02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 2
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 3
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 4
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 5
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 6
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 7
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 8
Круиз - Егея и Адриатика - MSC Sinfonia 9
от 2410лв.
9 дни / 8 нощувки
Круиз

Атина - Сплит - Венеция - Бриндизи / Лече (Пулия) - о-в Миконос

С водач-придружител

Програмата е деветдневна и включва 1 нощувка със закуска в централен 3* хотел в Атина, самолетен билет, всички трансфери по програмата, 7 нощувки на борда на круизен кораб MSC SINFONIA в каюти от избраната категория с включени пристанищни такси, панорамна обиколка на Атина, забавления и развлекателна програма на борда, водач–придружител от туроператора. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион). Лети се с „Ейджиън еърлайнз" (с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и малък салонен багаж до 8 кг).

18.09.2024 - 26.09.2024 2410 лв. Резервирай ограничени места
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели

ПЪРВИ ДЕН – 18.09.2024: Полет София – Атина 14:15 ч. – 15:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 19.09.2024: Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Атина с екскурзовод на български: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Трансфер до пристанище Пирея. Възможност за факултативно посещение на Акропола с екскурзовод на български (с доплащане за закупуване на билет за посещение на Акропола - 78 лв. за възрастни и 28 лв. за деца и младежи до 24 г.) 14:00 ч. – трансфер до Пирея. Качване на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване.  Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.09.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и развлечения на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.09.2024: Сплит – престой от 07:00 ч. до 16:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Сплит с екскурзовод на български език (с доплащане 78 лв. за възрастен и 68 лв. за дете до 11 г.) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място – разглеждане градския център, двореца на Диоклециан, датиращ от III в. и включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО; Катедралата „Свети Домниус“, храма на Юпитер. Цената включва екскурзоводско обслужване, входен билет за двореца Диоклециан, входен билет за Катедралата; организира се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба най-късно в 14:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 22.09.2024: Венеция – престой от 07:00 ч. до 16:00 ч. Възможност за разходка с корабче до Венеция и Мурано (с доплащане 158 - за възрастен и 145  лв. за дете до 11 г.) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). По време на разходката ще посетите площад Сан Марко (Венеция), ще имате възможност да се насладите на гледките към Венеция и съседните острови Сан Джорджо Маджоре и Сан Серволо и ще акостирате на остров Мурано където ще посетите ателие, в което се произвежда прочутото венецианско стъкло и ще имате възможност да се полюбувате на базиликата „Св. Донато“. Преди да се завърнете на борда на круизния кораб, ще имате свободно време във Венеция. Завръщане на борда на кораба най-късно в 14:30 ч. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 23.09.2024: Бриндизи – престой от 16:00 ч. до 22:00 ч. Възможност за екскурзия до Лече: (с доплащане 98 лв. на човек) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). Лече е един от най-атрактивните от туристическа гледна точка градове на Пулия. Градът с право е наричан „бароковата перла на италианския юг“ или „южната Флоренция“: всички фасади в стария град са богато украсени с гирлянди, драперии, статуи, балюстради, кариатиди, ангелчета, разтворили криле. Мекият и лесен за обработване камък от околността, е улеснил въображението на строителите и скулпторите, които са създали един паралелен свят от ангели, светци и най-различни алегорични фигури, който живее свой собствен живот над главите на смаяните минувачи. Посещение на бароковия град – базиликата „Санта Кроче“, Палацо дел Говерно, Киеза дел Жезу, църквата „Св. Ирена“, „Пиаца дел Дуомо“ с кампанилето, катедралата, епископския дворец и Палацо дел Семинарио, „Виа Палмиери“. Завръщане на борда на кораба най-късно в 20:00 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 24.09.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и развлечения на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 25.09.2024: О-в Миконос (Гърция) – престой от 09:00 ч. до 20:00 ч. Възможност за обиколка на острова с екскурзовод (с доплащане  205 лв. на човек, и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводски услуги; организира се при минимум 20 участника). Разположен в архипелага на Цикладите, Миконос е наричан „Гръцкото Сен Тропе“ и е едно от най-привлекателните туристически места в южната ни съседка. По време на обиколката ще посетите живописните селца Агиос Йоанис и Калфа, както и манастира Панагия Турлиани, намиращ се в селцето Ано Мера; ще имате възможност да направите зашеметяващи снимки от различни панорамни площадки и да се насладите на гледката към космополитния плаж Орнос. Завръщане на борда на кораба най-късно в 18:00 ч. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 26.09.2024: Напускане на кораба. Трансфер до летището и полет Атина - София 12:15 ч. – 13:30 ч.

Забележка: От април 2024 г. общината на Венеция въвежда на някои дати такса за вход във Венеция в размер на 5 EUR на човек. Тази такса се заплаща предварително и поименно, поради което трябва да бъде заплатена от клиентите при доплащането на туристическия пакет и туроператорът ще се погрижи да уреди формалностите за цялата група и билетите ще бъдат във водача на групата. Таксата е задължителна. Тъй като датите, на които ще има такава такса, се обявяват поетапно за няколко месеца напред, туроператорът ще уведомява своевременно туристите, записани на засегнатите дати, и те ще имат задължението да заплащат за тази такса в размер на 10 лв. на човек при финалното доплащане за туристическия пакет.

Дата Цена
09.18.2024 2410 лв.
18.09.2024 - 26.09.2024 2410 лв. Резервирай ограничени места

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория A: вътрешна каюта B: вътрешна каюта C: каюта с прозорец D: каюта с прозорец E: каюта с прозорец
Цена на възр. в двойна каюта      —      2410 лв.      —           —           —     
Цена на възр. в индивидуална каюта      —      3237 лв.      —           —           —     
Цена на трети възр. в каюта      —      1988 лв.      —           —           —     
Цена на четвърти възр. в каюта      —      1988 лв.      —           —           —     
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.      —      1800 лв.      —           —           —     
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.      —      2360 лв.      —           —           —     

Хотели, които използваме при съответната ценова категория - виж "ХОТЕЛИ" по-горе

 • Категория А: вътрешна каюта, без гаранция на коя палуба ще е разположена;
 • Категория B: вътрешна каюта (палуба 9-10);
 • Категория C: каюта с прозорец и частичен изглед, без гаранция на коя палуба ще е разположена;
 • Категория D: каюта с прозорец с частичен изглед (палуба 7);
 • Категория E: каюта с прозорец (палуба 7-8).

Забележки:

 • Задължително доплащане за такса персонал – 165 лв. на човек (круизната компания MSC включи таксата персонал да се заплаща предварително, заедно с каютите, което означава, че на място нямате задължение да плащате каквото и да било за бакшиши; при другите компании тази такса се заплаща на място и пак е задължителна);
 • Пакетите с напитки се заявяват в България. Ако се заявят на борда на кораба, цената е с 20% по-висока;
 • При заявка на пакет с напитки, пакетът се заявява задължително от всички туристи в една каюта. Не може само 1 от туристите да вземе пакет напитки.

Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори не са включени в цената и се заплащат се на място – около 6 eвро на турист на ден.

ВАЖНО: При нощувката в Атина туристите заплащат задължително туристическа такса в размер на около 2 евро на човек на нощувка при настаняване в хотел 3 звезди; заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

Препоръчани подобни предложения
Услуга Цена
Билет за посещение на АкрополаПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 24 г.
78 лв. 28 лв.
Обиколка на СплитПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
78 лв. 68 лв.
Разходка с корабче до Венеция и МураноПрочети повече
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
158 лв. 145 лв.
Екскурзия до ЛечеПрочети повече
98 лв.
Обиколка на МиконосПрочети повече
205 лв.
Задължителна такса обслужване към персоналаПрочети повече
165 лв.
Пакет напитки EasyПрочети повече
545 лв.
Пакет напитки Easy PlusПрочети повече
750 лв.
Пакет напитки Premium ExtraПрочети повече
1025 лв.
Пакет напитки Non AlcoholicПрочети повече
340 лв.
Пакет напитки MinorsПрочети повече
245 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

 • Категория А: вътрешна каюта, без гаранция на коя палуба ще е разположена;
 • Категория B: вътрешна каюта (палуба 9-10);
 • Категория C: каюта с прозорец и частичен изглед, без гаранция на коя палуба ще е разположена;
 • Категория D: каюта с прозорец с частичен изглед (палуба 7);
 • Категория E: каюта с прозорец (палуба 7-8).

Круизният кораб MSC SINFONIA носи характерната за флотилията на MSC италианска елегантност. Корабът е дълъг 251,25 метра, широк – 28,80 метра и с капацитет 2199 пътника и 720 души персонал. MSC Sinfonia разполага с:

 • 2 басейна;
 • Голф симулатор;
 • Мини голф;
 • Театър;
 • Детска игрална зала; тийн клуб;
 • Спортен център, фитнес център, СПА център;
 • Зала за видео игри;
 • 2 търговски центъра;
 • Казино;
 • Бизнес център;
 • Галерия.

Каюти: всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, интерактивна телевизия, телефон, безжичен интернет достъп (срещу допълнително заплащане) гардероб, малък сейф, сешоар.

Забележки:

 • От април 2024 г. общината на Венеция въвежда на някои дати такса за вход във Венеция в размер на 5 EUR на човек. Тази такса се заплаща предварително и поименно, поради което трябва да бъде заплатена от клиентите при доплащането на туристическия пакет и туроператорът ще се погрижи да уреди формалностите за цялата група и билетите ще бъдат във водача на групата. Таксата е задължителна. Тъй като датите, на които ще има такава такса, се обявяват поетапно за няколко месеца напред, туроператорът ще уведомява своевременно туристите, записани на засегнатите дати, и те ще имат задължението да заплащат за тази такса в размер на 10 лв. на човек при финалното доплащане за туристическия пакет.
 • Задължително доплащане за такса персонал – 165 лв. на човек (круизната компания MSC включи таксата персонал да се заплаща предварително, заедно с каютите, което означава, че на място нямате задължение да плащате каквото и да било за бакшиши; при другите компании тази такса се заплаща на място и пак е задължителна);
 • Пакетите с напитки се заявяват в България. Ако се заявят на борда на кораба, цената е с 20% по-висока;
 • При заявка на пакет с напитки, пакетът се заявява задължително от всички туристи в една каюта. Не може само 1 от туристите да вземе пакет напитки.

Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори не са включени в цената и се заплащат се на място – около 6 eвро на турист на ден.

ВАЖНО: При нощувката в Атина туристите заплащат задължително туристическа такса в размер на около 2 евро на човек на нощувка при настаняване в хотел 3 звезди; заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

Каюти: всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, интерактивна телевизия, телефон, безжичен интернет достъп (срещу допълнително заплащане) гардероб, малък сейф, сешоар.

Хранене на борда: Храненето на борда е организирано по следния начин: закуската и обяда са в няколко ресторанта и са на блок маса. Закуската и обяда като часове са в широк диапазон. Вечерята, включена в цената, може да е в два ресторанта – бюфет на блок маса, където отново храненето е в широк диапазон и а ла карт ресторант, в който храненето е винаги в определен час и на определена маса по време на целия круиз.

Ресторанти: Galeon, Covo, Бар & Грил, бюфет La Terazza, сладоледена къща.

Барове и заведения: бар Manhattan, Buddha Bar, бар Capri, Бар за здравословни напитки Vitamin, ирландски пъб Shelagh's House, кафене Caffe del Mare, кафене Caffe le Baroque, интернет кафе Sinfonia, салон за пури Ambassador, диско клуб Pasha.

На борда: На борда на кораба след като се регистрирате при качване, ще получите магнитни карти, които са носител на всякакъв вид информация. С тях слизате и се качвате на кораба /това не изключва носенето на лични документи за самоличност/, в нея се съдържат всички Ваши данни. С тази карта, също така, влизате в каютата си. Нямате кешови разплащания на борда, всичко, като разплащане, е с тази карта (без залаганията в казиното).

Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 110-220 волта. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на MSC.

За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани подобни предложения
10 дни
КруизКруиз
Дати:
28.02.2025
 
На цени от:
2999 лв.
виж повече
9 дни
КруизКруиз
Дати:
06.05.2025
 
На цени от:
2776 лв.
виж повече
9 дни
КруизКруиз
Дати:
27.12.2024
 
На цени от:
3857 лв.
виж повече
от 2410лв.
Круиз