Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Китай, Хонг Конг и Макао - ноември

»
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 2
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 3
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 4
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 5
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 6
Китай, Хонг Конг и Макао - ноември 7
Send In Messenger
от 4149лв.
13 дни / 11 нощувки
Самолетна екскурзия Специална цена до 15.09.2018 г.

Екскурзията е тринайсетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Денфенг, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 10 вечери; вечерна обиколка на Доха и богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влака Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай и трансфери. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Qatar airways“ през Доха. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 05.11.2018 – 10.00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 12:15 ч. - отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии. Кацане в Доха в 18:05 ч. местно време. Трансфер и вечерна обиколка на Доха. Трансфер до летището.

ВТОРИ ДЕН – 06.11.2018 – 02:00 ч. - Полет за Пекин.  14:40 ч.- кацане на летището в Пекин*. Трансфер до хотела в Пекин. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ТРЕТИ ДЕН – 07.11.2018 – Закуска. Посещение на Арт зона 798. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Посещение на императорските гробници на династия Минг и влизане в най-известната от тях – гробницата Динг Линг, мавзолей на император Джу Идзюн (1563 - 1620) и неговите две съпруги. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.11.2018 - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

ПЕТИ ДЕН – 09.11.2018 - Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Oбяд. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Вечеря и нощувка в Сиан.

ШЕСТИ ДЕН – 10.11.2018 - Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Посещение на вечерно представление-спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

СЕДМИ ДЕН – 11.11.2018 - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на храмовия пещерен комплекс Лонгмен. Пещерите Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Свободно време в Луоян. Вечеря. Трансфер и нощувка в Денгфенг.

ОСМИ ДЕН – 12.11.2018 - Закуска. Трансфер до Дънфън и посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ДЕВЕТИ ДЕН – 13.11.2018 - Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ДЕСЕТИ ДЕН – 14.11.2018 – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 15.11.2018 – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Хонг Конг.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 16.11.2018 – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на парка „Каулун“ с доплащане от 76 лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 17.11.2018 – Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в 00:25 ч. Кацане в Доха в 05:10 ч. Полет за София в 06:55 ч. Кацане на летището в София в 11:15.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

Дати и Цени
до 15.09.2018 г.
05.11.2018 - 17.11.2018
до 15.09.2018 г.
4289 лв. 4149 лв. Резервирай

* Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3599 лв. за записвания до 15.09.2018 (по запитване)
* Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3739 лв. за записвания след 15.09.2018 (по запитване)

Забележка: Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева.

При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на туроператора.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Парка КаулунПрочети повече 76 лв.
Телевизионната кула Перлата на ОриентаПрочети повече 98 лв.
Акробатично шоуПрочети повече 98 лв.
Такса за издаване на виза 150 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Примерни хотели по програмата:

допълнителна информация

Забележка: За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането. 

Продължителност на полетите:

 • София – Доха - около 4 ч. и 40 мин.
 • Доха – Пекин - около 7 ч. и 40 мин.
 • Хонг Конг – Доха - около 9 ч. и 30 мин.
 • Доха – София - около 5 ч. и 30 мин.

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Допълнителна информация:

 • Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
 • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.
 • Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек;
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Анулационни условия:

 • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

 • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
 • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
 • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.