Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мадагаскар - островът на лемурите

»
Мадагаскар - островът на лемурите
Мадагаскар - островът на лемурите
Мадагаскар - островът на лемурите 2
Мадагаскар - островът на лемурите 3
Мадагаскар - островът на лемурите 4
Мадагаскар - островът на лемурите 5
Send In Messenger
от 6258лв.
10 дни
Самолетна екскурзия

15% отстъпка от посочените цени до 30.09.2017 срещу 20% аванс.

Райският остров Мадагаскар предлага на своите посетители не само красива природа, уникални растителни и животински видове, но и живописни плажове. Уникалната възможност да се запознаете със столицата Антананариво, един от най-популярните горски паркове - “Андасибе” и да се насладите на една екзотична почивка на плажовете на един от най-красивите острови в района - Нози Бе.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - София - Истанбул 
Среща с вашият екскурзовод на терминал 2 на летище София. Полет за Истанбул в 21:40 с Turkish airlines. Кацане в Истанбул в 23:05.

ВТОРИ ДЕН - Истанбул - Антананариво
Полет от Истанбул за Антананариво в 01:55. Кацане в Антананариво в 14:30. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел Palissandre Hotel & Spa 4* /www.hotel-restaurant-palissandre.com/en/ или подобен. Свободно време за почивка или една от посочените екскурзии /срещу доплащане/:

 • Само на 25 км от центъра на столицата Антананариво ще открием един от най-живописните паркове за лемури на острова. Само на 5 хектара площ този частен резерват приютява 9 вида лемури, 6 от които могат да се видят през деня и 4 през нощта. Паркът разполага с магазин за сувенири и леки храни и напитки, където можем да си починем и да се насладим на красивата природа на околността.
  Доплащане на човек при минимум 10 записали се: 40 Евро
 • Отправяме се към градчето Ампефи в област Итаси. Световният фонд за дива природа /WWF/ прави проучвания в региона за нови видове птици. Само на 5 км от Ампефи е селцето Антафофо, където се намира един от най-красивите водопади на река “Лилия”. Ще посетим и другата забележителност тук - гейзерът “Аналавори”. Температурата на водата при “Аналавори” е доста по-ниска от характерната за тези природни феномени. Подобна аномалия се наблюдава само на още няколко места по света - Юта /САЩ/, Херлани /Словакия/, Валенборн /Германия/, Андернах /Германия/.
  Доплащане на човек при минимум 10 записали се: 35 Евро.

Привечер - информационна среща с екскурзовода. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Антананариво - Андасибе
Закуска. Отпътуване за Национален парк “Андасибе”. Национален парк “Андасибе“ е защитена местност  площ 155 кв.км., разположена на около 150 км източно от Антананариво. Един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Надморската височина варира от 800 до 1260 метра. Тези тропически гори са местообитание на много ендемични, редки и застрашени видове - 11 вида лемури, десетки видове птици, насекоми, огромни гекони, както и голямо разнообразие от орхидеи /на острова има над 1000 вида от това красиво цвете/. Особено интересна за посетителите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите – Индри. Тези симпатични създания имат черно - бял цвят на козината, а дължината им достига до цели 80 см. Това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред застрашените видове на острова. Обяд в местен ресторант - Au Coq D'or Restaurant. Ресторанта предлага кулинарни специалитети от местната малгашка кухня и от европейска (предимно френска) кухня, присъства и вегетарианско меню. Разходка из джунглата “Мициньо”. Вечеря. Нощувка в хотел Andasibe 3* /www.andasibehotel-resto.com/ или подобен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Андасибе - Антананариво
Закуска. Сутрешна разходка из Национален парк “Андасибе”. Обяд в ресторант Feon'ny Ala Restaurant - в ресторанта се сервира креолска, френска и малгашка кухня. Отпътуване за Антананариво. На път за там ще посетите фермата за влечуги “Марозево”. Резерватът е основан от известния биолог Андре Пейриерас. Местните хора го наричат Мадагаскар Екзотик, а посетителите – фермата за пеперуди. Резерватът се намира на около 80 км източно от Антананариво в непосредствена близост до селцето Марозево. В гората посетителите могат да разгледат съвсем отблизо уникални видове влечуги и насекоми. Най-голям интерес предизвикват червеноликият, кафявият и качулатият лемур. Пристигане в Антананариво и настаняване в хотел Palissandre Hotel & Spa 4*. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Антананариво - Нози Бе
Закуска. Посещение на построеният през XVII век и част от световното културно наследство дворец “Ambohimanga”. Амбохиманга е крепост, намираща се на 24 км от град Тана. Крепостта и хълмът, на който е разположена, са смятани за най-известния символ на културната идентичност на народа “Мерина”, както и за най-значимия и добре запазен паметник на предколониалното малгашко царство “Мерина”. В ограденото със стени историческо селище се намират резиденциите и гробовете на редица важни за историята на острова владетели. Амбохиманга играе ключова роля в мадагаскарската национална идентичност и запазва своето духовно и религиозно значение в продължение на повече от четири века. И днес продължава да е място за поклонение.
Обяд в местния ресторант "Combava" и трансфер до летището в Антананариво.
Примерно меню:

 • Ароматни скариди, подправени с Combava. (вид зелен лайм);
 • Печено пиле с кокосов орех, къри и ризото с местен сорт ориз.
 • Охладени домашни нуга бонбони, направени от ядки и гарнирани с пчелен мед

Полет до остров Нози Бе. Кацане в Нози Бе и трансфер до хотел Andilana Beach Resort 4* /http://andilanaresort.com/ или подобен. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Нози Бе
Закуска. Екскурзия с лодка до остров Нози Ираня с посещение на двата острова – Ираня Бе и Ираня Кели. Нози Ираня е малък остров, на около час път с лодка от Нози Бе. Нози Ираня се формира от два по-малки острова /Ираня Бе и Ираня Кели/, свързани с пясъчна плитчина с дължина около 2 км. На най-горната част на острова има фар, който е проектиран от Густав Айфел през 1909г. /по време на колониалния период/. Плажовете на острова се обитават от гигантски костенурки, затова е известен и с името – “Островът на костенурките”. Обяд в La Rôtisserie Restaurant - един от десетте най-добри ресторанти в Мадагаскар... Следобед – трансфер обратно до остров Нози Бе. Вечеря. Нощувка в хотел Andilana Beach Resort 4*.

СЕДМИ ДЕН - Нози Бе
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до остров Нози Комба /“Островът на лемурите”/ и остров Нози Таникели. Нози Комба е известен със своите малки и необитавани плажове, изумрудени води и гъсти тропически гори. Островът е дом на много “Макис” - вид лемури, също наричани “Макако”. Тези малки примати от групата на полумаймуните се емблематичен вид за острова и се срещат само на територията на Мадагаскар. Нози Таникели е малък остров на юг от остров Нози Бе, на който се намира Националния морски парк. Подводният свят е невероятно красив, богат на корали, морски звезди и разноцветни риби. Тук е едно от най-популярните места за шнорхелинг и дайвинг на острова. Обяд /пикник/. Следобед – трансфер обратно до остров Нози Бе. Вечеря. Нощувка в хотел Andilana Beach Resort 4*.

ОСМИ ДЕН - Нози Бе - Антананариво
Закуска. Обяд. Трансфер до летището в Нози Бе. Полет за Антананариво. Кацане в Антананариво и трансфер до хотел Palissandre Hotel & Spa 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Антананариво - Истанбул
Закуска. Сутрешна обиколка на Антананариво с обяд в местен ресторант и време за пазаруване на сувенири. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 16:00.

ДЕСЕТИ ДЕН - Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 04:45. Полет за София в 07:50. Кацане в София в 09:05.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

04.05.2018 - 13.05.2018

15% отстъпка от посочените цени до 30.09.2017 срещу 20% аванс.

Цена на човек в двойна стая: 6257,24 лв.
Цена на човек в единична стая: 6746,24 лв.

допълнителна информация

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 20% депозит. Пълно плащане се прави до 45 дни преди отпътуване.
 • Офертата важи при минимум 16 записани туристи.
 • Срок за уведомление за не събран минимум – 30 дни преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Виза - поставя се на място на летището в Антананариво.
 • Не се изискват специални имунизации. Препоръчително е носенето на хапчета против малария и репеленти против ухапване от комари.
 • Най-използвани след местната валута /Малгашко Ариари - MGA/ са Евро и Щатски долар. Не е препоръчителна обмяната на място. Ако все пак се наложи, най-добър курс предлагат банките.
 • Разплащането с кредитни карти не е разпространено. Рядко разпространени и не много надеждни са и банкоматите – има такива само в столицата Антананариво и повечето приемат само карти тип VISA и теглене на максимум около 200 USD.

Предимства на програмата:

 • Проверен от нас маршрут и хотели;
 • Никакви компромиси - избрали сме най-подходящото време за посещение на Мадагаскар.
 • Разнообразна програмa, комбинираща мини експедиция в джунглата с луксозна почивка по плажовете на Индийския океан.