Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Най-доброто от Виетнам

»
Най-доброто от Виетнам
Най-доброто от Виетнам
Най-доброто от Виетнам 2
Най-доброто от Виетнам 3
Най-доброто от Виетнам 4
Send In Messenger
от 2933лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Столицата Ханой, заливът Халонг, река Меконг и Хо Ши Мин (Сайгон)

5% отстъпка от посочените цени до 31.01.18г. срещу 20% авансово плащане!

Екзотичен и завладяващ, Виетнам е страна със спираща дъха природа и уникално историческо наследство. Потопете се в неповторимата атмосфера на най-емблематичните за Северен и Южен Виетнам места - столица Ханой, заливът Халонг, река Меконг и Хо Ши Мин (Сайгон). Програмата е много добре балансирана и е подходяща за всяка възраст. Настаняване в отлични 4* хотели и луксозен круизен кораб за кратко плаване из Тихият океан при заливa Халонг - https://halongroyalpalacecruise.com.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - София - Истанбул
Среща с Вашият екскурзовод на терминал 2 на летище София. Полет за Истанбул в 21:35 ч. Кацане в Истанбул в 00:10 ч.

ВТОРИ ДЕН - Истанбул - Хо Ши Мин (Сайгон)
Излитане от Истанбул за Хо Ши Мин (Сайгон) в 02:35 ч. Кацане в Хо Ши Мин (Сайгон) в 16:35 ч. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел Harmony Saigon Hotel & Spa 4* www.harmonysaigonhotel.com/en или подобен. Настаняване, почивка. Привечер - кратка опознавателна среща с екскурзовода. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Хо Ши Мин (Сайгон) - река Меконг - Кан Тхо
Закуска. Трансфер до Ми Тхо - център на икономиката, образованието и технологиите в провинция Тиен Жианг. Посещение на един от най-големите и красиви будистки храмове в региона - "Vinh Trang". Храмът е разположен сред живописна градина и е една от най-популярните дестинации за туристи и поклонници тук. В момента функционира като център на борда на провинциалната будистка асоциация - "Tien Giang Province". Oбиколка с лодка по река Меконг и посещение на остров Тортоис за обяд. Близо до Хо Ши Мин (Сайгон) се намира защитената от ЮНЕСКО местност - делтата на река Меконг. Тук ще имате възможността да се потопите в джунглата в цялата и прелест. Особен интерес предизвикват не само красивата природа, но и традиционните облекла на местните с характерните за тук сламени шапки. Посещение на "An Khanh" в провинция "Ben Tre" - потопете се в местната атмосфера с многото пазарчета изпълнени с местни плодове, подправки и чай. Връщане в град Кан Тхо и време за разходка из местните пазари. Предложения за добри ресторанти за вечеря в Кан Тхо: Nam Bo, Sao Hom, Saigon Can Tho. Нощувка в хотел Iris Can Tho 4* www.irishotelcantho.vn.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Река Меконг - Хо Ши Мин (Сайгон)
Закуска. Днес се празнува обединението на Виетнам. През 1976 г. са проведени общи избори и е провъзгласена Социалистическа република Виетнам. Трансфер до "Cai Rang" - един от трите най-големи плаващи пазари в делтата на река Меконг. Това е мястото, което задължително трябва да бъде посетено във Виетнам. Казват, че пазарите тук са много по-впечатляващи от тези в Тайланд. Пазарът "Cai Rang" е отворен всеки ден и е най-натоварен от изгрев слънце до към 9 сутринта. Всеки ден местни фермери предлагат своята продукция, като най-често това са пресни плодове, зеленчуци, чай и подправки. Други предлагат освежаващи напитки и специално оризово вино или бира. Наоколо минават и малки лодчици, на които се предлагат закуски, чай и кафе за туристите. Посещение на популярно в региона селце за производство на специални спагети (оризови нудъли), които са много популярни в Азия. Обяд. Трансфер до Хо Ши Мин (Сайгон). Не пропускайте да посетите нощния пазар в Хо Ши Мин (Сайгон), отворен в петък, събота и неделя от 20 до 3 часа. Предложения за добри ресторанти за вечеря в Хо Ши Мин (Сайгон): Ngon, The Oasis Saigon Pool & Restaurant. Нощувка в хотел Harmony Saigon Hotel & Spa 4*.

ПЕТИ ДЕН  -Хо Ши Мин (Сайгон) - Ханой
Закуска. Посещение на местната поща и най-емблематичната сграда - катедралата "Нотр Дам". Построена през 1877 - 1883 година, тя представлява умалено копие на тази в Париж. Посещение на Дворецът на обединението. Днес сградата е музей и място за официални приеми на правителството. Най-впечатляваща е залата на президента. Посещение на музеят на "Реликвите от войната" - най-популярен сред чужденците от всички 11 музея в града. Обяд. Обиколката завършва с посещение на известните тунели "Cu Chi". Те са символ на упоритата решимост на виетнамците да се освободят от колониална зависимост. Трансфер до летището за полет до столицата Ханой. Полет Хо Ши Мин (Сайгон) – Ханой. Пристигане в Ханой и трансфер до хотел MK Premier Hanoi 4* www.mkpremier.vn или подобен. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Ханой
Закуска. Посещение на музеят и мавзолеят на Хо Ши Мин. Мавзолеят на Хо Ши Мин е построен на мястото, където на 2 септември 1945 г. Хо Ши Мин прочита декларацията за независимостта на страната. Смята се, че дизайнът му е вдъхновен от мавзолея на Ленин в Москва. Наблизо се намира и т.нар. Пагода на една колона - уникален архитектурен паметник от XI век, построен върху колона с диаметър 1.25 метра. С вида си това творение е трябвало да изобразява цвят на лотос – символ на чистотата, издигаща се от море от тъга. Построена е от император Ли Тхай Тонг в периода между 1028 и 1054 година. Музеят Хо Ши Мин www.baotanghochiminh.vn е една от най-популярните сгради в страната. Той представя интересни факти от живота на Хо Ши Мин. Обиколката продължава към "Van Mieu" - храмът на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой. Построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на великия мислител Конфуций. Храмът е разположен в известната императорска академия, която е първият действащ университет в Република Виетнам. Сградата е запазила своя античен архитектурен вид вече повече от 1000 години. Обяд в местен ресторант. Посещение на Етноложкият музей www.vme.org.vn. Музеят разполага с богата колекция от различни изложби - текстилни изделия, бит и ежедневен живот, религия и изложба с експонати от традиционното изкуство на отделните етноси, съставляващи народа на днешен Виетнам. Посещение на езерото "Hoan Kiem" - храмът на костенурката, намиращ се в средата на езерото, се е превърнал в символ на Ханой. И до ден днешен достъпът до храма е забранен за туристи. В северната част на езерото е разположен храмa "Ngoc Son" - най-посещаваният храм в Ханой. Преди вечеря предстои обиколка на старата част на Ханой със специални индивидуални рикши. Нощувка в хотел MK Premier Hanoi 4*.

СЕДМИ ДЕН - Ханой - заливът Халонг
Закуска. Отпътуване с автобус до залива Халонг. Тук е Раят. Ще се насладите на невероятна тишина и уникални гледки. Настаняване в един от най-популярните круизни кораби тук - "Royal Palace Cruise" https://halongroyalpalacecruise.com. Специално приготвен обяд на кораба. Ще посетим малкото островче "Ti Top", откъдето се откриват уникални гледки към залива. Свободно време за каякинг и плуване. Преди вечеря - парти на кораба в специална романтична атмосфера с тиха музика и много кулинарни изненади. Вечеря. Нощувка в Deluxe Elegance кабина.

ОСМИ ДЕН - Заливът Халонг - Ханой - Истанбул
Преди закуска - ще можете да се насладите на живописните гледки, които ще се открият пред вас на изгрев слънце. На разположение е инструктор по Тай чи. Закуска. Посещение на една от най-големите и красиви пещери тук - "Surprise Cave". В началото пещерата изглежда малка и тясна, но само след няколко крачки ще бъдете изумени, как толкова малък вход води към толкова величествена и красива пещера. Връщане обратно на кораба, където ще можете да се включите в уроци по приготвяне на местни кулинарни специалитети. Обяд. Напускане на кораба и отпътуване с автобус до летището в Ханой за полет за Истанбул. Полет за Истанбул в 17:35 ч.

ДЕВЕТИ ДЕН - Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Полет за София в 08:45 ч. Кацане в София в 09:10 ч.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

27.04.2018 - 05.05.2018

5% отстъпка от посочените цени до 31.01.18г. срещу 20% авансово плащане.

Дата на тръгване Човек в двойна стая Човек в единична стая
27.04.2018 2 932.04 лв.             3 714.44 лв.

Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 USD = 1.66 BGN и при промяна на валутния курс с повече от 3% туроператора си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане. 

допълнителна информация

Полезни съвети:

 • Доларът е най-предпочитаната чужда валута. Избягвайте използването на кредитни карти;
 • Религия - будизъм, даоизъм и конфуцианство. Не носете шорти или потници в храмовете;
 • Закупете предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
 • Виза: 80 USD.
 • Непридружени лица под 18 г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

Забележки:

 • При записване се внася 20% депозит. Пълно плащане се прави до 30 дни преди отпътуване.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.
 • Офертата важи при минимум 12 записани туристи.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.66 лв. При увеличение на този курс с повече от 3%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Нужни документи за издаване на виза:
  • Формуляр - попълва се със син химикал на английски език.
  • Една снимка с размери 4 х 6 см (лицето на снимката трябва да бъде снимано фронтално, без тъмни очила, без шапка).
  • Оригинален паспорт с валидност минимум 6 месеца след планираната дата на пътуване.
  • Копие от лична карта.