Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова година - Атина

»
Нова година - Атина
Нова година - Атина
Нова година - Атина 2
Нова година - Атина 3
Нова година - Атина 4
Send In Messenger
от 299лв.
4 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди в Атина и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, факултативна екскурзия до Коринтския канал, Нафплио, Микена (отвън). Настаняването е в хотел 3 звезди.

Програма

30.12.2017 – 04:00 ч. – отпътуване от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят. 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

31.12.2017 - Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, пл. „Синтагма”, Парламента, храма на Зевс, античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително – 20 евро). Свободно време в центъра на града с възможност за посещение на музеи – новия музей на Акропола, Националния археологически музей и др. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

01.01.2018 - Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до областта Арголида на полуостров Пелопонес. Отпътуване от хотела в 11.00 ч. Програмата включва фотопауза при Коринтския канал и разглеждане на Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението и на Микена - прочутото царство на Агамемнон (археологическият обект се разглежда отвън). Доплащане 38 лв на човек при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български по програмата и не включва такси за музеи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

02.01.2018 – Закуска. Отпътуване по маршрут Атина - Солун - София. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени
30.12.2017 - 02.01.2018 299 лв. Резервирай

Варианти за Новогодишна вечеря ще бъдат предложени след 01.11.2017.

допълнителни услуги
Услуга Цена
МикенаПрочети повече 38 лв.
Новогодишна вечеря в Неос РигасПрочети повече 110 лв.
Допълнителна седалкаПрочети повече 165 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели в Атина, които ползваме по програмата:

  • Категория A: хотел Aristoteles*** – централно разположен на 8 мин. пеша от площад Омония;
  • Категория B: хотел Dorian Inn*** - централно разположен на площад Омония;
  • Категория C: хотел Delphi Art*** - намира се срещу Националния театър, на 3 мин. пеша от площад Омония;
  • Категория D: хотел Ambrosia Hotel & Suites**** - централно разположен на 3 мин. пеша от площад Омония.