Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Най-доброто от Виетнам

»
Най-доброто от Виетнам
Най-доброто от Виетнам
Най-доброто от Виетнам 2
Най-доброто от Виетнам 3
Най-доброто от Виетнам 4
Send In Messenger
от 2866лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Столицата Ханой, заливът Халонг, река Меконг и Хо Ши Мин (Сайгон)

Екзотичен и завладяващ, Виетнам е страна със спираща дъха природа и уникално историческо наследство. Потопете се в неповторимата атмосфера на най-емблематичните за Северен и Южен Виетнам места - столица Ханой, заливът Халонг, река Меконг и Хо Ши Мин (Сайгон). Програмата е много добре балансирана и е подходяща за всяка възраст. Настаняване в отлични 4* хотели и луксозен круизен кораб за кратко плаване из Тихият океан при заливa Халонг - https://halongroyalpalacecruise.com.

Програма

ПЪРВИ ДЕН Среща с вашият екскурзовод на терминал 2 на летище София. Полет за Истанбул в 21:40 ч. с авиокомпания Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. 

ВТОРИ ДЕН Излитане от Истанбул за Ханой в 02:20ч. с авиокомпания Turkish Airlines. Кацане в Ханой в 19:55ч. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел MK Premier Hanoi 4* /http://mkpremier.vn/. Настаняване, почивка. Привечер - кратка опознавателна среща с екскурзовода. Предложения за добри ресторанти за вечеря в Ханой: Viet Deli, Madame Hien, Mam. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН Закуска. Посещение на музея и мавзолея на Хо Ши Мин. Мавзолеят на Хо Ши Мин е построен на мястото, където на 2 септември 1945 г. Хо Ши Мин прочита декларацията за независимостта на страната. Смята се, че дизайнът му е вдъхновен от мавзолея на Ленин в Москва. Наблизо се намира и т.нар. "Пагода на една колона" - уникален архитектурен паметник от XI век, построен върху колона с диаметър 1.25 метра. С вида си това творение е трябвало да изобразява цвят на лотос – символ на чистотата, издигаща се от море от тъга. Построена е от император Ли Тхай Тонг в периода между 1028 и 1054 година. Музеят Хо Ши Мин https://baotanghochiminh.vn е една от най-популярните сгради в страната. Той представя интересни факти от живота на Хо Ши Мин. Обиколката продължава към "Van Mieu" - храмът на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой. Построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на великия мислител Конфуций. Храмът е разположен в известната императорска академия, която е първият действащ университет в Република Виетнам. Сградата е запазила своя античен архитектурен вид вече повече от 1000 години. Обяд в местен ресторант. Посещение на Етноложкият музей www.vme.org.vn.Музеят разполага с богата колекция от различни изложби - текстилни изделия, бит и ежедневен живот, религия и изложба с експонати от традиционното изкуство на отделните етноси, съставляващи народа на днешен Виетнам.  Посещение на езерото "Hoan Kiem" - храмът на костенурката, намиращ се в средата на езерото, се е превърнал в символ на Ханой. И до ден днешен достъпът до храма е забранен за туристи. В северната част на езерото е разположен храмa "Ngoc Son" - най-посещаваният храм в Ханой. Преди вечеря предстои обиколка на старата част на Ханой със специални индивидуални рикши. Нощувка в хотел MK Premier Hanoi 4*. 

ЧЕТВЪРТИ  ДЕН  Закуска. Трансфер до залива Халонг. Тук е Раят. Ще се насладите на невероятна тишина и уникални гледки. Настаняване в един от най-популярните круизни кораби тук - Royal Palace Cruise /https://halongroyalpalacecruise.com/. Специално приготвен обяд на кораба. Свободно време за каякинг и плуване. Преди вечеря - парти на кораба в специална романтична атмосфера с тиха музика и много кулинарни изненади. Вечеря. Нощувка в Deluxe Elegance кабина.

ПЕТИ ДЕН  Преди закуска - ще можете да се насладите на живописните гледки, които ще се открият пред вас на изгрев слънце. На разположение е инструктор по Тай чи. Закуска.  Посещение на една от най-големите и красиви пещери тук - "Surprise Cave". В началото пещерата изглежда малка и тясна, но само след няколко крачки ще бъдете изумени, как толкова малък вход води към толкова величествена и красива пещера. Връщане обратно на кораба, където ще можете да се включите в уроци по приготвяне на местни кулинарни специалитети. Обяд. Напускане на кораба и трансфер до летището в Ханой за полет с Vietnam Airlines до Хо Ши Мин (Сайгон).  Кацане в Хо Ши Мин (Сайгон) и трансфер до хотел Paragon Saigon 4* http://paragonsaigon.com. Настаняване и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН Закуска. Трансфер до Ми Тхо - център на икономиката, образованието и технологиите в провинция Тиен Жианг. Посещение на един от най-големите и красиви будистки храмове в региона - "Vinh Trang". Храмът е разположен сред живописна градина и е една от най-популярните дестинации за туристи и поклонници тук. В момента функционира като център на борда на провинциалната будистка асоциация - "Tien Giang Province". Oбиколка с лодка по река Меконг и посещение на остров Тортоис за обяд. Близо до Хо Ши Мин (Сайгон) се намира защитената от ЮНЕСКО местност - делтата на река Меконг. Тук ще имате възможността да се потопите в джунглата в цялата и прелест. Особен интерес предизвикват не само красивата природа, но и традиционните облекла на местните с характерните за тук сламени шапки. Посещение на "An Khanh" в провинция "Ben Tre" - потопете се в местната атмосфера с многото пазарчета изпълнени с местни плодове, подправки и чай. Връщане в град Кан Тхо и посещение на местните пазари. Предложения за добри ресторанти за вечеря в Кан Тхо: Nam Bo, Sao Hom, Saigon Can Tho. Нощувка в хотел Irish Can Tho 4* http://irishotelcantho.vn.

СЕДМИ ДЕН Закуска. Трансфер до "Cai Rang" - един от трите най-големи плаващи пазари в делтата на река Меконг. Това е мястото, което задължително трябва да бъде посетено във Виетнам. Казват, че пазарите тук са много по-впечатляващи от тези в Тайланд. Пазарът "Cai Rang" е отворен всеки ден и е най-натоварен от изгрев слънце до към 9 сутринта. Всеки ден местни фермери предлагат своята продукция, като най-често това са пресни плодове, зеленчуци, чай и подправки. Други предлагат освежаващи напитки и специално оризово вино или бира. Наоколо минават и малки лодчици, на които се предлагат закуски, чай и кафе за туристите. Посещение на популярно в региона селце за производство на специални спагети (оризови нудъли), които са много популярни в Азия. Обяд. Трансфер до Хо Ши Мин (Сайгон). Не пропускайте да посетите нощния пазар в Хо Ши Мин (Сайгон), отворен в петък, събота и неделя от 20 до 3 часа. Предложения за добри ресторанти за вечеря в Хо Ши Мин (Сайгон): Ngon, The Oasis Saigon Pool & Restaurant. Нощувка в хотел Paragon Saigon 4*.

ОСМИ ДЕН Закуска. Посещение на "Дворецът на обединението". Днес сградата е музей и място за официални приеми на правителството. Най-впечатляваща е залата на президента. Посещение на местната поща и най-емблематичната сграда - катедралата "Нотр Дам". Построена през 1877 - 1883 година, тя представлява умалено копие на тази в Париж. Посещение на музеят на "Реликвите от войната" - най-популярен сред чужденците от всички 11 музея в града. Обяд. Посещение на един от най-старите китайски храмове - "Jade Emperor Temple". Свободно време за шопинг из колоритните пазари в китайската част на града - "Binh Tay" и "Ben Thanh". Програмата завършва с посещение на известните тунели "Cu Chi". Те са символ на упоритата решимост на виетнамците да се освободят от колониална зависимост. Трансфер до летището за полет за Истанбул. Полет за Истанбул в 20:25ч.

ДЕВЕТИ ДЕН
Кацане в Истанбул в 04:15ч.  Полет за София в 07:50ч. Кацане в София в 09:05ч.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

28.04.2017 г.

Дата на тръгване

Човек в двойна стая

28.04.2017г.

2865.54 лв. 

допълнителна информация

Полезни съвети:

 • Доларът е най-предпочитаната чужда валута. Избягвайте използването на кредитни карти.
 • Религия - будизъм, даоизъм и конфуцианство. Не носете шорти или потници в храмовете.
 • Закупите предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
 • Виза: 80 USD.
 • Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

Забележки:

 • Цената е калкулирана при курс 1 USD = 1.85 BGN и при промяна на валутния курс с повече от 3% туроператора си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • Записване с пълно плащане;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Минимален брой туристи за провеждане на програмата - 10. Потвърдена група;
 • Нужни документи за издаване на виза:
  - Формуляр – попълва се с нашето съдействие.
  - Една снимка с размери 4 х 6 см (лицето на снимката трябва да бъде снимано фронтално, без тъмни очила, без шапка)
  - Оригинален паспорт с валидност минимум 6 месеца след планираната дата на пътуване.