Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мексико сити - Оахака

»
Мексико сити - Оахака
Мексико сити - Оахака
Мексико сити - Оахака 2
Мексико сити - Оахака 3
Мексико сити - Оахака 4
Мексико сити - Оахака 5
Мексико сити - Оахака 6
Send In Messenger
от 3899лв.
11 дни
Самолетна екскурзия

Организирана група с обслужване на български език

Екскурзията е единадесетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan**** или подобен и 3 нощувки със закуски в Оахака, в хотел Mision de los Angeles**** или подобен, трансфери летище – хотел – летище; 4 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и богата екскурзоводска програма в Мексико Сити, Теотиуакан, Куернавака, Сочикалко, Такско, Чолула, Пуебла, Оахака, Митла, Теотитлан дел Вале, Туле, Монте Алван, Аразола, Койотепек, Куилапан, Теуакан, Амекамека. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Мексико, екскурзоводски услуги на български, водач – придружител на групата от България. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Мексико се извършват с минибус или автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 09.02.2018 - Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 18:55 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 19:55 ч. Полет за Мексико Сити в 22:40 ч. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 10.02.2018 - 04:55 ч. - пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела за оставяне на багажа за съхранение и закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Настаняване в хотела. Свободен следобед. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 11.02.2018 - Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите площади в света и вторият по големина след Червения площад в Моква. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко,  за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Нощувка в Мексико Сити.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 12.02.2018 - Закуска. Екскурзията до Теотиуакан (50 км от Мексико Сити) - загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през  V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Grotta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците,  както и да се насладите на фолклорна програма. Завръщане в Мексико Сити. Нощувка в Мексико Сити.

ПЕТИ ДЕН – 13.02.2018 - Закуска. Екскурзия до Куернавака, Сочикалко и Такско - три от най-големите забележителности в централната част на страната (Мексико Сити – Такско – 200 км). Разглеждане на Куарнавака - градът на вечната пролет, любимо място за отмора на заможните жители на Мексико Сити, където човек може да си помисли, че времето е спряло под сенките на бугенвилиите; посещение на изключително красивата катедрала „Възнесение Богородично“ (XVI век). Продължаване към Сочикалко – един от най-впечатляващите археологически обекти в Централно Мексико (таксата за вход е включена в цената). Посещение на останките от крепостен град, построен след залеза на Теотиуакан, около 700 г., и разположен на върха и по склоновете на изкуствен хълм, от който се открива прекрасна гледка към равнината. Продължаваме към Такско – градът, известен като световна столица на среброто. Пристигане. Обяд (включен в цената). Посещение на занаятчийски магазин за сребро, запознаване с процеса на обработка на този скъпоценен метал и неговите специфики. Разходка из центъра на Такско с приятна атмосфера, павирани улици и барокова архитектура, посещение на църквата „Санта Приска“. Свободно време в Такско. Завръщане в Мексико Сити. Вечеря в ресторант "Белини" (включена в пакетната цена). Ресторант "Белини", който се намира в Световния търговски център в Мексико Сити, официално бе признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Ресторантът е панорамен и прави 360 градуса кръг по време на вечерята. Ресторантът има дрес код – рокли за дамите и вратовръзка и сако за господата. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити. 

ШЕСТИ ДЕН – 14.02.2018 - Закуска. Отпътуване за Оахака (Мексико Сити – Оахака – 470 км). Разглеждане на Чолула - впечатляващ археологически обект, считан за един от най-големите в света, построен върху естествено възвишение (таксата за вход е включена в цената). Това е всъщност най-голямата пирамида в Мексико, която понастоящем е покрита със зеленина.  На върха на пирамидата е имало храм на толтеките, разрушен от Кортес и заменен от църква, издигната от испанските завоеватели – „Дева Мария от Ремедиос“, която ще посетите.  Отпътуване към Пуебла. Пристигане. Обяд (включен в цената). Посещение на Пуебла – най-бароковият, най-испанският град в Мексико. Посещение на историческия център на града – вписан в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство и на францисканската църква. Свободно време в Пуебла. Продължаване към Оахака. Пристигане в Оахака. Настаняване. Нощувка в Оахака.

СЕДМИ ДЕН – 15.02.2018 - Закуска. Екскурзия до Митла, Теотилан дел Вале и Туле (за деня се изминават общо около 100 км). Отпътуване към Митла („Място на мъртвите“ на езика на сапотеките), която е била един от основните церемониални центрове на сапотеките (таксата за вход е включена в цената). Разглеждане на археологическия комплекс. Продължаване към селището Теотитлан дел Вале, пазещо традициите на тъкането на вълна и памук. Посещение на семейство на тъкачи, които ще ни разкрият тайните на естествените багрила, толкова характерни за мексиканския текстил. Продължаване към „Санта Мария дел Туле“ – църква от XVII век, за да видим едно от най-старите дървета в света - гигантския кипарис  (на 2000 години, 40 м високо, дънерът на дървото има диаметър 42 м). Завръщане в Оахака. Нощувка в Оахака.

ОСМИ ДЕН – 16.02.2018 - Закуска. Екскурзия до Монте Албан, Аразола, Койотепек и Куилапан (за деня се изминават общо около 80 км). Посещение на  Монте Албан, градът, построен от сапотеките на Хълма на Ягуара, който се издига на почти 2000 м надморска височина, за да бъдат по-близо до боговете (таксата за вход е включена в цената) . От археологическия комплекс се разкрива великолепна гледка към цялата долина на Оахака. Градът е бил политически, икономически, културен и духовен център на сапотеките, но също така и астрономически и научен център.  Посещение на музея и на пирамидата на Монте Албан. Продължаване към Аразола, Койотепек, Куилапан – градчета, центрове на местни занаяти. Посещение на занаятчийски работилници, в които се произвеждат бродирани и рисувани тъкъни, черна керамика, дърворезби и „алебрихес“ – скулптури, чието предназначение е да гонят злите духове и предпазват дома.  Завръщане в Оахака. Нощувка в Оахака.

ДЕВЕТИ ДЕН – 17.02.2018 – Закуска. Пешеходна обиколка на Оахака. Отпътуване за Мексико Сити (470 км). По пътя – престой в Теуакан – посещение на ботаническата градина (таксата за вход е включена в цената), музея на минералите (таксата за вход е включена в цената) и поглед към минералните извори. Продължаване към Амекамека, разположен в подножието на вулканите Истаксѝуатъл и Попокатепетъл. Разходка из градчето, която ще ни даде възможност да се възхитим на гледката на заебикалящите го вулканични планини. Продължаване към Мексико Сити. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Мексико Сити.

ДЕСЕТИ ДЕН – 18.02.2018 - Закуска в хотела.  Свободно време преди полета. Бихте могли да посетите Alameda Central (най-старият парк в Мексико Сити датиращ от XVI в. и любимо място за почивка на неговите жители),  някои от големите търговски центрове -   Forum Buenavista, Reforma 222 или пазара La Ciudadela, откъдето бихте могли да си купите традиционни ръчно изработени сувенири. 16:30 ч. - трансфер до международното летище на Мексико Сити. 20:55 ч. полет Мексико Сити – Франкфурт. Нощен полет.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 19.02.2018 - 14:40 ч. – кацане във Франкфурт. 18:50 ч. – 22:05 ч. – полет Франкфурт – София.

Дати и Цени
09.02.2018 - 19.02.2018 3899 лв. Резервирай
хотели

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Мексико Сити – хотел Fontan**** - разположен в централната част на Мексико Сити, на главния булевард Paseo de la Reforma, в непосредствена близост до парка Alameda Central. Метростанция Hidalgo е на 200 м. Хотелът разполага със 246 стаи, ресторант, лоби бар, фитнес център. Стаите са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, мини бар, телефон, сейф, баня/wc. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Оахака – хотел Mision de los Angeles****- хотелът е централно разположен в Оахака. Разполага с  външeн басейн, 2 ресторанта и бар. Стаите са просторни, разполагат с климатик, уред за приготвяне на кафе, принадлежности за гладене, плоскоекранен телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Забележка: При настаняване в тройна стая, конфигурацията е 2 легла тип спалня (queen, double, king);

допълнителна информация
 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
 • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
 • Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Анулационни условия:

 • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

 • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
 • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
 • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.

Продължителност на полетите:

 • София - Мюнхен - около 2 ч.
 • Мюнхен - Мексико Сити - около 13 ч. и 15 мин.
 • Мексико Сити – Франкфурт – около 10 ч. и 45 мин.
 • Франкфурт – София – около 2 ч. 15 мин.