02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Йога пътешествие из Южна Италия

Йога пътешествие из Южна Италия
Йога пътешествие из Южна Италия 2
Йога пътешествие из Южна Италия 3
Йога пътешествие из Южна Италия 4
Йога пътешествие из Южна Италия 5
Йога пътешествие из Южна Италия 6
Йога пътешествие из Южна Италия 7
Йога пътешествие из Южна Италия 8
Йога пътешествие из Южна Италия 9
Йога пътешествие из Южна Италия 10
от 1788лв.
6 дни / 5 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски и вечери в хотел NICOTEL BISCEGLIE 4*, разположен в околността на Бари, богата екскурзоводска програма в Алберобело, Матера, Лече, Полиняно а Маре, Монополи и Бари, ежедневни йога практики с двама международно сертифицирани инструктори от България, самолетен билет София – Бари – София (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

  • Програма
  • Дати и Цени
  • допълнителни услуги
  • хотели
  • Програма
  • Дати и Цени
  • допълнителни услуги
  • хотели

ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Бари. Трансфер до хотела в пристанищния град Бишелие, недалеч от Бари. Настаняване. Йога практика - 90 мин. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Йога практика - 60 мин. Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане, разглеждане на Алберобело (ЮНЕСКО). Продължаване из „земята на трулите“ към Матера – един наистина уникален град, състоящ се от жилища, издълбани в меката варовикова скала. Матера съхранява най-богатия и автентичен ансанбъл от троглодитни къщи в Европа, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Изумително е чувството да се окажеш сред белите хълмове на стария град, съхраняващи жилища, голяма част от които са били обитавани още в праисторическата епоха, но се обитават и днес, и да си дадеш сметка колко малко всъщност се е променил човешкия бит за хилядолетия. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Йога практика - 60 мин. Закуска. Отпътуване за Лече – градът, наричан с пълно право „бароковата перла на италианския юг“ или „южната Флоренция“. Всички фасади в стария град са богато украсени с гирлянди, драперии, статуи, балюстради, кариатиди, ангелчета, разтворили криле... Мекият и лесен за обработване камък от околността, е улеснил въображението на строителите и скулпторите, които са създали един паралелен свят от ангели, светци и най-различни алегорични фигури, който живее свой собствен живот над главите на смаяните минувачи. Посещение на бароковия град – базиликата „Санта Кроче“, Палацо дел Говерно, Киеза дел Жезу, църквата „Св. Ирена“, „Пиаца дел Дуомо“ с кампанилето, катедралата, епископския дворец и Палацо дел Семинарио, „Виа Палмиери“. Свободно време. Отпътуване за Монополи – подобно на Полиняно а Маре, това е град, разходката из чийто стар център не трябва да се пропуска, когато посещавате Пулия, защото тя донася вълшебни моменти и незабравими спомени. Монополи е оживено крайбрежно градче, чието пристанище предлага прекрасни гледки на залез слънце. Разходка из стария град – по каменните лабиринти на малките улички, сред удивително белите фасади на къщите, декорирани с керамика, и с ярките цветове на мушката, олеандри и бугенвилии и приютяващи ресторанти, кафенета, галерии и магазинчета за сувенири. Вечерта – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Йога практика - 90 мин. Закуска. Свободен ден. В късния следобед - беседа на теми от философията на йога - 60 мин. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Йога практика - 90 мин. Закуска. Свободен ден. В късния следобед - беседа на теми от философията на йога - 60 мин. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Йога практика - 60 мин. Закуска. Отпътуване за Полиняно а Маре – градче, за което е малко да се каже, че е живописно. Разположено около едно малко заливче на адриатическия бряг, Полиняно, със своите прекрасни къщи с бели каменни фасади и бугенвилии по балконите, е едно от най-приятните места за разходка и отмора в Пулия. Разходка в стария град на Полиняно а Маре и по крайбрежната алея, украсена с впечатляващ паметник на Доменико Модуньо (1928-1994), авторът на безсмъртния шлагер „Volare”, който е родом от града. Посещение на Бари – столица на областта Пулия. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Трансфер до летището. Полет Бари – София.

Дата Цена
10.16.2023 1788 лв.
16.10.2023 - 21.10.2023 1788 лв. няма места

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория категория 4*
до 10.08.2023
категория 4*
след 10.08.2023
цена на възрастен в двойна стая 1688 лв. 1788 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1869 лв. 1969 лв.
цена на трети възрастен в стая 1688 лв. 1788 лв.

*по заявка - цена за придружител 1613 лв. на човек в двойна стая (придружителите не участват в йога практиките и лекциите).

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички индивидуални стаи са изчерпани. Ако пътувате самостоятелно, моля, свържете се с нас. Възможно е комбиниране в двойна или тройна стая.

При нощувки в Пулия туристите заплащат градска такса в размер на 1-2 евро на човек на ден. Тази такса се заплаща задължително, лично от всеки турист, на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Услуга Цена
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТАПрочети повече
59 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
100 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Настаняването е в хотел NICOTEL BISCEGLIE 4*
Полупансионът включва закуска на бюфет и вечеря тристепенно меню без напитки (доплащане за 0,5 л вода и 0,25 л вино на човек – 40 лв. на човек за 7-те вечери); доплащане за носачи – 4 EUR на човек.

Кой ще води практиките и беседите:

МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор, магистър по "Психология на здравето" и астролог. Основател и собственик е на първото българско онлайн йога студио "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Акредитиран йога инструктор е към международната организация Yoga Alliance. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Aвтор e на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". Астрология е изчувала към САИС. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП.

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек". Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация "Yoga Alliance". Магистър e по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в "Европейска школа по клинична хомеопатия" и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката “Фитолек", произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от серията “Фитолек”, произвеждани от "Българска чаена компания". Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани предложения от Европа - ранни записвания
Промоция
6 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
15.10.2023
 
На цени от:
1455 лв.
1255 лв.
виж повече
7 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
21.10.2023
 
На цени от:
1675 лв.
виж повече
от 1788лв.
Самолетна екскурзия