02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema

Туристическа агенция » Септемврийски празници » Септември - самолетни екскурзии » В Европа » Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 2
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 3
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 4
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 5
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 6
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 7
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 8
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 9
Круиз Средиземноморска магия - Costa Diadema 10
от 2394лв.
9 дни / 8 нощувки
Круиз

РИМ – САРДИНИЯ – ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА – ВАЛЕНСИЯ – МАРСИЛИЯ – САВОНА

Програмата е деветдневна и включва 1 нощувка със закуска в Рим в централен тризвезден хотел, всички трансфери (летище Фиумичино – хотел в Рим/хотел в Рим – пристанище в Чивитавекия и  пристанище в Чивитавекия - летище Фиумичино), 7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Diadema***** в каюти категория PREMIUM с включени пристанищни такси, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база пълен пансион (закуска, обяд и вечеря). Лети се с авиокомпания „ИТА” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг). Трансферите в Италия и при допълнителните екскурзии се извършват с автобус.

 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели

ПЪРВИ ДЕН – 24.09.2023: Отпътуване от София за Рим с полет на авиокомпания „ИТА” в 19:05 ч. Пристигане в Рим в 20:00 ч. Трансфер и настаняване в централен тризвезден хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 25.09.2023: Закуска. Възможност за пешеходна програма на български език „Бароков Рим”: пл. „Навона”, Пантеона (отвън), фонтана „Треви“, пл. „Испания” (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника. Около 12:00 ч. – трансфер с автобус до пристанище Чивитавекия (80 км). Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 26.09.2023: Каляри (о-в Сардиния) – престой от 10:00 до 20:00 ч. Възможност за разглеждане на Каляри - комбинирана панорамна и пешеходна обиколка: базиликата „Св. Богородица от Бонария“, спирка на хълма Монте Урпино, откъдето се разкрива панорамна гледка към историческия център и парка Молентаргиус, продължаване към плажа на поета, носа „Дяволското седло“; разходка в историческия център на града, квартала „Кастело“, Катедралата, палацо Реджио; пиаца „Йен“ (с доплащане 99 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Посещението се организира при минимум 25 участника. Свободно време. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.09.2023: Плаване в открито море. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ПЕТИ ДЕН – 28.09.2023: Палма де Майорка – престой от 08:00 до 20:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Палма де Майорка с екскурзовод на български език – катедралата „Ла Сеу”, Кралския дворец „Ла Алмудайна”, културния център „Ла Лонха” (с доплащане 79 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Посещението се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 29.09.2023: Валенсия – престой от 07:00 до 15:00 ч. Възможност за разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място): старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия. Обиколката продължава към най-модерната част - Града на Изкуствата и науките, впечатляваща с природонаучния и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), Музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 15:00 ч – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 30.09.2023: Марсилия – престой от 13:00 до 19:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер” разходка с влакче до базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 01.10.2023: Савона – престой от 08:30 до 16:30 ч. Възможност за екскурзия до Генуа с екскурзовод на български език – пешеходна разходка из стария град - дворците, известни като „Палаци деи Роли“ (отвън), както и дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата „Сан Лоренцо", „Пиаца Сан Матео“, Палацо дукале (отвън), „Пиаца де Ферари". Свободно време за разходка из стария град, по пристанището или за разглеждане на Аквариума на Генуа – един от най-големите в Европа (с доплащане 82 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Савона – Генуа – 80 км). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 02.10.2023: Чивитавекия – корабът акостира в 08:00 ч. Напускане на кораба. Трансфер до летище Фиумичино за полет до София в 15:25 ч. Пристигане на летище София в 18:15 ч.

24.09.2023 - 02.10.2023 2159 лв. няма места

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория A B C
Цена на възр. в двойна каюта STOP SALE 2468 лв. STOP SALE
Цена на възр. в индивидуална каюта STOP SALE 2989 лв. STOP SALE
Цена на трети възр. в каюта STOP SALE 2045 лв. STOP SALE
Цена на четвърти възр. в каюта STOP SALE 2045 лв. STOP SALE
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. STOP SALE 1468 лв. STOP SALE
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. STOP SALE 1980 лв. STOP SALE

Хотели, които използваме при съответната ценова категория - виж "ХОТЕЛИ" по-горе

 • Категория А: Настаняване в двойна вътрешна каюта Premium;
 • Категория B: Настаняване в двойна каюта с прозорец Premium;
 • Категория С: Настаняване в двойна каюта с балкон Premium.

Забележки:

 • Настаняването в тройна и/или четворна каюта подлежи на препотвърждение. 
 • Трети и четвърти възрастен или пък едно или две деца с двама възрастни се настаняват на допълнителни легла както следва:
  • Във вътрешните каюти и в каютите с прозорец леглата са на две нива;
  • В каютите с балкон третият/четвъртият възрастен или детето/децата се настаняват на разтегателни дивани.

Настаняването на кораба е в Premium каюти. Това е по-високата категория каюти на Costa Diadema, които са на по-високи палуби и с по-добро разположение, отколкото каютите Classic.

Препоръчани подобни предложения
Услуга Цена
Обиколка на МарсилияПрочети повече
70 лв.
Бароков РимПрочети повече
50 лв.
Обиколка на Палма де МайоркаПрочети повече
79 лв.
Обиколка на ВаленсияПрочети повече
85 лв.
Обиколка на ГенуаПрочети повече
82 лв.
Обиколка на КаляриПрочети повече
99 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Видове настаняване:

 • Категория А: Настаняване в двойна вътрешна каюта Premium;
 • Категория B: Настаняване в двойна каюта с прозорец Premium;
 • Категория С: Настаняване в двойна каюта с балкон Premium.

КАЮТИ: Costa Diadema разполага с 1862 каюти, разделени в 13 категории, от които 756 с балкон, 64 апартамента с балкон и 11 апартамента в центъра на СПА зоната. Изборът от каюти на борда на кораба включва стандартните вътрешни, външни каюти с прозорец или балкон и различни апартаменти, както и СПА каюти Samsara, които осигуряват привилегии като безплатни процедури, достъп до някои части на СПА центъра и безплатна консумация в ресторант за здравословна храна Samsara. Самите стандартни каюти също имат разделение на класове – клас Classic и клас Premium. Classic каютите са на по-ниски палуби и са по-евтини, Premium каютите са на по-високи палуби и по-добро разположение, както и предоставят на пасажерите повече възможности и някои екстри. Всички каюти разполагат със собствен санитарен възел (с душ и тоалетна), климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон и директен телефон за корабни разговори, мини-бар, малък сейф и сешоар. Името на стюарда към Вашата каюта е изписано в каютата Ви. Спалното бельо, от което имате нужда в каютата (чаршафи и кърпи) е предоставено и се сменя редовно. Баните са снабдени със сапуни и течен сапун за душ. Поради екологични съображения, за да се ограничи използването на пластмаса, безплатните душгел и хидратиращ крем са на разположение при поискване.

Costa Diadema e един от най-големите круизни лайнери в света, построен през 2014 г. в италианските коробостроителни заводи „Финкантиери“ в Маргера и е един от най-луксозните круизни лайнери в света. Корабът е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван е с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, като три басейна, единият от които с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4 панорамни асансьора, 4D кино, симулатор за Формула 1, триетажен театър, дискотека, магазини с обща площ 1100 квадратни метра, 7 ресторанта, спортна зала, огромен спа център, водна пързалка. Салоните на кораба са украсени с над 7500 оригинали и копия на произведения на изкуството. Корабът е наричан още „храм на лукса и развлеченията“ или „перлата в короната на италианското корабостроене“.

Технически параметри на кораба: флаг – италиански; дължина 306,2 м; ширина 37,20 м.; тонаж – 132 500 т бруто; скорост – 22,50 възела средна скорост, 24,8 възела максимална скорост; брой палуби – 19; екипаж - 1253 човека; брой пътници – 4947; електрическо напрежение 110 V; коръбът притежава променада (улица за разходки), дълга 500 м, която е най-дългата във флота; от всяка страна на кораба са инсталирани стабилизатори (всеки един по 220 т) с цел неутрализиране ефекта на клатене.

Забележки: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

РЕСТОРАНТИ
Costa Diadema разполага със седем ресторанта: „Фиорентино“, „Адулария“, „Корона блу“ (на бюфет), „Пицерия“, „Тавола Тепаняки“, „Самсара“, „Клуб“ (а ла карт), четири от които работят с предварителна резервация и заплащане (това са „Пицерия“, „Тавола Тепаняки“, „Самсара“ и „Клуб“).

В цената на круиза влизат и вода и чай от диспенсър по време на хранене, а всички останали поръчани напитки се заплащат.

По време на стандартен едноседмичен круиз с Costa Diadema се организират една или две гала вечери, на които официалното облекло е задължително. През останалите вечери, спортно-елегантен и полуофициален стил е достатъчен, а на обяд и закуска може да носите обикновени ежедневни дрехи, като избягвате потници и боси крака.

Основните ресторанти за вечеря са:

 • „Фиорентино“ – на палуба 3 и 4 – най-големият ресторант, който е с две зали и на две нива. Това е единственият ресторант на борда, който предлага на закуска готвени яйца и бекон. Топлите ястия се сервират по масите, а студените (плодове, сокове, кисели млека, зърнени храни и пр.) са на бюфет. За обяд, когато е отворен ресторантът, сервира селекция от леки храни по меню. Гостите, които са на специална диета, могат да обадват на второто ниво на този ресторант, дори когато първото е затворено. Вечерята се състои от две предястия, три вида паста, две основни ястия + едно вегетарианско ястие, сирене и два десерта. Освен това винаги има супа, спагети и талятели със сос болонезе, филе от риба треска и пилешки гърди на  скара;
 • „Адулария“ – на палуба 3 – това е вторият основен вариант за вечеря и ресторанта се простира по цялата ширина на палуба 3. Панорамните прозорци дават възможност за изглед от двете страни на ресторанта. Менюто е същото като в ресторант „Фиорентино“. „Адулария“ е отворен само за вечеря и понякога за обяд (в дните, когато през целия ден корабът е в открито море);
 • „Корона блу“ – на палуба 10 – това е ресторантът на бюфет на Costa Diadema. През деня има маси вътре в ресторанта, както и отвън около басейните. Тук можете да закусвате (07:00 – 11:00 ч.), да обядвате (12:00 – 15:00 ч.) и да имате следобедна закуска (16:00 – 17:00 ч.). След края на следобедната закуска, ресторантът вече не е на бюфет до закуската на следващия ден. Вечерта ресторантът се превръща в ресторант за вечеря на открито. Пътниците, които биха искали да вечерят на открито, трябва да запишат, при чекирането си на кораба, „Корона блу“ като техен основен ресторант за вечеря. Предимството на храненето тук (18:30 – 22:30 ч.) е , че гостите могат да се хранят когато желаят, а не в определено време. Менюто тук е същото като в основните два ресторанта. Вечеря на бюфет не се предлага в нито един ресторант на кораба.

Кафе се предлага безплатно само на закуска, а чай – на закуска и на следобедна закуска. Вода безплатно се предлага от диспенсери на закуска и на обяд.

Местата за хранене са ясно обозначени. Закуската включва колбаси в италиански стил, сирена, голямо разнообразие от хляб и сладкиши, плодове, зърнени храни и кисело мляко. Нищо готвено. Приятен щрих е кана за кафе на всяка маса. Обядът е по-разнообразен, въпреки че ястията не се променят много от ден на ден по време на круиза. На швеската маса ими висококачествени колбаси, сирена, хляб, топли ястия (яхнии, зеленчуци, риба), три азиатски ястия (пържено пиле, пържен ориз), меса на скара, салати, панини, фокача и десерти. По време на следобедната закуска се предлага чай, торти, бисквити, малки сандвичи и плодове.

Около шведската маса е доста оживено, но, ако си намерите място към края на кораба, далеч от бюфета, със сигурност ще си намерите спокойно местенце до прозореца.

До централния басейн на обяд работи скара за хамбургери. В задната част на басейна Lido Stella del Sud бургери понякога се сервират и по късно - до 16:00 ч.

ВАЖНО: През деня Corona Blu се нарича Trattoria Lido Diana. Това е практически един и същи ресторант.

Платени варианти на ресторанти (Необходими са предварителни резервации):
Струва си да похарчите малко повече, за да опитате някой от специализираните ресторанти на Costa Diadema. Кухнята, както и нивото на обслужване, са перфектни.

 • Club Diadema (палуба 5) – доплащане 25 EUR - отворен от 18:30 до 21:00 ч. - менюто, вдъхновено от италианската кухня, е четиристепенно, с богат избор за всеки. Резервациите за вечеря са задължителни;
 • Tavola Teppanyaki (палуба 5) – доплащане 25 EUR или 30 EUR - отворен от 19:00 до 21:00 ч. и понякога за обяд в дните в открито море – със същото доплащане – японски ресторант. Имате избор от три менюта, които се приготвят от шеф готвача ежедневно;
 • Samsara Restaurant (палуба 5) – доплащане 25 EUR - отворен от 19:00 до 20:45 ч. и за обяд от 12:30 до 13:30 ч. - лека и здравословна кухня, базирана основно на риба и морски деликатеси;
 • Piazza Pizza (палуба 5) – доплащане 6,5 EUR на пица - отворен от 17:30 до 24:00 ч.
 • Gelateria Amarillo (палуба 5) – доплащане 1,5 EUR за една порция сладолед - отворен от 11:00 до 12:30 ч. – сладоледи, палачинки, топъл шоколад, пралини, макарони.

ЗАБАВИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ
На борда се предлагат множество забавления – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, басейни, външни джакузи басейни и солариум, шезлонги и кърпи за басейн. Ежедневно се организира програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, италианска вечер и т.н.). Корабът разполага с фитнес център с най-съвременно оборудване. Предлагат се  забавления за деца между 3 – 17 г. През деня екип от аниматори на кораба организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра, организирани от професионални артисти. Можете също така да играете бинго срещу допълнително заплащане. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал.

Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-115 Волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани подобни предложения
9 дни
КруизКруиз
Дати:
02.12.2023
 
На цени от:
2599 лв.
виж повече
7 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
13.04.2023
04.05.2023
20.05.2023
15.06.2023
виж всички дати
На цени от:
1575 лв.
виж повече
6 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
21.05.2023
06.09.2023
17.09.2023
 
На цени от:
1368 лв.
виж повече
от 2394лв.
Круиз