Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мавриций - магията на Индийския океан

»
Мавриций - магията на Индийския океан
Мавриций - магията на Индийския океан
Мавриций - магията на Индийския океан 2
Мавриций - магията на Индийския океан 3
Мавриций - магията на Индийския океан 4
Мавриций - магията на Индийския океан 5
Мавриций - магията на Индийския океан 6
Мавриций - магията на Индийския океан 7
Мавриций - магията на Индийския океан 8
Мавриций - магията на Индийския океан 9
Мавриций - магията на Индийския океан 10
Мавриций - магията на Индийския океан 11
Send In Messenger
от 3888лв.
10 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Организирана програма с водач-придружител от България

Остров Мавриций е рай за туристите, защото е перфектното място за почивка – топло е през цялата година, островът е опасан с плажове от бял пясък, които се къпят от тюркоазените води на лагуната и с рифове, предлага модерна хотелска инфраструктура и перфектно обслужване. Хората тук са усмихнати и гостоприемни – местните жители, били те креоли, индуси, китайци или европейци, са толерантни един към друг и създават атмосфера на сигурност и лекота. От друга страна обаче, за разлика от много свои съседи, този остров предлага и доста забележителности – както природни (Националния парк „Блек Ривър Горджис”, Долината на цветовете, водопадите и прекрасните заливи), така и архитектурни и културни (Еурека, двореца дьо Лабурдоне, църквата „Св. Франциск”, храма Махесварнат Шив Мандир, десетките дестилерии за ром на по над 150 години). Тук разбира се ще чуете тъжната история на изчезналото вече додо. А западното крайбрежие на острова, където се намират предлаганите от нас хотели, е известно с най-красивите залези на света! Остров Мавриций предлага интересен престой за любителите на нови впечатления, безгрижна почивка за желаещите да се излежават на плажа, незабравими преживявания за малки и големи!

Екскурзията е десетдневна и включва 7 нощувки със закуски и вечери на о-в Мавриций в хотел 4 или 5 звезди, трансфери летище – хотел – летище. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания „Turkish airlines“ през Истанбул (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 8 кг).

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 23.11.2018 - Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Turkish airlines“ в 21:15 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:50 ч.

ВТОРИ ДЕН – 24.11.2018 - Полет за Мавриций в 02:20 ч. 13:10 ч. - пристигане в Мавриций. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободен следобед. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 25.11.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Обиколка на Северното крайбрежие” - с доплащане 155 лв. за възрастни и 80 лв. за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Кап Мальорьо или Нещастния нос (нарича се така поради многобройните корабокрушения, които са се случвали до северните брегове на острова, но, въпреки името си, представлява едно очарователно и спокойно селце, осигуряващо една от най-колоритните картини на острова със своята църквичка с яркочервен покрив, кацнала на брега на едно романтично заливче), свободно време в Гран Бе – най-оживеният курорт на острова – възможност за шопинг, разходки и пр., посещение на Шато дьо Лабурдоне – прекрасен колониален дворец, строен в средата на XIX век, с прилежащите му градини. Обяд в ресторанта към двореца – La Table du Chateau (тристепенно меню без напитки), посещение на ботаническата градина в Памплемус – една от основните забележителности на острова (създадена в края на XVIII век от Пиер Поавр – интендант на френския крал и развивана и поддържана с усилията и амбицията на много френски и английски учени и политици, ботаническата градина в Памплемус днес притежава една наистина прекрасна и богата колекция от растителни и дървесни видове, които я нареждат след най-красивите ботанически градини в света – като в приказките ще се разхождате сред горички от палми, бутилкови, мангови дървета, евкалипти, камфорови, санталови, бадемови, тикови дървета и ще видите на едно място всички цветя, растящи на острова – хибискуси, хеликонии, бугенвилии, лилии..., тук има и богата градина за подправки, в която растат всички представители на т. нар. скъпоценна петорка – пипер, индийско орехче, карамфил, ванилия и шафран), посещение на църквата „Св. Франциск” в Памплемус – най-старият храм на острова – обвеяна в магически ореол сграда, в която е живял Бернарден дьо Сен-Пиер, докато е пишел своя роман „Пол и Виржини”, в която често е идвал Бодлер. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 26.11.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Порт Луи и неговите околности” - с доплащане 187 лв за възрастни и 95 лв за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: разглеждане на центъра на Порт Луи – столица на Мавриций с посещение на цитаделата, колоритния ориенталски пазар, свободно време за разходка по пристанището и посещение на Caudan Waterfront – новата част на Порт Луи, построена до пристанището, където можете да пазарувате, да пиете кафе, да се полюбувате на градския пейзаж; посещение на Еурека – прекрасна колониална къща, строена през първата половина на XIX век, с прилежащата й плантация, превърната в музей (прекрасен повод да се запознаете с лукса на колониалния живот на острова), обяд в Еурека (тристепенно меню, без напитки). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ПЕТИ ДЕН – 27.11.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Пътят на рома и чая” - с доплащане 188 лв. за възрастни и 95 лв. за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Свещеното езеро (свещено място за индусите), кратера на заспалия вулкан Тру-о-сер, чаена плантация, фабриката за ром в Шамарел с дегустация на ром, обяд (тристепенно меню, без напитки), пътуване по изключително живописния път до Долината на седемте цвята, минаващ през плантации със захарна тръстика, ананаси, кафе и чай, обградени от палмови и бутилкови дръвчета, през прекрасни зелени полянки, обсипани с полски цветя, фото пауза на водопада Шамарел и на Долината на седемте цвята (сгушена сред съседните хълмове пред погледа на туристите се разкрива една вълниста долина от дюни, естествено оцветени в седем различни цвята – това е уникален природен феномен, дължащ се на ерозията, която оголва вулканичните слоеве), посещение на Националния парк „Блек Ривър Горджис”, ограждащ впечатляващото дефиле на Черната река.  Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ШЕСТИ ДЕН – 28.11.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за посещение на зоологическата градина Casela Nature & Leisure Park  - с доплащане 90 лв. за възрастни и 65 лв. за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, входна такса за Casela Park). Зоологическата градина отглежда над 2000 птици от 150 различни вида, както и гигантски костенурки от Сейшелските острови и бозайници от Африка, Австралия и островите на Индийския океан (лъвове, пантери, леопарди, бенгалски тигри, елени, зебри, жирафи, кенгуру и пр.). Паркът предлага различни интерактивни дейности с доплащане на място, най-интересните, от които са: разходка с лъвове – доплащане 3750 маврицийски рупии (или 96 евро) на човек, контактуване с носорози - доплащане 2000 маврицийски рупии (или 52 евро) на човек, контактуване с каракали / серкали - доплащане 500 маврицийски рупии (или 14 евро) на човек. Доплащането на различните интерактивни дейности става на място, като публикуваните тук цени са валидни в момента на писането на тази програма и е възможно да претърпят промени. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 29.11.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за разходка с катамаран отвъд рифа за наблюдение на делфини - с доплащане 152 лв. за възрастни и 80 лв. за деца до 11 г., (цената включва транспорт от хотела до катамарана, круиз извън кораловия риф, който огражда острова, с възможност за наблюдение на делфини, напитки и снаксове на борда, асистанс на английски по време на круиза). Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 30.11.2018 - Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 01.12.2018 - Закуска. Свободно време преди полета. 18:00 ч. - трансфер до летището. 21:05 ч. полет Мавриций – Истанбул. Нощен полет.

ДЕСЕТИ ДЕН – 02.12.2018 - 06:00 ч. – кацане в Истанбул. 08:35 ч. – 08:50 ч. – полет Истанбул – София.

Дати и Цени
23.11.2018 - 02.12.2018 3888 лв. Резервирай ограничени места
  • Категория A: хотел ANELIA RESORT**** - Стая Супериор - (закуска и вечеря)
  • Категория В: хотел ANELIA RESORT**** - Стая Делукс - (закуска и вечеря)
  • Категория C: хотел SUGAR BEACH RESORT**** - Стая Manor House Garden View - (закуска и вечеря)
допълнителни услуги
Услуга Цена
Обиколка на Северното крайбрежиеПрочети повече
140 лв.
Екскурзия до Порт Луи и неговите околностиПрочети повече
140 лв.
Екскурзия Пътят на рома и чаяПрочети повече
187 лв.
Посещение на зоологическата градина Casela Nature & Leisure ParkПрочети повече
140 лв.
Разходка с катамаран и наблюдение на делфиниПрочети повече
152 лв.
Доплащане за All Inclusive за кат. A
230 лв.
Доплащане за All Inclusive за кат. B
230 лв.
Доплащане за All Inclusive за кат. C
230 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Категория А и В: хотел ANELIA RESORT**** - Хотелът е разположен на брега на океана и е наскоро реновиран. Всички стаи разполагат с балкон,  климатик, телевизор със сателитни канали, минибар, удобства за приготвяне на чай и кафе. Стаите са приятно декорирани и удобно мебелирани, като разликата между стаите Superior и Deluxe е в размерите на стаята. Стаите Deluxe са с площ 40 м2 и с трето легло, което е напълно нормално легло и, ако стаята се ползва като двойна, леглото се ползва като диван. Стаите Superior са по-малки и в тях липсва трето легло. Хотелският комплекс предлага съоръжения за различни водни спортове, велосипеди и автомобили под наем. На разположение на гостите има разнообразни развлечения като гмуркане с шнорхел. Удобствата включват също безплатен Wi-Fi в