Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019

Екскурзии и почивки » Екскурзии на промоция » Екскурзии с ранно записване » Извън Европа - ранни записвания » Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 2
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 3
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 4
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 5
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 6
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 7
Мексико - Канкун - обиколен тур с водач - октомври 2019 8
от 4855лв.
12 дни / 10 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic **** или подобен, 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque**** или подобен в Паленке, 1 нощувка със закуска в хотел Hotel Ocean View**** или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел Residencial**** или подобен в Мерида, 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Riu Tequilla***** или подобен на Pивиера Мая - Канкун, 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел в Париж (BW Ronceray Opera 3* или Corona Opera 3* или подобен) всички трансфери летище – хотел – летище; 2 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик (беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача). Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, всички трансфери от/до летище и транспорт с микробус или автобус по програмата. Лети се с авиокомпания AIR FRANCE (билетът включва: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж); вътрешият полет Мексико Сити – Виляермоса е с авиокомпания „ABC aerolíneas Sa de CV“ и с включен чекиран багаж 25 кг и ръчен багаж. Транспортът на място в Мексико по програмата се извършва с микробус или автобус в зависимост от броя на хората.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 08.10.2019 – 07:10 – 09:10 ч. – полет София – Париж. 12:00 ч. – полет Париж – Мексико Сити. 16:55 ч. – пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Мексико сити.

ВТОРИ ДЕН – 09.10.2019 – Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на  Мексико Сити, един от най-красивите и най-големи площади в света. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Завръщане в хотела в Мексико Сити. Време за преобличане. Вечеря в ресторант Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико и официално е признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят панорамно на мексиканската столица. Ресторантът има дрес код – панталон и риза за господата и рокля или панталон и риза за дамите. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити.

ТРЕТИ ДЕН - 10.10.2019 – Закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Отпътуване към Теотиуакан  (около 50 км) – загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Gruta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорната музика. Завръщане в хотела в Мексико Сити.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 11.10.2019 – Закуска (сух пакет). Рано сутринта – трансфер до летището за полет Мексико Сити – Виляермоса. Отпътуване към Паленке (около 150 км). Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Настаняване в Паленке. Нощувка в Паленке.

ПЕТИ ДЕН - 12.10.2019 – Закуска. Отпътуване за Кампече (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона в Кампече (ЮНЕСКО). Прекрасен град, обкръжен с крепостни стени, които някога са служили за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Настаняване в Кампече. Нощувка в Кампече.

ШЕСТИ ДЕН - 13.10.2019 – Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО) е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Ще разгледаме пирамидата на Магьосника, богато украсения Дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаваме към Мерида, наричан още "Белия град". Настаняване в Мерида. Нощувка в Мерида.

СЕДМИ ДЕН - 14.10.2019 – Закуска. Отпътуване за Канкун (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица (ЮНЕСКО) – най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Залата с хиляда колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим огромното Игрище за митичните игри с топка, където древни воини се изправяли срещу същества от отвъдното. Ще видим и Обсерваторията с легендарния календар на маите, откъдето жреците и астрономите на маите наблюдавали природни явления като затъмнения, равноденствия и слънцестоене. Отпътуване към Ривиера Мая – Канкун (около 310 км). Настаняване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 15.10.2019 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите (доплащане 146 лв. за възрастни и 126 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от хотела до археологическата зона и обратно, екскурзоводско обслужване, входна такса и бутилка минерална вода. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Тулум е съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an и е идеален за бягство от съвременните мегаполиси, тъй като навсякъде цари спокойствие, а красивата природа предлага невероятна наслада и възстановява душевната хармония. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 16.10.2019 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд (доплащане 283 лв. за възрастни и 232 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт, от и до хотела, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за гмуркане, обяд на шведска маса, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки и шнорхел тръби, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В екскурзията до Ксарет ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате под водата със шнорхел подземните пещери и реки. Екскурзията до Ксарет предлага над 53 занимания. Това е преживяване за всички сетива и опознаване на Ривиерата на маите. Наричан от древния свят на маите „малък залив”, Ксарет е бил едно от най-важните пристанища за тази цивилизация. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - 17.10.2019 – Закуска. Свободно време в хотела на база All inclusive. Освобождаване на стаите до обяд. Около 14:30 ч. - трансфер до летището за полет Канкун - Париж в 19:30 ч.  Нощен полет.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 18.10.2019 – Кацане в Париж 12:15 ч. Трансфер до хотела в центъра на Париж. Настаняване. Свободно време за почивка или възможност за Пешеходна разходка с екскурзовод (доплащане 59 лв. на човек, екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника) – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), Новият мост, разходка с корабче по р. Сена (билетът за корабчето е включен в пакетната цена на екскурзията. По време на разходката с корабче ще имате възможност да се насладите на красивата гледка на сградите по бреговете на Сена, Айфеловата кула, Нотрдам), възможност за разходка по „Шан-з-Елизе". Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - 19.10.2019 - Трансфер до летището за полет Париж-София в 10:10 ч. Кацане в София в 14:00 ч.

Дати и Цени
08.10.2019 - 19.10.2019 4855 лв. Резервирай ограничени места
допълнителни услуги
Услуга Цена
Екскурзия до ТулумПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
146 лв. 126 лв.
Екскурзия до парка КсаретПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
283 лв. 232 лв.
Пешеходна обиколка на ПарижПрочети повече
59 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Мексико Сити – Best Western Majestic**** - разположе