Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова година - Виетнам и Камбоджа

»
Нова година - Виетнам и Камбоджа
Нова година - Виетнам и Камбоджа
Нова година - Виетнам и Камбоджа 2
Нова година - Виетнам и Камбоджа 3
Нова година - Виетнам и Камбоджа 4
Send In Messenger
от 4986лв.
13 дни
Самолетна екскурзия

13 дни / 10 нощувки

Екскурзията е тринадесетдневна и включва 10 нощувки със закуски в хотели категория 4* - 5 нощувки в Муй Не, 3 нощувки в Сайгон и 2 нощувки в Сием Реап, 10 закуски,  2 обяда и 2 вечери (включително новогодишната), транспорт с климатизиран автобус. Цената на екскурзията включва самолетните билети  София - Сайгон - София с включени летищни такси, самолетни билети Сайгон – Сием Реап – Сайгон с включени летищни такси, всички забележителности с входните им такси по програмата, местен гид по време на туровете, български водач-преводач през цялото време с групата.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 29.12.2017  София - Истанбул - Сайгон
Среща на летище София два часа преди полет ТК 1030 в 21:35 ч. Пристигане в Истанбул 00:10 ч. Продължение за Сайгон в 02:35 ч. Кацане в Сайгон в 16:35 ч. на 30.12.2017г.

ВТОРИ ДЕН - 30.12.2017  Сайгон - Муй Не
Пристигане в Сайгон и трансфер до Муй Не. Настаняване в хотел Saigon Mui Ne Resort (Superior) 4*. Една от най-красивите местности във Виетнам е красивият летен курорт – Муй Не. Вече повече от 10 години той е една от най-посещаваните туристически дестинации във Виетнам. Курортът се намира в непосредствена близост до морския бряг. Предлага луксозни хотели, ресторанти и заведения, които са на разположение на посетителите. Със средна годишна температура 27 градуса, дългите пясъчни ивици, типичен морски климат и много слъчево време, Муй Не остава едина от най-привлекателните местности във Виетнам. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 31.12.2017  Муй Не
Закуска. Свободен ден и възможност да се насладите на невероятно красивите плажове в Муй Не. Празнична Новогодишна вечер: Гала Вечеря в хотел Saigon Mui Ne Resort 4*. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 01.01.2018  Муй Не
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 02.01.2018  Муй Не
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 03.01.2018  Муй Не
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 04.01.2018  Муй Не – Сайгон
Закуска. Отпътуване за Сайгон. Настаняване в хотел Liberty Central Saigon Citypoint (Deluxe). Свободно време. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 05.01.2018 Сайгон –Тунелите на Ку Ши – полудневен сити тур на града
Закуска. След закуска се отправяме към забележителните тунели Ку Ши. Те са построени, за да се крие местното население от американците по време на войната. Изградена цяла подземна система, в която виетнамците са организирали команден пункт, училище, полева кухня, спални помещения, заседателни зали, складове и пр. За да влезеш в някой от тунелите, трябва да си с габаритите на виетнамец.  Тунелите са прокопани на места и на четири едно под друго нива. В средата на 60-те години на XX-ти век са изкопани вече 250 км такива тунели. Един от тях дори минава под американската база, намираща се в това селище. Подземните проходи позволяват на различни групи от бойци на Виетконг (Национален фронт за освобождение на Виетнам), да се свързват помежду си безпрепятствено. Следва полудневен тур на Хо Ши Мин с включен обяд. Турът включва разглеждане на  Двореца на обединението, катедралата Нотер Дам, Централната поща, Чайнатаун, Бин Тай пазар, храмът Тиен Хау и други забележителности. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - 06.01.2018 Сайгон – Вин Лонг – круиз по делтата на река Меконг
Закуска. Отправяне към провинция Вин Лонг (Vinh Long) и делтатат на Меконг -  Cai Be, където ще се качим на лодка, която спира на различни места и посещава местни работилници. Досегът със самобитната култура на местното население е незабравимо събитие.След това вълнуващо преживяване продължаваме към местно село, където ще се запознаем със семейство, което се изхранва от правенето на оризов кейк и оризова хартия. Обяд в местна къща. Продължаваме проучването на делтата на Меконг към остров Binh Hoa Phuoc за разходка с типична китайска лодка sampan, минавайки през много тесни нейни ръкави, наситени с растителност. След този невероятен ден се връщаме обратно в Сайгон. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН 07.01.2018  Сайгон – Сием Реап -  вътрешен полет
Закуска (сух пакет). Рано сутринта в 05:30ч. се отправяме към летището на Сайгон за полет до Сием Реап:
Полет К6 809 Сайгон 08:20ч. – Сием Реап 09:40ч.
На територията на провинция Сием Реап се намира историческата област Ангкор, в която са разположени останките от религиозния комплекс Ангкор Ват и старата кхмерска столица Ангкор Тхом. Следобедните часове, опознаване на Кхмерски храмове от Анкорския период. Ще посетим група храмове датиращи от IX-X - ти век, като Preah Ko, Bakong и Lolei. Нощувка в хотел Tara Angkor 4* (Superior).

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 08.01.2018 Сием Реап – Angkor Complex
Закуска. Опознаване на древният град Ангкор Том. Посещение на  Bayon, Baphoun, Phimeanakas, the Royal Palace, the Elephant Terrace и the Leper King Terrace. Безспорно най-голямата забележителност обаче е Анкор Ват, древната столица на Камбоджа. Тя се намира само на около 5 км. от Сием Реап и представлява огромен комплекс от храмове, дворци, язовири и канали за отклоняване на водата. Ангкор е основната туристическа забележителност на Камбоджа и от 1992г. е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Храмовият град се състои от много малки и големи сгради с религиозно значение. Най-известният от тях е Ангкор Ват, който разкрива силнотото хиндуистко влияние, тъй като е построен в чест на бог Вишну. Градът Ангкор символизирал космическия ред. Тоест храмовият комплекс се явява умален модел на космическият свят. Всички храмове били ориентирани към трона на боговете на върха Мару. Населените области сочели четирите посоки на света. От централния храмов комплекс излизали оси към вратите и рововете с вода, символизиращи световният океан. Градът станал образец на духовната и светската власт слети в едно. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - 09.01.2018 Сием Реап – Сайгон – София
Закуска. Свободно време и освобождаване на хотела до 12:00ч. Трансфер до летището.
Полет за Сайгон K 6824 Сием Рийп 13:50 – Сайгон 14:55.
Полет за Истанбул ТК 168 Сайгон 18:05 – Истанбул 05:50 + 1ден.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН - 10.01.2018 Пристигане в София
Полет за София ТК 1027
: Истанбул 08:45 – София 09:10

Дати и Цени
29.12.2017 - 10.01.2018 4986 лв. Резервирай

Забележка: Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на визиПрочети повече 128 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, които използваме по програмата:

допълнителна информация

Необходими документи:

 • Туроператорът осигурява покана за виза от партньорите;
 • Визите се поставят при пристигане на летище:
  • Двукратна виза за Виетнам – 50 щатски долара;
  • Еднократна виза за Камбоджа – 25 щатски долара.
 • Нужно е да се носят минимум две снимки паспортен формат.

Условия на пътуването:

 • Минимален брой туристи: 15;
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването;
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

Забележки:

 • Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.
 • Туроператорът предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туропеартора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „Групама Застраховане“ ЕАД.