Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие

»
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие 2
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие 3
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие 4
Круиз по долината на Сена - покана за едно красиво пътешествие 5
от 2390лв.
8 дни
Круиз

Круиз по долината на Сена – покана за едно красиво пътешествие.  Изкуство, история и прекрасна природа.

ПАРИЖ – ВЕРНОН –  ДЮКЛЕР – КОДЕБЕК АН КО – ОНФЛЬОР – РУАН – АНДЕЛИ –  ПАРИЖ

Програма

1-ви ден: ПАРИЖ
18 ч – качване на борда на круизния кораб в Париж. Настаняване  по каюти. Коктейл за  “ Добре дошли” и представяне на екипажа. Вечеря на кораба. Нощен круиз. Нощувка.

2-ри ден: ПАРИЖ
Пълен пансион  на кораба. Разглеждане на  Париж  (факултативна екскурзия). 
Полудневна екскурзия по митичните за Париж места., които датират от различни епохи. Свободен следобед.  Възможност за посещение на кабаре.  Нощувка. 

3-ти ден: ВЕРНОН
Пълен пансион  на кораба. Отплаване в посока Вернон,  където трябва да пристигнем около 12.30 часа.  Обяд на кораба. Следобед ви предлагаме  факултативно  посещение на имението на Клод Моне в Живерни. Художникът прекарва там голяма част от своя живот, разделяйки времето си между грижата за своята  градина - жива картина - и голяма страст на по-късните си години – серията платна „Водни лилии“. Розовото имение със зелени капаци на прозорците разкрива ежедневието на художника. Анимационна програма на кораба.  Отплаване към Дюклер.

4-ти ден:  ДЮКЛЕР
Пълен пансион  на кораба. Пристигане в Дюклер и организирана факултативна екскурзия „пътят на абатите“, важни културни и духовни средища. Отплаване към Онфльор. 

5-ти ден: ОНФЛЬОР
Пълен пансион  на кораба. Факултативна екскурзия в Онфльор. Рзположен в подножието на Залива на цветята,  градът впечатлява със своето старо пристанище с малки рибарски  корабчета, Катедралата Света Катерина - най-голямата дървена катедрала във Франция, своите живописни улички със стари  къщи. След обяд - факултативна екскурзия  до Залива на цветята, където се редуват пясъчни плажове и ниски скали.
Или - факултативна екскурзия до  бреговете, където съюзническите войски са дебаркирали през Втората световна война.  Десантът в Нормандия на 6 юни 1944 г. е най-голямата десантна операция за цялата история на войните (само с предварителна резервация – осъществява се при минимум 30 записани души). Пристигане в Онфльор. Свободна вечер. Нощувка.

6-ти ден: РУАН
Пълен пансион  на кораба. Рано сутринта отплаване към  Руан.  Минаване под известния мост на Нормандия. Пристигане в Руан. Факултативна обиколка с екскурзовод на Руан – град и изключително богато наследство -  заслужил си опредделението „град на изкуството и на историята“. Анимационна програма на кораба.  Нощувка.

7-ми ден: РУАН – ПАРИЖ
Пълен пансион  на кораба. Отплаване към Андели.  Факултативна екскурзия до шато Мартенвил – посетете богатата лятна резиденция на банкер от  XV век. Днес шатото е превърнато в Етнографски музей на Нормандия – с богата колекция от предмети от XV до XIX век.  Връщане  на кораба. Гала вечеря. Отплаване към Париж. 

8-ми ден: ПАРИЖ
Закуска на борда. Пристигане в Париж  и край на този чудесен речен круиз.

Дати и Цени

Дати на отплаване през 2016 г : 

  • 17 април; 
  • 01, 08, 23 май;
  • 12 юни; 
  • 2 юли;
  • 05 август;
  • 19 септември;
  • 06 октомври. 

Цена на човек,  настанен в двойна каюта, на основна палуба: 

от 1222 евро.

Допълнителни услуги, които можете да заявите в момента на записване: Самолетни билети; Хотели във Париж преди или след круиза.

Доплащане за факултативни екскурзии:
Париж (транспорт + гид) – 40 евро; Къщата на Клод Моне в Живерни (транспорт + вход) - 32 евро; Пътят на абатите в Кодебек ан ко  (транспорт + гид+вход) - 42 евро;  Руан – 22 евро (пешеходна обиколка с гид); Шато Мартенвил (транспорт + вход)  – 43 евро; Бреговете, където съюзническите войски са дебаркирали през Втората световна война (транспорт+гид+вход+обяд) – 115 евро (или - Залива на цветята (транспорт + вход) – 46 евро; Онфльор (пешеходна обиколка с гид) – 19 евро.

  • Всички факултативни екскурзии можете да заплатите в момента на записване или на място, на кораба.
  • Цената на факултативни екскурзии се потвърждава при резервация.  
допълнителна информация

Хранене: Всички хранения се осъществяват в ресторанта на кораба. Той побира наведнъж всички туристи. Храненето е с фиксирани часове и е на една смяна. Закуската е на бюфет (шведска маса). Обядът и вечерята се сервират.

Напитки: Напитки, които са включени в цената и се сервират по време на хранене: минерална вода, домашно вино, бира, плодов сок, чай и кафе. Напитките (в ресторанта и в бара) не са включени в цената на круиза и се заплащат допълнително: вино от листата с вина; напитките, закупени по време на екскурзиите на брега или трансферите. За ваше удобство може да закупите от бара карта за напитки с номинална стойност 50 EUR. Ако не успеете да изконсумирате предплатения номинал, остатъкът ще ви бъде възстановен.

Доктор: На борда на кораба няма доктор. Предвид близостта на пристанищата, в случай на нужда, мениджърът e длъжен да влезе във връзка с доктор или да стигне до най-близката медицинска служба

Екскурзии: Гарантирани екскурзии на брега, много често с двуезични екскурзоводи. Единия език почти винаги е френски, а втория се определя от конкретната доминираща езикова общност на кораба. В повечето случаи вторият език е английски. Езикът/ езиците, на който ще се провеждат екскурзиите на брега, се формулира след настаняване на групата, на информационното събиране и представяне на екипажа. Екскурзиите можете да заплатите на борда на кораба (в евро) или предварително - в момента на записване в офиса ни (в лева). 

Документи за пътуване: Валидна лична карта или международен паспорт.

Облекло: Ежедневен стил. За ресторанта и гала вечерите - спортно – елегантен.

Домашни любимци: Не се допускат на борда.

Разплащане на кораба: Валутата за разплащане е евро. Можете да платите в брой, с чек и с кредитни карти (не се приемат ELECTRO и MAESTRO). Няма обменно бюро на борда.

Настаняване: В момента на качване на борда на кораба, ще бъдете посрещнати от любезния екипаж, който ще ви посочи вашата каюта. След това ви очаква напитка за „Добре дошли”. Капитанът и неговият екипаж ще се представят и ще обяснят последователността на събитията и на организираните брегови екскурзии.

Пушене:  На борда на кораба не се пуши.

Пакет документи: Бордна карта – ще ви бъде дадена на кораба; полезна информация за круиза; листа с предлаганите екскурзии.
Обикновенно документите за круиза се издават от круизната компания 7 дни преди датата на круиза и пристигат в електронен вид.

Техническа информация: 
- 26 кораба с 2 или 3 палуби;
- асансьор на корабите с 3 палуби;
- за информация: 15 стъпала разделят отделните палуби;
- брой пасажери: от 100 до 180, разпределени в 50 – 90 каюти;
- големина на каютите: 11 – 15 м².

Каюти: Всички каюти са разположени над нивото на водата (фиксирани прозорци), има добра панорамна гледка. Имат две отделни легла или една спалня; оборудвани са с душ и санитарен възел, сешоар, хавлии, кърпи за ръце, сейф, електричество 220 V, сателитна телевизия, радио, сейф. Независимо от палубата, всички каюти са с еднакво оборудване и почти еднакви размери.

Слънчева палуба: Идеално място за отмора. На ваше разположение са столове и шезлонги.

Климатик: Всички кораби имат климатик.

Сертификат: Международен сертификат за сигурност „Veritas“.