02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Лято в Прага

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Лято в Прага
Лято в Прага
Лято в Прага 2
Лято в Прага 3
Лято в Прага 4
Лято в Прага 5
Лято в Прага 6
Лято в Прага 7
Лято в Прага 8
от 938лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия Бюджетни пътувания

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага, екскурзоводска програма, трансфери летище – хотел – летище, самолетен билет с летищни такси, 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

Актуални условия за пътуване до Чехия

Условия за пътуване в covid ситуацията

 • ПЪРВИ ДЕН - 05.08.2022: 09:30 ч. – 10:20 ч. полет София – Прага. Трансфер. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. Настаняване в хотела. Нощувка.

  ВТОРИ ДЕН - 06.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастни и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзо-водско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

  ТРЕТИ ДЕН - 07.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане 68 лв. за възрастен и 46 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха и кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 08.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен с доплащане 96 лв. за възрастни и 65 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 250 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС). Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

  ПЕТИ ДЕН - 09.08.2022: Закуска. Трансфер до летището. 11:30 ч. – 14:25 ч. полет Прага – София.

 • 05.08.2022 - 09.08.2022 836 лв. няма места

  Прага - самолет - ТУК

  Забележки: 

  • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети;
  • Не всички хотели разполагат с тройни стаи. Настаняването в тройна стая подлежи на допълнително препотвърждение.
 • Услуга Цена
  Пешеходна обиколка на Старе местоПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  49 лв. 33 лв.
  Пражки сецесионПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  68 лв. 46 лв.
  Пражки сецесион за възрастни над 65 г.Прочети повече
  46 лв.
  Екскурзия до Карлови Вари и ПилзенПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  96 лв. 65 лв.

  Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

  • Категория А: хотел IBIS Wenceslas sq.*** е в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория B: хотел Legie*** е в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория C: хотел Louis Leger**** е в Нове Место, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад;
  • Категория D: STOP SALE
  • Категория E: хотел K&K hotel Fenix - Cosy Room**** е разположен в непосредствена близост до Вацлавския площад;
  • Категория F: хотел Royal Court*** е разположен на около 5 мин. пеша от Вацлавския площад.
 • Забележка: Настаняването в тройна стая подлежи на допълнително препотвърждение.

  Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

  При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.