Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна

Екскурзии и почивки » Автобусни екскурзии » Балкански полуостров » Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна
Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна
Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна 2
Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна 3
от 287лв.
5 дни / 4 нощувки
Автобусна екскурзия

Екскурзията е петневна и включва 4 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 29.12.2019 – 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. 08:00 ч. - спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09:30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Кратка спирка в Одрин с разглеждане на  Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Отпътуване за Истанбул. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 30.12.2019 - Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: площад „Султанахмед”, Сината джамия (отвън), „Света София” (отвън), Египетския пазар, мостовете над Златния Рог, новата европейска част, площад “Таксим” – сърцето на града, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, спирка при небостъргача „Сапфир” – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където, от височина 236 м, можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата около 36 турски лири, а за 4D киното – около 42 турски лири). Факултативна екскурзия с посещение на църквата “Св. София” и двореца “Топкапъ” (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата; таксите за вход в двореца и църквата, които са по 60 турски лири, се плащат на място; посещението се организира при минимум 25 участника). Свободно време. Нощувка.  

ТРЕТИ ДЕН - 31.12.2019 - Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (с доплащане от 38 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи). Следобед - по желание - факултативна екскурзия с посещение на двореца “Долмабахче” (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е 60 турски лири, се плаща на място; посещението се организира при минимум 25 участника). Вечерта – празнична новогодишна вечеря на кораб, плаващ по Босфора или в атракционно заведение с програма с ориенталски танци (с доплащане). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 01.01.2020 - Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с посещение на Сюлейманийе джамия, римския акведукт, църквата Хора и част от крепостните стени на Константинопол (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български език по време на визитата; таксата за вход в църквата Хора, която е около 45 турски лири, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника). Сюлейманийе джамия е най-голямата султанска джамия в Турция, построена в периода 1550 – 1557 г. от Мимар Синан, по времето на Сюлейман Великолепни, чието име носи. В нея се намират мавзолеите на трима султани - Сюлейман I Великолепни, Сюлейман II и Ахмед II. Църквата Хора, известна още и като „Христос Спасител“ е една от най-старите църкви в Константинопол. Никой не може с точност да каже кога е строена първата църква, едно е сигурно – в края на XIII век тя е реконструирана и от този период датират прекрасните стенописи и мозайки на златна основа, съхранени почти непоктнати до днес, които, според специалистите, са най-красивите във византийския свят. Тези прекрасни творби, които пресъздават сцени от живота на Исус Христос и Дева Мария, никога не са били закривани с вар, дори и в периода, когато, подобно на всички константинополски църкви, и тази е била превърната в джамия. Днес църквата е превърната в музей и дава възможност на посетителите да се възхитят на мозайките и стенописите в техния пълен блясък. Следобед – свободно време. Възможност за  посещение на Капълъ чарши, Египетския пазар, парка Гюлхане и пр. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 02.01.2020 - Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Възможност за посещение на парка Миниатюрк, в който можете да разгледате 108 известни туристически места в цяла Турция в умален мащаб 1:25 (входна такса 15 турски лири). Следобед - отпътуване по маршрут Истанбул – Одрин – Пловдив - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”.

Дати и Цени

 

допълнителни услуги
Услуга Цена
Двореца ДолмабахчеПрочети повече
26 лв.
Света София и ТопкапъПрочети повече
26 лв.
Корабче по БосфораПрочети повече
38 лв.
Сюлейманийе джамия и църквата ХораПрочети повече
26 лв.
Новогодишна вечеря в GAR GAZINOПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
135 лв. 68 лв.
Новогодишна вечеря на корабчеПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
145 лв. 75 лв.
Допълнителна седалкаПрочети повече 103 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотел 3 звезди, централно разположен в старата част на Истанбул.

допълнителна информация

При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.