Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Коледа - Прага

»
Коледа - Прага
Коледа - Прага
Коледа - Прага 2
Коледа - Прага 3
Send In Messenger
от 862лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

Програма

23.12.2018 - 14:45 ч. полет София – Прага. Пристигане в 15:35 ч. Трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

24.12.2018 - Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: пл. „Храдчанске намести”, архиепископския дворец (отвън), Храдчани - стария замък (отвън), катедралата „Свети Вит”, Мала страна, Карловия мост, Старе место, пл. „Староместенски намести”. Възможност за коледна вечеря (с доплащане). Нощувка.

25.12.2018 - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 48 лв. за възрастни и 33 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

26.12.2018 - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане - 66 лв. за деца до 18 г. и за възрастни над 65 г. - 43 лв. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

27.12.2018 - Закуска. 09:30 ч. трансфер до летището. 12:15 ч. полет Прага – София. Пристигане в 15:05 ч.

Дати и Цени
допълнителни услуги
Услуга Цена
Пешеходна обиколка на Старе место 48 лв.
Пешеходна обиколка на Старе место за деца до 18 г. 33 лв.
Пражки сецесион 66 лв.
Пражки сецесион за деца до 18 г. 43 лв.
Пражки сецесион за възрастни над 65 г. 43 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Категория A хотел Kavalir e разположен близо до търговския център Novy Smichov, на 15 мин. с трамвай от центъра на Прага;

Категория B хотел Alton се намира в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад.

Категория C хотел Best Western City Moran се намира в Нове место, на няколко мин. пеша от Вацлавския площад, Карловия мост и Националния театър;

Категория D хотел Rott е разположен в Старе место, на пл. „Мале намести”, на 5 мин. пеша от Вацлавския площад.

допълнителна информация
  • При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.