Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Китай и Хонг Конг

»
Китай и Хонг Конг
Китай и Хонг Конг
Китай и Хонг Конг 2
Китай и Хонг Конг 3
Китай и Хонг Конг 4
Китай и Хонг Конг 5
Send In Messenger
от 4243лв.
13 дни
Самолетна екскурзия

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най-многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним Ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

Екскурзията е тринадесетдневна и включва 10 нощувки със закуски в подбрани четиризвездни хотели – 2 нощувки в Пекин, 2 нощувки в Сиян, 1 нощувка в Лоян, 3 нощувки в Шанхай и 2 нощувки в Хонг Конг. Пакетната цена включва самолетни билети с летищни такси за вътрешния полет Шанхай – Хонг Конг, трансфери с влак стрела, климатизиран транспорт, входни такси за музеите и обектите по програмата, вечери по маршрута в местни ресторанти. От София до Хонг Конг през Доха и от Пекин до София през Доха се лети с „”Qatar Airways“. Групата е с водач – придружител и екскурзоводско обслужване на български език по време на програмата.

Програма

ПЪРВИ ДЕН  10.10.2017/ СОФИЯ
Полет от София с АК ”Qatar Airways” в 20.15ч. Кацане в Доха в 00.55ч.

ВТОРИ ДЕН 11.10.2017/ ХОНГ КОНГ / Вечеря
Полет от Доха в 03.20 ч. и кацане в удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова в 16.05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside 4* или подобен. Свободно време за разходка на намиращия се наблизо „Ladies market”, след което вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 12.10.2017/ ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 13.10.2017/ ХОНГ КОНГ - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска, напускане на хотела. Панорамна обиколка на Хонг Конг започваща с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Следва разглеждане на храма „Wong Tai Sin”, парка „Kowloon и известния „Ladies Market”. След обиколката трансфер до международното летище в Хонг Конг за полет до Шанхай. Пристигане и посрещане от фирмата-партньор в Шанхай. Вечеря и настаняване в хотел “Zhongxiang hotel Shanghai” 4* или подобен.

ПЕТИ ДЕН 14.10.2017/ ШАНХАЙ / Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994 г. и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН 15.10.2017/ ШАНХАЙ-ЖУЖИЯОЖИЯО / Закуска и вечеря
Закуска. Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града, който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка. Допълнителна екскурзия в Шанхай: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева). 

СЕДМИ ДЕН 16.10.2017/ ШАНХАЙ – ЛОЯН – ШАО ЛИН / Закуска и вечеря
Закуска.Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Пристигане в Лоян и отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация в хотел Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН 17.10.2017/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата в Лоян и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Skytel Xi’an  или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 18.10.2017/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.  

ДЕСЕТИ ДЕН 19.10.2017/ СИЯН - ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин, вечеря и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel или подобен. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН  20.10.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря и нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 21.10.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска и освбождаване на хотела. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Вечеря. Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци – (40 евро/78 лева).

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 22.10.2017/ ПЕКИН - ДОХА
Трансфер до международното летище в Пекин за полет до Доха в 01:50 ч. с АК „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 05:45 ч., след което полет за София в 14:15 ч. Кацане в София 19:15 ч. 

Дати и Цени
10.10.2017 - 22.10.2017 4243 лв. няма места
допълнителни услуги
Услуга Цена
Екскурзия до МакаоПрочети повече 235 лв.
Акробатично шоуПрочети повече 78 лв.
Династията на златната маскаПрочети повече 78 лв.
Разходка с корабче в ШанхайПрочети повече 59 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели
 • Пекин - Beijing Plaza 4* или подобен;
 • Сиян - Xian Skytel Hotel 4* или подобен;
 • Лоян - Luoyang Peony Hotel 4* или подобен;
 • Шанхай - Zhongxiang hotel Shanghai 4* или подобен;
 • Хонг Конг - Hong Kong regal Riverside Hotel 4* или подобен.
допълнителна информация

Полетно разписание:
10.10 QR 226 София 20:15 – Доха 00:55
11.10 QR 020 Доха 03:20 – Хонк Конг 16:05

22.10 QR 895 Пекин 01:50 – Доха 05:45
22.10 QR 225 Доха 14:15 – София 19:15

Допълнителна информация:

 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,85 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 75 USD на човек
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1800 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 1800 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане.