Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна

Екскурзии и почивки » Самолетни екскурзии » В Европа » Франция-самолетни екскурзии » Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна 2
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна 3
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна 4
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна 5
Париж - за експозицията Леонардо да Винчи в Лувъра - шестдневна 6
от 1088лв.
6 дни / 5 нощувки
Самолетна екскурзия Промоция

С настоящата програма слагаме акцент на едно от най-бележитите културни събития  в края на 2019 и началото на 2020 година  - изложбата на великия Леонардо Да Винчи в Лувъра, която ще продължи до 24 февруари 2020 г. Тази експозиция се организира по повод честването на 500 години от смъртта на гения. Напомняме, че Леонардо умира именно във Франция през 1519 г., след като е поканен да прекара последните си години като придворен артист на Франсоа I. Организираната от Лувъра изложба е безспорно най-голямата с произведения на Леонардо, правена някога. Събрала е 162 картини, рисунки, ръкописи, скулптури и предмети на изкуството, пристигнали от  Ватикана, Уфици, Галерията на Академията във Венеция, Националната галерия в Лондон, Ермитажа, Метрополитън и личната колекция на Бил Гейтс.  Идеята на изложбата е да проследи прогреса на твореца – не само като художник, но и като архитект, инженер, учен и любопитен наблюдател на околния свят. Експозицията е разделена на четири части. Първата изследва светлината и сянката в творчеството на италианския артист. Втората е посветена на свободата и показва скиците му, занимаващи се с движението на човешкото тяло. Третата е запазена изцяло за науката, където са изложени всичките 14 ръкописа на Леонардо. Четвъртата част е озаглавена просто „la vie“, или „животът“ и е посветена на големите шедьоври, създадени от Леонардо. Сред най-популярните гостуващи творби в изложбата са легендарния „Витрувиански човек“, “La Scapigliata” или „Жената с разрошените коси“, която италианците считат за национално съкровище, както и „Портрет на дама от миланския двор“.

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Париж, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с „България Ер”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 06.02.2020 - Четвъртък: 07:00ч. - отпътуване от летище София. 09:10ч. - кацане на летище „Шарл де Гол” в Париж, трансфер, настаняване в хотела. След обяд - по желание пешеходна програма с екскурзовод – „Шан-з-Елизе“, пл. „Кoнкорд“, парка „Тюйлери“, Лувъра (отвън) - с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва пешеходна разходка с екскурзовод на български език. Необходимо е да се ползва метро, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.  Възможност за разходка с корабче по Сена (билетът за корабчето, който не е включен в пакетната цена на екскурзията и е около 11 евро, се заплаща на място). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 07.02.2020 - Петък: Закуска. Свободен ден - по желание посещение на Лувъра – на постоянната колекция с екскурзовод на български + възможност за закупуване на билет за самостоятелно посещение на временната изложба “Леонардо да Винчи“. Цената на желаещите да посетят постоянната колекция на Лувъра е 94 лв за възрастни и 62 лв за деца и младежи до 25 г., включва резервация и такса за вход за постоянната колекция на Лувъра (където са „Мона Лиза“ и другите две картини на Леонардо, които са собственост на музея – „Богородица от скалата“ и „Портрет на Св. Йоан Кръстител“) и екскурзоводска беседа на български. Предлагаме предварително закупуване на билет за временната изложба „Леонардо да Винчи“ на цена 42 лв за възрастни над 26 г. (цената включва билет за изложбата и такса резервация);  деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат на експозицията безплатно срещу документ за самоличност. За тези, които биха искали да заявят посещение на двете ескпозиции, моля да имат предвид, че посещенията могат и да не бъдат едно след друго, в зависимост от свободните налични часове за временната експозиция „Леонардо да Винчи“. Необходима е предварителна заявка и заплащане от България на услугите. Следобед  - пешеходна програма острова Сите и острова Сен-Луи (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България): Новия мост, Консиержери, Светия параклис, катедралата “Нотр-Дам-де-Пари” отвън, остров Сен Луи. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 08.02.2020 - Събота: Закуска. По желание посещение на двореца Версай с доплащане 139 лв. за възрастен и 104 лв. за деца и младежи до 25 г.. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се организира при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Посещение на Айфеловата кула (придвижването е с метро). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 09.02.2020 - Неделя: Закуска. Свободен ден или програма по желание - разглеждане на квартала Монмартър (с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. При предварителна заявка и заплащане в България) – базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”. Следобед - по желание пешеходна екскурзоводска програма в Латинския квартал (пешеходна, с екскурзовод на български) с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. Програмата включва: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръх популярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век).  Възможност за посещение на „Мулен Руж” (с доплащане).  Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 10.02.2020 - Понеделеник: Закуска. Свободен ден. По желание полудневна пешеходна програма – посещение на квартала „Маре” с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: пл. „Бастилия”, църквата „Св. Павел и Св. Людвик” - единствената барокова църква в Париж, най-стария монументален площад на Париж – „Плас де Вож”, възможност за посещение на къщата-музей на Виктор Юго и на музея „Коняк-Же“ (двата музея са безплатни и могат да бъдат посетени самостоятелно), еврейската улица, Отел дьо Вил; програмата започва от музея „Гревен“ и завършва на ул. „Риволи” пред Кметството (Отел дьо Вил). Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване от музея „Гревен“ до Площада на Бастилията, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.  

ШЕСТИ ДЕН - 11.02.2020 - Вторник: Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. 10:10ч. отпътуване за София. Пристигане в 14:00 ч.

Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид, че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Цената на услугата е 42 лв. за възрастни над 25 години (при предварителна заявка и заплащане в България) и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Дати и Цени
06.02.2020 - 11.02.2020 1088 лв. Резервирай

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1,65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 2.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Билет за ЛувъраПрочети повече
42 лв.
Острова СитеПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Пешеходна обиколка на ПарижПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Квартала МонмартърПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Латинския кварталПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Квартала МареПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Разглеждане на ЛувъраПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 25 г.
94 лв. 62 лв.
ВерсайПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 25 г.
139 лв. 104 лв.
Билет за експозицията "Леонардо да Винчи" в ЛувъраПрочети повече
42 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Забележка: Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.

допълнителна информация

Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид, че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Цената на услугата е 42 лв. за възрастни над 25 години (при предварителна заявка и заплащане в България) и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано. 

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1,65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 2.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.