Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Открийте емблематичните столици: Виена - Будапеща - Братислава

»
Открийте емблематичните столици: Виена - Будапеща - Братислава
Открийте емблематичните столици: Виена - Будапеща - Братислава
Открийте емблематичните столици: Виена - Будапеща - Братислава 2
Открийте емблематичните столици: Виена - Будапеща - Братислава 3
от 1234лв.
5 дни
Круиз

Виена - Будапеща - Братислава

Програма

1-ви ден: ВИЕНА (Австрия)
Качване на круизния кораб в 18:00 във Виена. Настаняване на гостите по каюти. Представяне на екипажа. Коктейл “ Добре дошли”. Вечеря на борда на "австрийски тема." Нощувка на кораба.

2-ри ден : ВИЕНА - БУДАПЕЩА (Унгария)
Пълен пансион  на кораба.  Факултативна обиколка с екскурзовод на Виена.
Имперска столица през няколко века, Виена е силно белязана от управлението Хабсбургите.
Връщане на борда за обяд. Отплаване към Будапеща. Вечеря на борда, последвана от танци. Пристигане в Будапеща. Нощувка.

3-ти ден : БУДАПЕЩА
Пълен пансион  на кораба.  Факултативна обиколка на Будапеща с екскурзовод.
По време на обиколката  ще посетите : Буда, хълмиста, със своите криволичещи улички, барокови сгради, турски бани и средновековен кралски дворец; Пеща, равнинната част от Будапеща, представлява интересна смесица от различни архитектурни стилове.
Следобяд – свободно време, ще можете със собствен ритъм да разгледате този град с безспорни чудеса. Връщане на кораба. Вечеря на „унгарска тема” и унгарска  фолклорна вечер на борда. Около полунощ отплаване за Братисилава.

4-ти ден : БРАТИСЛАВА  (Словакия)
Пълен пансион  на кораба.  Сутринта отплаване към Братислава. Пристигане в Братислава. Факултативна обиколка на Братислава с екскурзовод. Очарованието на столицата на Словакия е в стария град: барокови сгради, църкви, красиви площади. Връщане на кораба. Вечеря и гала вечер. През нощта отплаване за Виена.

5-ти ден : ВИЕНА
Рано сутринта пристигане във Виена. Закуска на бюфет на кораба.
Освобождаване на кораба в 9 ч. Край на програмата

Дати и Цени

Цена на човек в двойна каюта на  основна палуба – 631 евро
Цена на човек в двойна каюта на  средна палуба – 735 евро
Цена на човек в двойна каюта на  горна палуба – 756 евро

Дати на отплаване през 2016г :

  • 28 март;
  • 28 октомври;
  • 1, 5, 9, 13, 17, 21 ноември.

Допълнителни услуги, които можете да заявите в момента на записване: Самолетни билети; Хотели във Виена преди или след круиза.

допълнителна информация

Хранене: Всички хранения се осъществяват в ресторанта на кораба. Той побира наведнъж всички туристи. Храненето е с фиксирани часове и е на една смяна. Закуската е на бюфет (шведска маса). Обядът и вечерята се сервират.

Напитки: Напитки, които са включени в цената и се сервират по време на хранене: минерална вода, домашно вино, бира, плодов сок, чай и кафе. Напитките (в ресторанта и в бара) не са включени в цената на круиза и се заплащат допълнително: вино от листата с вина; напитките, закупени по време на екскурзиите на брега или трансферите. За ваше удобство може да закупите от бара карта за напитки с номинална стойност 50 EUR. Ако не успеете да изконсумирате предплатения номинал, остатъкът ще ви бъде възстановен.

Доктор: На борда на кораба няма доктор. Предвид близостта на пристанищата, в случай на нужда, мениджърът e длъжен да влезе във връзка с доктор или да стигне до най-близката медицинска служба

Екскурзии: Гарантирани екскурзии на брега, много често с двуезични екскурзоводи. Единият език почти винаги е френски, а втория се определя от конкретната доминираща езикова общност на кораба. В повечето случаи вторият език е английски. Езикът/ езиците, на който ще се провеждат екскурзиите на брега, се формулира след настаняване на групата, на информационното събиране и представяне на екипажа. Екскурзиите можете да заплатите на борда на кораба (в евро) или предварително - в момента на записване в офиса ни (в лева). 

Документи за пътуване: Валидна лична карта или международен паспорт.

Облекло: Ежедневен стил. За ресторанта и гала вечерите - спортно – елегантен.

Домашни любимци: Не се допускат на борда.

Разплащане на кораба: Валутата за разплащане е евро. Можете да платите в брой, с чек и с кредитни карти (не се приемат ELECTRO и MAESTRO). Няма обменно бюро на борда.

Настаняване: В момента на качване на борда на кораба, ще бъдете посрещнати от любезния екипаж, който ще ви посочи вашата каюта. След това ви очаква напитка за „Добре дошли”. Капитанът и неговият екипаж ще се представят и ще обяснят последователността на събитията и на организираните брегови екскурзии.

Пушене:  На борда на кораба не се пуши.

Пакет документи: Бордна карта – ще ви бъде дадена на кораба; полезна информация за круиза; листа с предлаганите екскурзии.
Обикновенно документите за круиза се издават от круизната компания 7 дни преди датата на круиза и пристигат в електронен вид.

Техническа информация:
- 26 кораба с 2 или 3 палуби;
- асансьор на корабите с 3 палуби;
- за информация: 15 стъпала разделят отделните палуби;
- брой пасажери: от 100 до 180, разпределени в 50 – 90 каюти;
- големина на каютите: 11 – 15 м².

Каюти: Всички каюти са разположени над нивото на водата (фиксирани прозорци), има добра панорамна гледка. Имат две отделни легла или една спалня; оборудвани са с душ и санитарен възел, сешоар, хавлии, кърпи за ръце, сейф, електричество 220 V, сателитна телевизия, радио, сейф. Независимо от палубата, всички каюти са с еднакво оборудване и почти еднакви размери.

Слънчева палуба: Идеално място за отмора. На ваше разположение са столове и шезлонги.

Климатик: Всички кораби имат климатик.

Сертификат: Международен сертификат за сигурност „Veritas“.