Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019

»
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 2
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 3
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 4
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 5
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 6
Китай, Хонг Конг и Макао - март 2019 7
Send In Messenger
от 4410лв.
13 дни / 10 нощувки
Самолетна екскурзия

Задължително доплащане за пътуващите на дата 31.03.2019 г., записани след 21.11.2018 г., поради покачване на цената на самолетните билети.

Екскурзията е тринадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Денфенг, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 10 вечери; вечерна обиколка на Доха и богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влака Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай и трансфери. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Qatar airways“ през Доха. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 10.00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 12:25 ч. при екскурзията от 05.11. или 13.00 ч. при екскурзията от 31.03- отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии. Кацане в Доха в 18:15 ч. при екскурзията от 05.11. или 17.50 ч. при екскурзията от 31.03 местно време. Трансфер и вечерна обиколка на Доха. Трансфер до летището.

ВТОРИ ДЕН 01:50 ч. при екскурзията от 05.11. или 02.10 ч. при екскурзията от 31.03 - Полет за Пекин.  14:40 ч. при екскурзията от 05.11. или 14.55 ч. при екскурзията от 31.03- кацане на летището в Пекин*. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Посещение на Арт зона 798. Трансфер до хотела в Пекин. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Посещение на императорските гробници на династия Минг и влизане в най-известната от тях – гробницата Динг Линг, мавзолей на император Джу Идзюн (1563 - 1620) и неговите две съпруги. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Oбяд. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана със спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Посещение на скалното светилище Лонгмен. Скалните ниши Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Денгфенг. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Денгфенг.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Вечеря. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Шанхай. 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ДЕСЕТИ ДЕН  Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка в Хонг Конг.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН  – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Слизане с фуникуляр.  Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на района „Каулун“ с доплащане от 76 лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България.Каулун е район, наричан в миналото Ограденият град. По времето, когато Хонг Конг е бил британско владение, Каулун остава китайски анклав. В средата на  ХХ век районът е под контрола на престъпни групировки, които развиват незаконни дейности – проституция, хазарт и продажба на наркотици. След връщането на Хонг Конг на Китай, повечето от сградите са напълно разрушени и на тяхно място се появяват модерни търговски и жилищни сгради. Посещение на пазар за птици, пазар за цветя и „Женският пазар“. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в 00:50 ч. при екскурзията от 05.11. или 01.20 ч. при екскурзията от 31.03 Кацане в Доха в 05:35 ч. при екскурзията от 05.11. или 05.20 ч. при екскурзията от 31.03. Полет за София в 06:55 ч. при екскурзията от 05.11. или 06.50ч. при екскурзията от 31.03.  Кацане на летището в София в 11:25 при екскурзията от 05.11. или 12.00 ч. при екскурзията от 31.03.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

Дати и Цени
31.03.2019 - 12.04.2019 4410 лв. няма места

*Количеството тройни стаи е ограничено и подлежи на потвърждение
*Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3599 лв. за записвания до 15.09.2018 (по запитване)
*Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3739 лв. за записвания след 15.09.2018 (по запитване)
*Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3720 лв. за записвания до 31.01.2019 (по запитване)
*Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3860 лв. за записвания след 31.01.2019 (по запитване)

Забележка: Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева.

При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на туроператора.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Района КаулунПрочети повече
76 лв.
Телевизионната кула Перлата на ОриентаПрочети повече
98 лв.
Акробатично шоуПрочети повече
98 лв.
Такса за издаване на виза
150 лв.
Задължително доплащане за пътуващите, записани след след 21.11.2018 г.Прочети повече
495 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Примерни хотели по програмата:

допълнителна информация

Задължително доплащане за пътуващите на дата 31.03.2019 г., записани след 21.11.2018 г., поради покачване на цената на самолетните билети.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна Валута: Китайски Юан

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • Считано от 16.08.2018 г. подаването на документи за издаване виза за Китай става само ЛИЧНО и изисква снемането на биометрични данни;
 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек;
 • Приблизителен срок за издаване на виза: 10 дни.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Продължителност на полетите:

 • София – Доха - около 4 ч. и 40 мин.
 • Доха – Пекин - около 7 ч. и 40 мин.
 • Хонг Конг – Доха - около 9 ч. и 30 мин.
 • Доха – София - около 5 ч. и 30 мин.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;