02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Ливан – Земя на древността

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » Извън Европа » Ливан – Земя на древността
Ливан – Земя на древността
Ливан – Земя на древността 2
Ливан – Земя на древността 3
от 1936лв.
6 дни / 5 нощувки
Самолетна екскурзия

Наричат Ливан последната християнска запетайка в ислямския свят или перлата на Близкия Изток. От древността до днес тази малка по територия държава е побрала хилядолетна история. В миналото територията на днешен Ливан е заселена от финикийците. Те създават много търговски колонии по цялото Средиземно море – Берит /днешен Бейрут/, Тир и Сидон. През III в.пр.Хр. тези падат под властта на Александър Македонски. По отношение на своята многопластова история, ще можете да се върнете над 7000 г назад. В древни времена ливанците обитавали обширните ливански кедрови гори, които сега са изобразени на техния национален флаг. Ливанците са едни от най-красивите, усмихнати и приятелски настроени хора в цял свят. Кухнята им е пословична и хора от цял свят отиват, за да я опитат. Независимо дали сте си избрали хилядолетна история, красива природа, или просто гурме туризъм, Ливан ще ви накара да се почувствате сякаш сте си у дома!

 • ПЪРВИ ДЕН: София - Бейрут
  Среща на летище София и полет за Бейрут. Пристигане на летището в Бейрут. Трансфер и настанявaне в хотел. Нощувка.

  ВТОРИ ДЕНБейрут и Бейтедин
  Закуска. Днес ни очаква чудесна обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5 000-годишна история, преминал през своиде възходи и падения. Град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, възкръснал от пепелта, модерен и динамичен. С характерен ориенталски чар, пъстри кафенета, модерна архитектура, исторически паметници, кулинарни изкушения и гостоприемство, Бейрут е върховата точка от нашето пътуване. Денят започва с посещение на Национално историческия музей, където е събрана една от най-големите колекции от артефакти, разкриваща историята на тази богата страна. Ще видим една от най-редките мозайки на седемте мъдредци и надписа на саркофага на цар Ахирам. Ще се разходим до старите римски бани, ще видим археологическите разкопки, които разкриват слоеве от древногръцки, римски, византийски, арабски, кръстноски и османски периоди. Продължаваме с централната част на Бейрут - площад Нежви и улица Маарат, едни от най-живописните и изпълнени с живот зони в града. Продължаваме към джамията Мохамед Ал Амин - най-красивата и голяма в Ливан. Нейната история започва през 19-ти век, където на мястото ѝ е построена Завия - кът за политви. Дизайнът напомня за монументалната архитектура на османците. Ще посетим и Маронитската катедрала Свети Георги. Известна с неокласическата си фасада, изграждането ѝ е вдъхновено от базиликата Санта Мария Маджоре във Флоренция. Следобед по желание полудневна екскурзия до Бейтедин /срещу допълнително заплащане - 35 евро на човек/. Ще посетим Двореца - един от най-красивите и ярки модели за пример на източна архитектура. Ще завършим деня с посещение на кедровата гора в района на Шуф. Връщане в Бейрут. Нощувка.

  ТРЕТИ ДЕН: Хариса - Пещерата Джейта Грото - Библос
  Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джеита и Библос /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/. Обиколката ни ще започне с Хариса. С лифт ще се изкачим до храма на Света Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града.Следва пещерата Джейта Грото - най-дългата пещера в Близкия изток, е един от най-ярките национални ливански символи. Истинско чудо! Името на пещерата идва от града, в който се намира и в буквален превод означава "рев" или "шум от вода". Спокойни потоци, които текат през блестящите пещери и захранват близката река Нар ал Калб - Кучешката река. В една от горните галерии се намира най-големия сталактит в света.
  Последната ни спирка за деня е Библос - живописно разположен на брега на Средиземно море. Бил е един от главните градове на древна Финикия. Известен е с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Родина е на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни такива. Връщане в Бейрут. Нощувка.

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Сайда - Магдуш - Тир
  Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда, Магдуш и Тир /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/.
  Започваме със Сайда или по-известен като древния Сидон. В древността града е наричан в още "Кралицата на моретата". Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Продължаване за Магдуш. Една от най-известните забележителности в града е кулата, където се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. При подходящо време ще посетим светилището Мантара. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан. Името му означава "скалист остров". Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина. Историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2 750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости. Връщане в Бейрут. Нощувка.

  ПЕТИ ДЕН: Анжар - Баалбек /градът на Слънцето/ - Ксара
  Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/.
  Отпътуване към Баалбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ "бягаща река", но и известен като "Гостоприменият дом на арменците". Продължаваме през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа се слави със своята древна история и множество исторически паметници. Най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименния град Баалбек. Там са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с невероятна декорация. Ще видим и една от най-древните винарски изби в Ливан - Ксара с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус. Дегустацията е на 4 премиум марки вина /Chateau Rouge, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Cuvee IIIe Millénaire/. Връщане в Бейрут. Нощувка.

  ШЕСТИ ДЕН: Бейрут - София
  Закуска. Свободно време в Бейрут. Късен следобед трансфер до летището и полет за София. Пристигане на летище София.

 • 20.09.2022 - 25.09.2022 1936 лв. Резервирай

   

   

 • Услуга Цена
  Полудневна екскурзия до Бейтедин
  68 лв.
  Целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джейта Грото и Библос
  127 лв.
  Целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара
  156 лв.
  Целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда, Магдуш и Тир
  127 лв.

  Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

 • Parisian Plaza Hotel 4* или подобен

 • Допълнителни екскурзии:

  • Полудневна екскурзия до Бейтедин - 35 евро на човек /68 лева/;
  • Целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джейта Грото и Библос - 65 евро на човек /127 лева/;
  • Целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара - 80 евро на човек /156 лева/;
  • Целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда - Магдуш - Тир - 65 евро на човек/127 лева/.

  ВАЖНО:

  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
  • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
  • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
Етикети

Екзотични екскурзии и почивки, Екскурзии Близък изток, Екзотики - акценти