Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Обиколен тур на Куба - вариант 2

»
Обиколен тур на Куба - вариант 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2 3
Send In Messenger
от 3025лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Хавана, 2 нощувки в Тринидад, 2 нощувки в Топес де Койантес и 3 нощувки в Кайо Санта Мария, екскурзоводско обслужване на английски, руски, друг западен език или български (при препотвърждение), медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро.

12 дни / 10 нощувки

Програма

НЕДЕЛЯ: Пристигане на летището в Хавана. Самостоятелно придвижване до хотела или организиран трансфер (с доплащане). Вечеря. Нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Пешеходна обиколка на Стария град на Хавана (ЮНЕСКО) – Плаза Сан Франциско де Асис, посещение на музея на рома, където ще научите повече за производството на известната кубинска напитка, като се предвижда и дегустация звестният. Обиколката продължава към Стария площад, ул. „Меркадерес”, хотел „Амбос Мундос”, където е живял Ърнест Хемингуей, Плаза де Армас, площада пред Катедралата, известния бар „Ла Бодегита дел Медио”. Обяд в местен ресторант. Панорамна обиколка на т.нар. Модерна Хавана  - музея на Революцията, централния парк, Театъра, сградата на Парламента, бар „Флоридита”, крайбрежната улица „Малекон”, площада на Ревоюцията и Университета. Завръщане в хотела. Възможност за нощна разходка до крепостта „Карлос де лас Кабанас“, където се провежда възстановка с оръдия. Включена вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Екскурзия до долината Винялес в Пинар дел Рио, най – западната провинция на Куба, където се произвежда най-висококачественият тютюн. Посещение на фабрика за пури и ферма, където ще се запознаете с живота на местното население и ще научите повече за отглеждането на тютюна. Ще разгледате т.нар. „индианска” пещера, изестна с праисторическите си рисунки и подземни реки. Обяд в местен ресторант. Спирка на Лос Жасминес за панорамна гледка към цялата долина Винялес. Завръщане в хотела в Хавана. Вечеря. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Отпътуване за град Сиенфуегос – „перлата на юга”, който се намира на около 260 км южно от Хавана. По пътя посещение на фермата „Фиеста Кампесина”, където ще се докоснете до ендемичната флора и фауна характерна за полуостров Сапата. Пристигане в Сиенфуегос, колониален град основан през 1819 г. от френски и испански заселници, известен като „южната перла”. Обяд в местен ресторант. Обиколка на града -историческия център (ЮНЕСКО), крепостта Хагуа, площад Хосе Марти, Паласио дел Вале, Катедралата. В късния следобед отпътуване за Тринидад. Пристигане. Вечеря в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК: Закуска. Отпътуване с лодка от пристанището на Тринидад към Кайо Лас Игуанас. Ще имате възможност за гмуркане и шнорхелинг във водите на Карибско море с вкючена екипировка. Обяд и свободно време за плаж. Завръщане на пристанището и трансфер до хотела в Тринидад. Нощувка.

ПЕТЪК: Закуска. Посещение на Долината на захарните мелници, където през XVIII и XIX в. е било съсредоточено производството на захар. Обиколка на Тринидад, един от най-запазените колониални градове в Куба (ЮНЕСКО) – църквата „Св.Троица”, Плаза Майор и градския музей. Посещение на бар „Канчанчара”, където ще имате възможност да опитате най-типичния кубински коктейл -  „канчанчара” направен от бял ром, лайм, мед и лед. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към природния резерват Топес де Койантес. Настаняване и вечеря в хотела. Нощувка.

СЪБОТА: Закуска. Посещение на националния парк Гуанайара, който се намира на 15 км от природния резерват Топес де Койантес и възможност да разгледате местната флора и фауна. Пътят ще Ви отведе към еко пътека с дължина от 5 км, като за целта Ви препоръчваме да имате подходящо облекло. Обяд в местен ресторант и посещение на кафене. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

НЕДЕЛЯ: Закуска. Ранно отпътуване за Санта Клара за обиколка на историческия център и посещение на мавзолея на Ернесто Че Гевара. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Кайо Санта Мария. Пристигане, вечеря и нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Свободен ден и възможност за плаж. Нощувка на база „ол инклузив” в хотела в Кайо Санта Мария.

ВТОРНИК: Закуска. Свободен ден и възможност за плаж. Нощувка на база „ол инклузв” в хотела в Кайо Санта Мария.

СРЯДА: Закуска. Отпътуване за Хавана – трансфер с доплащане. Пристигане на летището за полет Хавана – София.

ЧЕТВЪРТЪК: Пристигане в София.

Дати и Цени

Отпътуване през 2017г.

Цени за Категория хотели А: 

Дата на отпътуване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Февруари: 12, 26
Март: 12, 26

1940 USD

2160 USD

1900 USD

Април: 09, 23 1795 USD 2020 USD 1765 USD

Май: 07, 21
Юни: 04, 18
Юли: 02
Август: 27
Септ.: 10, 24
Окт.: 08, 22

1705 USD 1915 USD 1680 USD

Юли: 16, 30
Август: 13

1780 USD 1990 USD 1750 USD

Цени за Категория хотели B:

Дата на отпътуване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Февруари: 12, 26
Март: 12, 26

2060 USD

2450 USD

2015 USD

Април: 09, 23 1930 USD 2295 USD 1890 USD

Май: 07, 21
Юни:04, 18
Юли: 02
Август: 27
Септ.: 10, 24
Окт.: 08, 22

1830 USD 2150 USD 1790 USD

Юли: 16, 30
Август: 13

 1890 USD  2250 USD  1850 USD

Цените се заплащат в български лева според съответния курс.

хотели

Хотели използвани по програмата:

Категория А:

Havana: Memories Miramar

Trinidad: Hotel Ancon

Topes de Collantes: Los Helechos

Cayo Santa María: Hotel Starfish Cayo Santa Maria

Категория B:

Havana: Memories Miramar

Trinidad: Brisas Trinidad del Mar

Topes de Collantes: Los Helechos

Cayo Santa María: Hotel Memories Paraiso Azul

 

допълнителна информация

Такса за кубинска виза:

  • 15 щатски долара, ако документите се подават лично,
  • 40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор.

Необходими документи за туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 1 месец от датата на връщане; копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване.