Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана

»
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 2
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 3
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 4
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 5
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 6
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 7
Коста Рика и Никарагуа - тропически рай между два океана 8
Send In Messenger
от 6435лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Сан Хосе, 1 нощувки в Тортугеро в Лагуна лодж, 2 нощувки в района на Аренал, 2 нощувки в района на Гуанакасте, 2 нощувки в района на Гранада, 1 нощувка в района на Манагуа, всички екскурзии и забележителности, описани в програмата, входните такси по посещаваните обекти, описани в програмата, всички трансфери по програмата с климатизиран автобус. Цената включва самолетен билет София – Мадрид – Сан Хосе – София с АК „Iberia“ с включен багаж и летищни такси. Ще има представител от туроператора, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език при минимум 15 човека.

Програма

ПЪРВИ ДЕН 19.10.2017: София– Мадрид–Сан Хосе/ Обяд и Вечеря
Заминаване от София в 06:35 часа за Сан Хосе през Мадрид. Кацане на летището в Мадрид в 09:10 часа, след което излитане за Сан Хосе в 11:50 и кацане в Сан Хосе в 14:30 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор. Днес ще опознаем столицата на Коста Рика. Ще видим красиви музеи, ще научим за историята на града и ще опознаем културата на местното население. Ще преминем през парка „SabanaPark”, който е най-големия в Сан Хосе и разполага с изкуствено езеро, стрелбище и няколко спортни игрища. Ще спрем за обяд в местен ресторант, след което ще продължим към Националния театър, който се отличава с внушителната си архитектура, история и дизайн. Обиколката ни ще продължи с посещение на университета, Върховния съд и кратка разходка в централната част на града. Настаняване в хотел „San Jose Palacio”, вечеря и нощувка. 

ВТОРИ ДЕН 20.10.2017: Национален парк Тортугеро/ Закуска, обяд и вечеря
Закуска (студен пакет). Днес започва приключението ни наречено Тортугеро. Национален парк Тортугеро е най-известният в Коста Рика. Най-добрият начин да го посетите е по вода, с лодка, така ще успеете да разгледате и гнездата на костенурките, които живеят тук. Паркът е бил вулканичен остров, но сега вътрешната му част е изпълнена с планини и блатисти местности. Намерени са също зелени морски костенурки, които гнездят върху пясъка. Обилните валежи и свежият климат създават приятна атмосфера за живот в парка. Местните животински обитатели са зелените морски костенурки, видрите, различни ракообразни животни и очилат кайман (влечуго от семейство Алигаторови). В сладководните води се срещат около 50 вида морски обитатели, някои от които са: риби, костенурки, морски крави, червена бисер маймуна, паяци и маймуни капуцин. Пристигайки в парка ще ни посрещнат със студени плодови коктейли и вкусен обяд, след което ще се настаним в “Laguna Lodge”, за да се насладим на този следобед в паркa. Свободно време, вечеря и нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН 21.10.2017: Тортугеро - Аренал /Закуска, обяд и вечеря
Закуска в лоджа. Ще бъдете приятно изненадани още от сутринта. Джунглата около Вас ще ви събуди със звуците на животните, които започват дневните си ритуали. Отпътуваме към района на Аренал, истинска наслада за любителите на дивата природа. Вулканът Аренал, разположен в Ла Фортуна, е една от емблемите на Коста Рика. С перфектна конична форма, Аренал е бил най-активния вулкан до 2010 г. Изригва за първи път през 1968 г и нанася огромни щети като разрушава град Табакон. Тогава започват да идват първите посетители, за да наблюдават отдалеч как бучи земята и се спуска лава. Туризмът и атракциите в района процъфтяват. Едно от най-добрите причини да посетите Аренал (в допълнение към всички останали атракции) са невероятните горещи извори, които извират под вулкана и се подгряват от геотермалната енергия. Вулканът Аренал в централната част на Коста Рика е известен с прекрасните пейзажни гледки, а до 2010 г. е бил смятан за най-активния вулкан в страната. Днес човек може да посети Национален парк "Вулкан Аренал", който е много подходящ за туризъм, или езеро Аренал, което предлага отлични условия за риболов, каране на лодка и уиндсърф и релаксация в горещите извори. По време на пътуването ни към Аренал ще спрем за обяд в  типичен местен ресторант в района на Гуапилес. Настаняване в хотел „Mountain Paradise”. Свободно време, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 22.10.2017: Аренал /Закуска и вечеря
Закуска в хотела. Свободно време за разходка и наслаждаване на града Аренал. Следобед ще се отправим към вулканът Аренал и „Райските извори”. Пътя ни ще определим на място в зависимост от коя страна на планината се стича лавата от върха. Ще се изкачим по хълма на планината, а по пътя ще видим впечатляващи растения, цветя и скални образувания от изсъхналата лава, както и впечатляващото езеро Аренал. Обиколката ни ще завърши с почивка около „Райските минерални извори”. Вечеря и нощувка в хотел „Mountain Paradise”.

ПЕТИ ДЕН 23.10.2017: Аренал – Гранада /Закуска
Закуска в хотела. Около 08:00 часа отпътуване за Гранада, Никарагуа. Настаняване в хотел „Kekoldi“.

ШЕСТИ ДЕН 24.10.2017: Гранада/ Закуска
Закуска в хотела. Гранада и обиколка с лодка: Гранада, основан през 1524 г. от Франциско Ернандес де Кордоба. В миналото Гранада се слави като бизнес столица, както и най-голям производител на кораби от всички региони, сега Гранада гордо остава като един от най-древните градове, бижу за пътешественика. Екскурзията започва с известната камбанария на катедралата Ла Мерсед, изввестна още като „черната катедрала“, заради обгорелите си стени по време на бунтовете; минаваме през Каса де лос Леонес, ще се разходим в манастира Сан Франциско и музея към него с големите му керамични статуетки, централния парк, известен като Колон парк, ще минем по очарователните улички на града, изпъстрени с многобройни църкви и паметници. По-късно ще се отправим към известната Жълта кабина, откъдето ще започне обиколката на островчетата на Гранада, които се простират на площ от 8,264 кв. км и наброяват 365 островчета с вулканичен произход, минавайкипо водите на езерото Никарагуа или Кокиболка. Екскурзията включва: Входа към камбанарията на катедрала Ла Мерсед, входа за музея на Сан Франциско, входа за Каса де Лос Леонес, екскурзия до островчетата (2 часа разходка с лодка).
Завръщане в хотел „Kekoldi“ и нощувка.

СЕДМИ ДЕН 25.10.2017: Масая – Манагуа/ Закуска
Закуска в хотела. Масая: Днес денят ще започне с екскурзия до Масая. Тук ще откриете първият национален парк, създаден в Никарагуа, активния вулкан Масая, както и малкия музей, посветен на вулкана. Бихте могли да надникнете над ръба на вулкана Масая и да видите внушителния кратер, от който непрекъснато излизат дим и серни газове. Това е един от малкото вулкани в Централна и Южна Америка, от който можете да видите как извира самата лава. От този централен кратер имате възможност да започнете поход до други кратери или места, от където се разкриват красиви гледки. Бъдете сигурни, че качвайки се още малко нагоре, ще получите още по-красиви и внушителни гледки на околностите. Разстоянията по тези походи варират между 1.4 и 5.9 км и всички са с професионални водачи. Екскурзията включва: входа за резервата Масая. Обиколка на Манагуа: Следобяд тръгваме отново от хотела и посещаваме историческия център на стария град Манагуа. Пътуването ни ще започне с панорамна обиколка и посещение на руините на старата катедрала Сантяго, полуразрушена от земетресението през 1972 г., продължаваме към площада Република, музея на Националния дворец на културата, Националния театър, Президентството, площада Хуан Пабло II, портата Салвадор Алиенде, както и парка с миниатюри „Paseo Xolotlán“. След това имаме възможност да посетим мемориален парк Ломас де Тискапа, от където може да се види контраста между стария и модерения град. Екскурзията включва: вход за мемориален парк Ломас де Тискапа, вход за Двореца на културата, вход за портата Салвадор Алиенде, вход към „Paseo Xolotlán“ (Отворен от 14:00 от понеделник до петък / събота и неделя от 10.00 часа). Настаняване и нощувка в хотел „Best Western Managua”.

ОСМИ ДЕН 26.10.2017: Тамариндо /All inclusive
Закуска в хотела. Трансфер до Тамариндо Ще имате възможност да посетите един от най-известните курорти на Коста Рика – Тамариндо, популярен с красивите си и диви плажове и известен с нощния си живот. Настаняване в хотел „Occidental Tamarindo“ на база „all inclusive“. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: Тамариндо / All inclusive
Свободен ден за почивка и плаж. Нощувка в хотел „Occidental Tamarindo“ на база „Аll inclusive“.

ДЕСЕТИ ДЕН 28.10.2017: Тамариндо – Сан Хосе / Закуска
Закуска в хотела. Около 12:00 часа отпътуваме към Сан Хосе. Настаняване в хотел „Barceló San Jose Palacio”, вечеря и нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 29.10.2017: Сан Хосе /Закуска и обяд
Закуска и обяд в хотела. В 13:30 часа отпътуване към летището за полет до Мадрид в 17:25ч.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 30.10.2017: Мадрид
Пристигане на летището в Мадрид в 10:30ч. Свободно време, след което полет за София в 18:40ч. Пристигане в София в 23:05ч.

Дати и Цени
19.10.2017 - 30.10.2017 6435 лв. Резервирай

Забележка: Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.83 лв.

хотели
 • 2 нощувки в Сан Хосе в хотел “Barcelo San Jose Palacio” или подобен;
 • 1 нощувки в Тортугеро в Лагуна лодж - http://www.lagunatortuguero.com/;
 • 2 нощувки в района на Аренал в хотел “Mountain Paradise”
 • 2 нощувки в района на Гуанакасте в хотел „Occidental Tamarindo”
 • 2 нощувки в района на Гранада в хотел „Mountain Paradise”
 • 1 нощувка в района на Манагуа в хотел „Best Western Managua”
допълнителна информация

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.83 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.