Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим - 24 май - промоция

»
Рим - 24 май - промоция
Рим - 24 май - промоция
Рим - 24 май - промоция 2
Рим - 24 май - промоция 3
Send In Messenger
от 898лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия Промоция

Екскурзията включва 4 нощувки в хотел Marc Aurelio**** в Рим, пешеходна обиколка „Класически Рим“ с екскурзовод на български език и трансфери. Лети се с авиокомпания Wizz Air, като в пакетната цена се включва самолетен билет, летищни такси и салонен багаж с размери 55x40x23 см.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 20.05.2018 – Отпътуване от аерогара София в 12:50 ч. с полет на авиокомпания Wizz Air. 13.55 ч. – пристигане на летище „Фюмичино”. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание – посещение на базиликата „Сан Клементе“, където са мощите на Св. Кирил. (доплащане 25 лв. на човек, цената не включва вход в криптата на „Сан Клементе” 10 евро, която се заплаща на място). Посещението се организира при минимум 8 участника. Самостоятелно придвижване до хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 21.05.2018 – Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо е използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Посещението се организира при минимум 8 участника. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 22.05.2018 – Закуска. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция” (необходимо е ползването на градски транспорт). Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 23.05.2018 – Закуска. Свободен ден. По желание – пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона (входната такса е 3 евро и не е включена в цената), фонтана Треви, пл. “Испания” (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка от България; необходимо е използването на градски транспорт). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 24.05.2018 - Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Трансфер за полет до София в 14.35 ч. Пристигане на летище София в 17:35 ч.

Дати и Цени
20.05.2018 - 24.05.2018 898 лв. няма места
  • Доплащане за чекиран багаж до 20 кг в две посоки: 124 лв.
  • Допустими размери на багажа са ширина - 149 × 119 × 171 см.

Свободните места по посочените цени са ограничени.  Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Базиликата Сан КлементеПрочети повече 25 лв.
Ватикана и Ватикански музеиПрочети повече 85 лв.
Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече 69 лв.
Бароков РимПрочети повече 40 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки 124 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотел Marc Aurelio**** - намира се на около 4 км от Ватикана. На 10 мин. пеша от хотела има спирката на метро - „Cornelia”, с помощта на която лесно можете да се придвижите до пл. „Испания” и до Ватикана. Стаите са оборудвани с климатик, мини бар, сателитна телевизия, телефон и сейф. В хотела има ресторант и бар.

допълнителна информация

Билети за Римската опера:

При заявка от страна на клиентите, туроператора може да закупи билети за представление на Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Свободните места по посочените цени са ограничени.  Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. 
Резервация се прави срещу 50% депозит при повече от 15 дни преди датата на отпътуване и сключен договор за организирано пътуване. Потвърждение се дава до 48 часа след направена резервация  и се предоставя информация за полетите, в зависимост от наличните места на авиокомпанията по специалните за туроператора тарифи.

При отказ на клиента от пътуване, туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.