Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Обиколен тур на Куба - вариант 1

»
Обиколен тур на Куба - вариант 1
Обиколен тур на Куба  - вариант 1
Обиколен тур на Куба  - вариант 1 2
Обиколен тур на Куба  - вариант 1 3
Send In Messenger
от 3745лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Хавана, 2 нощувки в Тринидад, 1 нощувка в Камагуей, 2 нощувки в Сантяго де Куба и 2 нощувки в Баракоа, екскурзоводско обслужване на английски, руски, друг западен език или български (при препотвърждение), медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро.

12 дни / 10 нощувки

Програма

ПОНЕДЕЛНИК: Пристигане на летището в Хавана. Самостоятелно придвижване до хотела или организиран трансфер (с доплащане). Вечеря. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Богата екскурзоводска програма в Хавана – посещение на емблематичната крепост Моро; пешеходна обиколка на Стария град – Катедралата; известният бар „Ла Бодегита дел Медио” – любимо място в миналото на Салвадор Алиенде, Пабло Неруда и Ърнест Хемингуей; Плаза де Армас; посещение на музея на рома, където ще научите повече за производството на известната кубинска напитка, като се предвижда и дегустация. Разходката продължава към прочутия хотел „Амбос Мундос”, където е живял Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. Панорамна обиколка на т.нар. Модерна Хавана  - музея на Революцията, Народния театър, сградата на Парламента. Продължаваме  по крайбрежната улица „Малекон” и стигаме до площада на Ревоюцията и Университета. Вечеря в местен ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Трансфер с автобус до най – западната провинция на Куба - Пинар дел Рио, където се произвежда най-висококачественият тютюн. Посещение на фабрика за пури и ферма, където ще се запознаете с живота на местното население и ще научите повече за отглеждането на тютюна. В град Винялес ще посетите някои от основните пещери в района, изестни с праисторическите си рисунки и подземни реки. Обяд в местен ресторант. Спирка на Лос Жасминес за панорамна гледка към цялата долина. Завръщане в хотела в Хавана. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК:  Закуска. Отпътуване за град Сиенфуегос – „перлата на юга”, който се намира на около 260 км южно от Хавана. По пътя посещение на фермата „Фиеста Кампесина”, където ще се докоснете до ендемичната флора и фауна характерна за полуостров Сапата. Посещение на природния парк Гуама с ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Пътят към Сиенфуегос продължава по южното крайбрежие на п-в Сапата. Пристигане в Сиенфуегос, колониален град основан през 1819 г. от френски и испански заселници. Обиколката на града включва историческия център (ЮНЕСКО) - крепостта Хагуа, площад Хосе Марти, Паласио дел Вале, Катедралата. В късния следобед - отпътуване за Тринидад. Настаняване и вечеря в хотела. Нощувка.

ПЕТЪК:  Закуска. Посещение на Долината на захарните мелници, където през XVIII и XIX в. е било съсредоточено производството на захар. Обиколка на Тринидад, един от най-запазените колониални градове в Куба (ЮНЕСКО) – църквата „Св.Троица”, Плаза Майор и градския музей. Посещение на бар „Канчанчара”, където ще имате възможност да опитате най-типичния кубински коктейл -  „канчанчара” направен от бял ром, лайм, мед и лед. Обяд в местен ресторант.  Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

СЪБОТА: Закуска. Отпътуване за Камагуей, град в Централната част на Куба, отстоящ на около 260 км от Тринидад. Обяд в местен ресторант в Камагуей. Обиколка на стария град (ЮНЕСКО) – църквата, площадите „Кармен”, “Игнасио Аграмонте”, „Трабахадорес”. Настаняване и вечеря хотела. Нощувка.

НЕДЕЛЯ: Закуска. Отпътуване за Сантяго де Куба. По пътя кратка спирка за панорамна обиколка в град Баямо. Обяд в местен ресторант.  Пристигане в Сантяго де Куба. Посещение на Катедралата. Настаняване и вечеря хотела. Нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Обиколка на Сантяго де Куба, обявен за столица на Куба през първата половина на XVI век. Още известен като „най-карибският град” в Куба. Посещение на гробницата на националния герой на Куба – Хосе Марти, площад Антонио Масео,  музеят „26 юли”, Катедралата, плаза Долорес, крепостта Моро, къщата на Диего Веласкес. Обяд в местен ресторант. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Отпътуване за Баракоа, първата кубинска столица. По пътя ще спрете в град Гуантанамо, за да се насладите на кратка шоу програма изпълнена с много музика и танци пренесени от френски имигранти от Хаити в Куба. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Баракоа. Настаняване и вечеря в хотела. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Пешеходна разходка из Баракоа включваща Общинския музей и Катедралата, където се съхранява дървеният кръст издигнат от Христофор Колумб,  когато акостира в Куба по време на неговото първо пътуване през XVI в. Посещение на какаова плантация и дегустация на местната напитка „Чороте”. Екскурзия с лодка по р. Тоа. Обяд в местен ресторант. Разходка из ранчо “Toa”, където ще научите любопитни факти за обичаите и традициите на местните хора. Завръщане в хотела в Баракоа. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК: Закуска. Трансфер до летището за полет Баракоа - Хавана с час на пристигане 12:00 ч. Пристигане в Хавана. Полет Хавана – София.

ПЕТЪК: Пристигане в София.

Дати и Цени

Отпътуване през 2017 г.

Цени за Категория хотели А: 

Дата на отпътуване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Януари: 30
Февруари: 13, 27
Март: 13, 27
Април: 10, 24

2170 USD

2340 USD

-

Май: 08, 22
Юни: 05, 19
Юли: 03
Август: 28
Септ.: 11, 25
Окт.: 09, 23

2080 USD

2225 USD

-

Юли: 17, 31
Август: 14

2125 USD

2275 USD

-

 

Цени за Категория хотели B:

Дата на отпътуване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Януари: 30
Февруари: 13, 27
Март: 13, 27
 

2575 USD

2875 USD

-

Април: 10, 24 2560 USD 2860 USD -

Май: 08, 22
Юни: 05, 19
Юли: 03
Август: 28
Септ.: 11, 25
Окт.: 09, 23

2430 USD

2715 USD

-

Юли: 17, 31
Август: 14

2475 USD

2760 USD

-

Цените се заплащат в български лева според съответния курс.

 

хотели

Хотели, които се използват по програмата:

Категория А:

Havana: Hotel Copacabana

Trinidad: Hotel Ancon

Camaguey: Gran Hotel Camaguey

Santiago de Cuba: Las Américas

Baracoa: El Castillo или Porto Santo 

Категория В:

Havana: H10 Panorama

Trinidad: Brisas Trinidad del Mar

Camaguey: Gran Hotel Camaguey

Santiago de Cuba: Casagranda

Baracoa: El Castillo или Porto Santo
 

допълнителна информация

Такса за кубинска виза:

  • 15 щатски долара, ако документите се подават лично,
  • 40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор.

Необходими документи за туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 1 месец от датата на връщане; копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване.