Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан

Екскурзии и почивки » Почивки » Екзотики » Индия » Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 2
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 3
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 4
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 5
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 6
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 7
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 8
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 9
Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан 10
от 3445лв.
16 дни / 14 нощувки
Круиз

Програмата е шестнадесетдневна и включва 14 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Costa Victoria 5* - един от най-луксозните и големи кораби на круизната компания Costa, в каюти категория Basic, пристанищни такси, самолетни билети, всички трансфери, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда, една полудневна обиколка на Мумбай с включен обяд в първия ден от програмата. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря, вода, кафе, чай. Лети се с авиокомпания „Turkish Airlines” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 14.02.2020 – 16:00 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул. 18:20 ч. - кацане в Истанбул. 20:30 ч. - отпътуване за Мумбай. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 15.02.2020 – 05:15 ч. - пристигане в Мумбай. Посрещане на летището. Туристическа програма в Мумбай: полудневен панорамен тур на Мумбай с екскурзовод на български и с включен обяд (включен в цената). Мумбай е наричан от индийците „Градът на мечтите“. Той е не само финансов и търговски център, но и град с богато културно наследство. Посещение на Индийската порта, Фонтана Флора, булевард ’’Марина Драйв’’ - крайбрежната променана на Мумбай, откъдето се открива прекрасна гледка към Арабско море. Обяд. Трансфер до пристанището. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб. Свободно време. Нощувка на борда на кораба.

ТРЕТИ ДЕН – 16.02.2020Мумбай – престой до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров с доплащане 168 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва посещение на Слоновия остров, известен с комплекса от скални храмове, посветен на бог Шива (в списъка на ЮНЕСКО); панорамна обиколка на Мумбай – квартала на богатите ‘’Джушу” с едноименния плаж, където се намират къщите на много от звездите на Боливуд; ул. ‘’Вийр Нариман Роуд’’ и квартала “Чърчгейт” – финансов и бизнес център на Мумбай, един от най-скъпите райони в цяла Индия; джамията ‘’Хаджи Али’’ – изящен пример за индо-ислямска архитектура; гара „Чхатрапати-Шиваджи“ или ‘’Виктория Терминус” (в списъка на ЮНЕСКО) – шедьовър, съчетаващ викторианска готика и класическа индийска архитектура. 21:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 17.02.2020Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 18.02.2020 – Мангалор - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Мангалор (Индия), едно от най-големите пристанища в Индия. Туристическа програма по желание с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на крепостното съоръжение-наблюдателница в Болор, построено от черен камък по времето на император Типу (1782-1799 г.); индуисткия храм Кадри (X-XI в.) в Мангалор; католическия храм ‘’Св. Алуиз’’ в Мангалор, построен в 1878 г. от йезуитски мисионери. Интериорът на храма се отличава с картините на италианския художник Антонио Москени (1854 – 1905 г.); посещение на храма “Курдоли Гукарна’’, построен през 1912 г. и декориран със сцени от индуистката митология. Обяд. Завръщане на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 19.02.2020Кочин - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Кочин (Индия) – столица на щата Керала. Туристическа програма по желание: целодневен тур в Кочин с доплащане 87 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Холандския дворец (построен от португалците в 1555 г., разширен и реновиран от холандците в 1663 г., понастоящем е музей, съхраняващ най-значимите експонати от управлението на раджите на Кочин; eклектичната архитектура на двореца представлява традиционен за Керала стил, съчетан с европейски нюанси, като впечатляващи са орнаментите, представящи сцени от индуистката митология и Рамаяна). Обиколката продължава с посещение на синагогата и еврейския квартал на Кочин и църквата ‘’Св. Франсиск’’, една от най-старите църкви построени в Индия, построена в 1503 г., съхраняваща гроба на Вашку да Гама. Манастирът е паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на базиликата ‘’Санта Круз’’ – една от най-красивите църкви в Индия. Наблюдаване на традиционен риболов с китайски мрежи, уникален за района на Кочин и привнесен от китайски мореплаватели и търговци през XIV век. Завръщане на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 20.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 21.02.2020 – 07:00 - акостиране на пристанището в Мале – столицата на Малдивските острови - това е кралският остров, където се намира дворецът и откъдето е управлявала малдивската кралска династия. Туристическа програма по желание – обиколка на Мале (продължителност 2 ч.) с доплащане 210 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с корабче, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва президентския дворец (отвън); Националния музей на Малдивите; джамията Хукуру (1658 г.), Ислямския културен център, посещение на традиционен пазар и рибен пазар. Завръщане на борда на кораба. Свободно време. Нощувка

ДЕВЕТИ ДЕН – 22.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. Нощувка на борда на кораба.

ДЕСЕТИ ДЕН – 23.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 24.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 25.02.2020 – Коломбо - престой от 08:00 ч. до 17:30 ч. Акостиране на пристанището в Коломбо (Шри Ланка). Туристическа програма по желание: целодневна панорамна обиколка на Коломбо с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Обиколката включва посещение на стария град - пазара Пета, Канелените градини, старата сграда на Парламента, фотопауза пред църквата „Света Лучия“,  храмовия комплекс „Гангарамая“ и помещаващия се в него храм „Сеема Малака“, парка Вихарамахадеви, Националния музей на Коломбо и храма „Келания“. Завръщане на борда на кораба. 17:30 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 26.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 27.02.2020 – Мармагао - престой от 08:00 до 17:00 ч.  Акостиране на пристанището в Мармагао (Индия). Мармагао е основният пристанищен град на щата Гоа. Градът е бил важен търговски и отбранителен център по време португалското присъствие (около 450 години), на което се дължи и силното португалско и католическо влияние в тази част на Индия. Туристическа програма по желание: целодневен тур Мармагао – Стара Гоа – Панаджи с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на Стара Гоа – столица на Португалска Индия (1530 - 1843 г.), впечатляващ с комплекса от църкви (в списъка на ЮНЕСКО), сред които базиликата ‘’Бом Жезус’’ (съхраняваща мощите на Св. Франциск Ксаверий - XVI в.), църквата ‘’Св. Франциск от Асизи’’, храма ‘’Св. Катерина’’ и др.; посещение индуисткия храм ‘’Шанта Дурга’’; посещение на плантация за подправки с включен традиционен обяд; панорамна обиколка на град Панаджи (столицата на Гоа, известна и като Нова Гоа) с посещение на Латинския квартал, където са разположени множество заведения, галерии и магазини и впечатляващ със своята архитектура в португалски колониален стил. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – 28.02.2020 – 08:00 ч. -  акостиране на пристанището в Мумбай. Следобед туристическа програма по желание: посещение на филмовите студия и снимачни площадки на Боливуд с доплащане 203 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника. По аналогия на Холивуд в САЩ, индийският Боливуд е един от най-големите производители на филми в света с мултимилионна аудитория и продажби. Посещение на най-известните снимачни студия „Филмалая“ и „Филм сити“, разположени в северната част на Мумбай. Завръщане на кораба. Нощувка.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН – 29.02.2020 - Трансфер рано сутрин до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06:55 ч. 11:30 ч. - пристигане в Истанбул. 14:45 ч. - отпътуване от Истанбул за София. 15:05 ч. - пристигане в София.

Дати и Цени
14.02.2020 - 29.02.2020 3445 лв. Резервирай ограничени места

Цена на трети или четвърти възрастен (възможността за настаняване подлежи на препотвърждение):

  • В категория А: Вътрешна каюта: 2845 лв.
  • В категория В: Каюта с прозорец: 3245 лв.
  • В категория С: Каюта с балкон: 3545 лв.

Забележки:

  • Цените за всички останали видове настаняване се предоставят при запитване;
  • Такса обслужване (около 12 евро на човек на ден) се заплаща на борда на кораба персонално от всеки турист;
  • Цените са валидни до изчерпване на каютите по заложените в пакета цени.
допълнителни услуги
Услуга Цена
Целодневен тур на Мумбай и Слоновия островПрочети повече
168 лв.
Обиколка на МангалорПрочети повече
93 лв.
Целодневен тур на КочинПрочети повече
87 лв.
Обиколка на МалеПрочети повече
210 лв.
Обиколка на КоломбоПрочети повече
85 лв.
Целодневен тур на Мармагао, Стара Гоа и ПанаджиПрочети повече