпътуване с автобус от Париж за Сен Мало. Пристигане в ранния следобед. Разглеждане на Сен Мало. Сен Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. Около 18.00 ч. – отпътуване от Сен Мало. Настаняване в хотел в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Йерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Около 14.00 ч. - продължаване към Довил и Трувил. Пристигане и разходка из двете прекрасни курортни градчета. Със своите казина (това на Довил е най-голямото във Франция), луксозни хотели, бляскави вили и дворци, хиподруми и яхтени пристанища, голф игрища и нощни заведения, Довил и Трувил са сред най-престижните курорти на Франция. Сред известните личности, които са обожавали курортите, са Гюстав Флобер, Марсел Пруст, Коко Шанел, Жан Габен, Андре Ситроен, Рита Хейуърт, Ив Сен Лоран, Франсоаз Саган, Омар Шариф. Настаняване в хотел в или в околностите на Довил или Трувил. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Онфльор (Honfleur) – една от перлите на нормандското крайбрежие. Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Разглеждане на Онфльор. Свободно време. Отпътуване с автобус към Етрета. Минава се по известния Нормандски мост, който прекрачва устието на Сена. Пристигане в Етрета. Разходка из живописното градче и по плажовете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие.  Високите бели скали, спускащи се в океана, някои от които изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник, сценарист или режисьор.  Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са тези, на които незабравимите пейзажи на Етрета дължат своята известност и репутацията си на едни от най-красивите пейзажи във Франция. Настаняване в хотел в Хавър или околности. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища, един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере, известен още и като магьосникът или поетът на стоманобетона. Хавър е изключение сред многобройните градове в Европа, престроени след войната, заради своята унитарност, заради уважението към историческата структура на града  и заради новите технологии на строителство. Той е забележителен пример за най-доброто в следвоенната архитектура, което се базира на добра методология, максимално използване и рециклиране на останките от предишните сгради и на новаторското използване на бетона. През 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е безспорно признание към модерната архитектура по принцип и в частност - към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Около обяд – отпътуване с автобус за Руан – столицата на Горна Нормандия. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни часове на деня и при различни атмосферни условия, различно осветена от слънцето и различно обагрена. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’ Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес, на Площада на стария пазар на Руан - на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’ Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Настаняване в хотел в околности на Руан. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. 07.30 ч. - отпътуване с автобус от Руан за Женева. По пътя - разглеждане на Дижон.  Името му може би свързваме най-вече с дижонската горчица,  но, освен на гастрономическа традиция,  Дижон е наследник на богата история и прекрасна архитектура. Столица на страховитото Бургундско херцогство, наричан още „градът със стоте камбанарии”, роден град на Густав Айфел, Дижон днес привлича множество туристи. Разходка из старата част на града.  Продължаване към Женева. Вечерта – около 22.00 ч. - пристигане в хотела в околностите на Женева. Настаняване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Женева – панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева - залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото. Свободно време. Настаняване в централно разположен хотел. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София със самолет (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).

Дати и Цени

Всички дати за тази екскурзия за 2017 г. са минали. Очаквайте нови дати за 2018 г.

Доплащания за настаняване при трите нощувки в Париж в хотел, различен от предвидения двузвезден или тризвезден периферен хотел на групата: 

Цената е в лева за човек в двойна стая:

Хотел:

20.07

Victoria**

58

Opéra Lafayette***

128

Best Western Ronceray Opera***

148

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса в хотелите, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването. 

хотели

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Настаняване в Париж в хотел, различен от предвидения двузвезден хотел (срещу доплащане):

Victoria**

Opera Lafayette***

Best Western Ronceray Opera***

допълнителна информация

Забележка: При тази програма цената не включва трансфер хотел/летище в Женева в последния ден. Трансферът летище/хотел при пристигането в Париж е включен в цената на екскурзията.

Забележка: При посещение на Швейцария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса в хотелите, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

</