Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Китай и Хонг Конг STOP SALE

»
Китай и Хонг Конг STOP SALE
Китай и Хонг Конг STOP SALE
Китай и Хонг Конг STOP SALE 2
Китай и Хонг Конг STOP SALE 3
Китай и Хонг Конг STOP SALE 4
Send In Messenger
от 4430лв.
14 дни
Самолетна екскурзия

Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най-многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним Ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

Екскурзията е четиринадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски в подбрани четиризвездни хотели – 3 нощувки в Пекин, 2 нощувки в Сиян, 1 нощувка в Лоян, 3 нощувки в Шанхай и 2 нощувки в Хонг Конг. Пакетната цена включва самолетни билети с летищни такси за вътрешния полет Шанхай – Хонг Конг, трансфери с влак стрела, климатизиран транспорт, входни такси за музеите и обектите по програмата, вечери по маршрута в местни ресторанти. От София до Пекин през Истанбул и от Хонг Конг през Истанбул до София се лети с „Turkish Airlines“. Групата е с водач – придружител и екскурзоводско обслужване на български език по време на програмата. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН /19.04.2017/ СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.40ч. Кацане в Истанбул в 23.05ч. 

ВТОРИ ДЕН 20.04.2017/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.55 и кацане в Пекин в 15.55ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Кратка разходка по “Wangfujing street”, основната търговска улица на Пекин с много бутици и ресторанти, след което вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 21.04.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» Вечеря и нощувка.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 22.04.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН 23.04.2017/ ПЕКИН – СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска, напускане на хотела.Трансфер до жп гарата и отпътуване със високоскоростен влак за Сиян в 09:43 ч. Пристигане в Сиян в 15:30 ч. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Настаняване в хотел Xian Skytel Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 24.04.2017/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия, изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН 25.04.2017/ СИЯН – ЛОЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 10:20 ч. Пристигане в Лоян в 11:52 ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Days Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН 26.04.2017/ ЛОЯН – ШАО ЛИН – ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай в 16:33 ч. Пристигане в Шанхай в 21:26 ч. Настаняване в хотел Shanghai Days Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 27.04.2017/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит, седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни и растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионната кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН 28.04.2017/ ШАНХАЙ - ЖУЖИЯОЖИЯО / Закуска и вечеря
Закуска. Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града, който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, които го разделят. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева). 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 29.04.2017/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг, разположен на повече от 200 острова. Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 30.04.2017/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (120евро /235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня и колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 01.05.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска. Свободно време за разходки из острова. В 12:00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на храма „ Wong Tai Sin” и женския пазар. Около 18:00 ч. трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 22:45ч. 

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 02.05.2017/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 04:55ч. Полет за София в 07:50 ч. и кацане на летището в София в 09:05 ч.

Дати и Цени

19.04.2017 - 02.05.2017

ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА ПО ПРОГРАМАТА!

ПАКЕТНА ЦЕНА:

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
19.04.2017 2265  Евро / 4430 Лева    2585 Евро / 5056 Лева 2265 Евро / 4430 Лева
хотели
 • Пекин - Beijing Plaza 4* или подобен;
 • Сиян - Xian Skytel Hotel 4* или подобен;
 • Лоян - Luoyang Peony Hotel 4* или подобен;
 • Шанхай - Shanghai Days Hotel 4* или подобен;
 • Хонг Конг - Hong Kong regal Riverside Hotel 4* или подобен.
допълнителна информация

Полетно разписание:

 • 19.04 TK 1030 София 21:40 – Истанбул 23:05
 • 20.04 TK  020 Истанбул 01:55 – Пекин 15:55
 • 01.05 TK  071 Хонг Конг 22:45 – Истанбул 04:55 – на следващия ден
 • 02.05 TK  027 Истанбул 07:50 – София 09:05

Допълнителна информация:

 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,80 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Начин на плащане:

 • При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв;
 • Доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.