Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Лисабон - четиридневна

»
Лисабон - четиридневна
Лисабон - четиридневна
Лисабон - четиридневна 2
Лисабон - четиридневна 3
Send In Messenger
от 1034лв.
4 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Лисабон в централно разположен хотел 3*, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси и салонен багаж с размери 55x40x23 см. и тегло до 10 кг.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София с полет на „Уиз Еър” в 06:20 ч. Пристигане в Лисабон в 08:50 ч. Трансфер. Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на  български: площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, Площада на търговията и Триумфалната арка, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора „Санта Жуста”,  квартала „Алфама”, Катедралата, замъка „Сао Жорже” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание - целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 142 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на  български език. Таксата за вход в замъка Пена (около 13 евро) се заплаща на място. Разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзия до замъка Пена, Синтра, Колареш, Кабо да Рока, Гуинчо, Бока до Инферно, Кашкайш и Ещорил, организирана от местен туроператор на цена от 142 лв., с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански (цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на съответния език, входен билет за замъка Пена). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание – полудневна пешеходна обиколка на квартала Белем -  манастира “Жеронимуш”, кулата “Белем” (отвън), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите. Обиколката е с доплащане 65 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт до квартала Белем, екскурзоводско обслужване на български език. Таксата за вход в манастира “Жеронимуш”,  (около 10 Евро) се заплаща на място. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Около 20.00 ч. – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 110 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Трансфер до летището за полет на „Уиз Еър” в 09:25 ч. Пристигане на летище София в 15:20 ч.

Дати и Цени

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и ЕщорилПрочети повече 142 лв.
Екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с включен обядПрочети повече 168 лв.
Екскурзия до Фатима, Баталя и ОбидушПрочети повече 142 лв.
Екскурзия до Фатима, Баталя и Обидуш с включен обядПрочети повече 168 лв.
Вечеря в традиционен фадо ресторантПрочети повече 110 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки 180 лв.
Чекиран багаж до 32 кг в двете посоки 220 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели в Лисабон:

И четирите хотела са централно разположени, в близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”).

 

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.