Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Исландия - Обиколен тур

»
Исландия - Обиколен тур
Исландия - Обиколен тур
Исландия - Обиколен тур 2
Исландия - Обиколен тур 3
Исландия - Обиколен тур 4
Исландия - Обиколен тур 5
Исландия - Обиколен тур 6
Send In Messenger
от 3545лв.
8 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Отпътуване - всеки петък и вторник

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Рейкявик, 2 нощувки в Севрна Исландия, 1 нощувка в Източна Исландия, 1 нощувка района на Вахтнайокутл, 1 нощувка в Южна Исландия, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма на английски език. Настаняването е в хотели три и четири звезди на база нощувка със закуска. Вътрешните трансфери в Исландия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Рейкявик с прекачване. Пристигане на летище Кефлавик в Рейкявик. Трансфер с шатъл автобус до Icelandair Hotel Natura (или подобен) в Рейкявик. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. 09:00 ч. – среща с местния екскурзовод. Отпътуване в западна посока към Боргарнес и изкачване на вулкана Граброк. Изкачването става по стълби и отнема около 30-40 мин. Следобед – посещение на Природонаучния музей в малкото рибарско селище Хвамстанги в североизточната част на страната и разходка по крайбрежието. Екскурзията продължава със спирка при торфената църква Видимири, която е смятана за един от най-естествените и красиви примери на традиционната исландска архитектура. По път за столицата на Северна Исландия, Акурейри, ще преминете през няколко планински прохода и ще се насладите на забележителен пейзаж, осеян с фиорди. Нощувка в Icelandair Hotel Akureyri. или Keahotel Nordurland (1 нощувка) и Hotel Sel-Mývatn или хотел в района на Húsavík (1 нощувка).

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Акурейри, очарователен град със 17 000 жители. Ще посетите ботаническата градина, oткъдето ще се открие панорамна гледка към най-дългия исландски фиорд - Ейяфюрдюр. Следобед – отпътуване за Годафос - „Водопада на боговете”. Продължаване към езерото Миватн, известно със своите причудливите вулканични форми, където през лятото могат да се наблюдават редица видове птици. Ще спрете при мистичните вулканични образувания на Калфастрьонд и ще се разходите из множество псевдо-кратери. Денят ще завърши с релаксиращо отпускане в термалните бани Миватн. Нощувка в Icelandair Hotel Akureyri, или Keahotel Nordurland (1 нощувка) и Hotel Sel-Mývatn или хотел в района на Húsavík (1 нощувка).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Сутринта – разходка из платото от лава Димуборгир. Следобед – разходка из областта Намаскар, осеяна с термални извори, след което ще се отправите към източна част на страната. В периода юни – август турът включва посещение на Детифос, най-мощният водопад в Европа, който се намира в Националния парк Вахтнайокутл. Нощувка в Icelandair Hotel Hérað (или подобен).

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Този ден е посветен на красиви гледки - фиорди, китни рибарски селца, разположени по криволичещите пътища в Източните фиорди. Посещение на Музея на камъните и минералите „Петра” в Стодварфьордур. Ще видите най-големия глетчер в Европа - Вахтнайокутъл, който се вижда от цяла Югоизточна Исландия. Продължаване към ледниковото езеро Йокулсарлон, където има голяма вероятност да видите плаващи сред ледените късове тюлени. Разходка по плажната ивица от фин черен пясък. Пътят продължава към южната част на глетчера Вахтнайокутл. Свободно време за разходка из най-големия национален парк в Европа с уникален планински пейзаж. Нощувка в Hotel Kirkjubæjarklaustur или Hotel Höfn (или подобен).

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Ще се отправите към Елдхраун – обширно поле с красиви образувания от лава и ще се разходите по петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък Рейнисфяра. Ще стигнете до малкото селце Скогар, където се намира един от най-впечатляващите водопади в Исландия – Скогафос. Малко пò на запад ще спрете при информационния център Ейяфятлайокутл и ще научите за начина на живот в близост до глетчер и активен вулкан. Следващата природна забележителност, която ще видите, е високият и тесен водопад Селяландсфос. Нощувка в Icelandair Hotel Flúðir или Hotel Eyjafjallajökull или Hotel Fljótshlíð (или подобен).

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните забележителности на Исландия. Първата спирка е Фридхемар, където ще научите интересни факти за исландските коне, ще посетите и геотермална оранжерия. Следващите природни забележителности, които ще видите са част от Националния парк Тингветлир (ЮНЕСКО)- гейзерите Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м. през 5 минути, водопада Гълфос. Отпътуване за най-северната столица  в света - Рейкявик. Кратка обиколка на града. Нощувка в Icelandair Hotel Natura (или подобен).

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободно време до трансфера за летището. Отпътуване за София с полет с прекачване. Бихме могли да предложим цена за допълнителни нощувки в Рейкявик, ако искате да удължите престоя си в Исландия.

Дати и Цени

Всички дати за тази програма за 2018 г. са минали. Нови дати за 2019 г. очаквайте в края на 2018 г. 

Отпътуване всеки петък и вторник:

  • Март: 2, 9, 13, 16, 23, 30
  • Април: 3, 6 10, 13, 17, 20, 24, 27
  • Май: 1, 4, 8, 11, 15, 22, 25, 29
  • Юни: 1, 5, 12, 15, 19, 22, 26, 29
  • Юли: 6, 10, 13, 17, 20, 27
  • Август: 3, 10, 14, 17, 21, 24, 28, 31
  • Септември: 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28
  • Октомври: 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26

Цена на човек според настаняването за 2018 г.

Март и Април

 Май и Октомври

Юни - Септември

Възрастен в двойна стая

3545 лв.

3755 лв.

4585 лв.

Индивидуална стая

4300 лв.

4890 лв.

6290 лв.

хотели

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Повечето от стаите в хотелите в Исландия са с две отделни легла. Тройни стаи не се предлагат за тази екскурзия.

допълнителна информация

Цената на самолетния билет се предоставя по заявка. Туроператорът се ангажира да ви предложи най-изгодния ценови вариант в момента, в който правите резервацията. Колкото по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били вашите самолетни билети. Лети се с Lufthansa, KLM или друга авиокомпания с прекачване във Франкфурт, Амстердам или друг град. Цените на самолетните билети варират между 600 и 900 евро в зависимост от периода на пътуване и от това колко по-рано се прави резервацията.

В периода септември – май, в редки случаи, гореописаната програма би могла да претърпи промени. Посещенията на някои обекти на открито може да бъде отменено, поради неподходящи метеорологични условия. В такъв случай, местният туроператор ще се опита да предложи алтернативни варианти, където и когато е възможно.

Повечето от стаите в хотелите в Исландия са с две отделни легла. Тройни стаи не се предлагат за тази екскурзия.

Местна валута – Исландска крона (ISK) -  1 EUR = 128 ISK (към септември’ 2017).

Необходими документи: За да влезете в Исландия, трябва да притежавате валиден паспорт и лична карта с валидност минимум шест месеца след датата на влизане в Исландия.

Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.