02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Занзибар - организирана група с водач - директен полет

Туристическа агенция » Почивки » Самолетни почивки » Занзибар - организирана група с водач - директен полет
Занзибар - организирана група с водач - директен полет
Занзибар - организирана група с водач - директен полет 2
Занзибар - организирана група с водач - директен полет 3
Занзибар - организирана група с водач - директен полет 4
Занзибар - организирана група с водач - директен полет 5
от 2641лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Островът е благословен с райски климат. Плажове с фин мек пясък. Рифове богати на корали и тропически риби, като в истински аквариум. Занзибар се състои от два големи острова заобиколени от множество по-малки и може да се похвали с хипнотизираща красота.

Програма

ПЪРВИ ДЕН / София - Занзибар
Среща на летище София и директен чартърен полет за Занзибар. Пристигане в Занзибар. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна обиколка до Стоун Таун /срещу допълнително заплащане – 45 евро/. Разположен в старата част на столицата Занзибар, Стоун Таун е съставен от безброй криволичещи улици и алеи. Заради останалата му арабска и колониална архитектура, регионът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще влезем в сърцето на града, за да посетим Старата крепост, датираща от XVI-ти век. Построена е по време на османската окупация на място на стара португалска църква. Продължаваме към Къщата на чудесата /House of Wonders/ - забележителната сгради е най-голямата и най-високата сграда на Стоун Таун. Разположена е с лице към градините Фородани на брега на стария град. Ще се разходим по улиците на местния пазар. Колоритния днес пазар, някога е бил място от където арабския свят си е купувал африкански роби. По време на обиколката ни ще видим много от т.нар. Занзибарски врати, известни по целия свят със сложната си резба и богата украса. По време на арабското управление много от тях са били внесени от Индия и впоследствие са започнали да се произвеждат на острова. Продължаваме към Палатата за церемонии и Султанския дворец - резиденция на султанското семейство. Ще завършим обиколката на Стоун Таун с посещение на една от най-емблематичните сгради в града - къщата на легендарния Фреди Меркюри. Днес превърната в музей, Фреди е прекарал част от детските си години именно тук. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна разходка до парка Jozani /срещу допълнително заплащане – 65 евро/. Простиращ се на около 50 км2 това е единствения национален парк на Занзибар. Парка е дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни - колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще може да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия Синьо сафари /срещу допълнително заплащане – 65 евро/. Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" /срещу допълнително заплащане – 45 евро/. Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание екскурзия до Затворническия остров /срещу допълнително заплащане – 50 евро/. Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на XIX век. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка. 

ОСМИ ДЕН / Занзибар - София
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късен следобед трансфер до летището и полет за София.

ДЕВЕТИ ДЕН / София
Пристигане на летище София.

Дати и Цени

ДАТИ:

 • 10.02.2021 - 18.02.2021 г.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:
Пакетните цени са на човек в евро.

Хотел

Изхранване

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

Golden Tulip Zanzibar Stone Town 4* или подобен

Закуска

1 350 евро

1 610 евро

VRclub Paje Palms Beach Resort 4* или подобен

All inclusive

1 390 евро

1 790 евро

Kite At The Nest 5* или подобен

Закуска

1 950 евро

2 265 евро

Допълнителни екскурзии (срещу доплащане): 

 • Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 45 евро;
 • Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро;
 • Целодневна екскурзия Синьо сафари - 65 евро;
 • Полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" - 45 евро;
 • Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро.
хотели
 • хотел Golden Tulip Zanzibar Stone Town 4*
 • хотел VRclub Paje Palms Beach Resort 4*
 • хотел Kite At The Nest 5*
допълнителна информация
 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща;
 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа;
 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки;
 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми;
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства;
 • Програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 85 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Таска прекратяване:

 • Ако КЛИЕНТА поиска прекратяването на договора до 85 дни преди датата на тръгване, то той не дължи такса прекратяване, но дължи всички направени и невъзвращаеми от доставчици суми, покриващи част от пътуването направени до момента;
 • Ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на тръгване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева, както и всички невъзвращаеми от доставчици суми, покриващи част от пътуването направени до момента;
 • Ако прекратяването е от 64 до 31 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева, както и всички невъзвращаеми от доставчици суми, покриващи част от пътуването направени до момента;
 • Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева.

Местна валута – Танзанийски шилинг (TZS). Препоръчва се носенето на долари, евро и кредитни карти.

Информация и необходими документи за пътуване до Занзибар:

Нужен е задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане от пътуването. На летището се издава виза – 50 щатски долара, която се заплаща на място. 

Здравни изисквания: Препоръчва се ваксина срещу жълта треска и малария.